Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kitolási szakasz érezhető?

A kitolási szakasz érezhető?

Figyelt kérdés
Nekem 1 szülésem volt eddig és azt tapasztaltam, hogy a tágulási szakaszban a csípőmben volt egyre erősödő görcsszerű érzés, a hasamban semmit nem éreztem. Aztán egyszercsak beindult a méh izomzata, iszonyatos erővel préselődött össze, de ez nem okozott semmilyen érzést sem. Csak láttam és éreztem ahogyan összehúzódik és akkor mondták, hogy nyomjak, ha a székelési ingert érzem. De azt sem éreztem. Nem éreztem, hogy nyomnom kéne. Így elég furcsa volt, mert ott biztattak, én pedig szólni sem tudtam, annyira más tudatállapotban voltam már. Ti mit éreztetek ebben a szakaszban?
2017. szept. 20. 15:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Először azt hittem bepisilek aztán a székelési ingert is éreztem. Amikor nyomni kellett nem is tudtam volna nem nyomni mert olyan erős volt az inger vagy nem is tudom, hogy írjam le jól.
2017. szept. 20. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Furcsa volt, mert én sem éreztem a határt, hogy na itt még görcsölök, itt meg már nyomni akarok..

Igazából amikor már egy ideje toló fájásaim voltak, azt vettem észre, hogy persze fáj fáj, de alapvetően egy olyan toló ingerem volt, amit nem tudtam abbahagyni. Tehát jött, nyomtam és nem is tudtam másképp tenni, ellene tenni. Bocsánat, de tényleg mint amikor az ember kakil.

Amikor az utolsó kitolási szakaszban voltam, na akkor a doki szólt hogy nyomjak erősen, akkor már nem az eredeti kényszeres nyomást tettem, hanem amit mondtak ugye, hogy hangot bent tartani, hasizomból nyomni nem "torokból". De hogy ennek mikor jött el az ideje, szerintem csak a fiam fejétől függött. Mert én nem éreztem változást..

2017. szept. 20. 16:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Első szülésemnél vagy 20 percig vissza kellett tartani, nem fájt, de elég durva volt nem nyomni. Pont emiatt lepett meg a második szülésem, nem kellett visszatartani így nyomhattam, nem éreztem ingert. Mondták, hogy nyomjak de se nem fájt, (igaz elsőnél se fájt az összehúzódás) se inger nem volt eleinte. Emiatt nem is ment annyira, de egyre erősebb volt az inger végül. Nekem amúgy nagyon fájt a kitolás, ahogy a baba bújt ki kegyetlenül feszített.

Vajúdásnál rendesen éreztem a fájásokat, de nekem simán kibírható volt.

2017. szept. 20. 19:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem éreztem ingert, fogalmam sem volt, mikor kellene nyomni, parancsra csináltam:( Remélem, a következő szülésnél nekem is lesz visszatarthatatlan inger, mert így nagyon szörnyű volt.
2017. szept. 20. 20:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem éles váltás volt, amikor egyszer csak a tolók jöttek. És nekem nagyon fájt, sikogatni tudtam volna. De amikor nagyon belenyomtam akkor enyhült a fájdalom. Akkor a feszítés inkább. Úgy látszik ez tok változó és egyéni :)
2017. szept. 20. 21:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Az első szülésemnél nekem se volt tolófájás a doki mondta hogy mikor nyomjak. A másodiknàl egyszercsak a vajúdási fájáshoz társult a kakilási inger. Így a kitolási szakasz nagyon gyors volt nem úgy mint az elsönél.

Ha megvan a tolófájás teljesen más a kitolàsi szakasz mint anélkül.

2017. szept. 21. 17:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát én azt hittem szétszakadok :/ fájt is meg feszített de borzasztóan!Szégyen vagy sem de volt egy pillanat amikor elvesztettem az önkontrollt és orditottam ahogy a torkomon kifért,pedig abszolút nem vagyok ilyen típus.Szültem már kétszer de mivel kaptam epidurált igy nem éreztem a toló fájásokat ,nem is fájt,most azonban nem volt idő fájdalomcsillapításra.
2017. szept. 22. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!