A kitolási szakasz érezhető?
Furcsa volt, mert én sem éreztem a határt, hogy na itt még görcsölök, itt meg már nyomni akarok..
Igazából amikor már egy ideje toló fájásaim voltak, azt vettem észre, hogy persze fáj fáj, de alapvetően egy olyan toló ingerem volt, amit nem tudtam abbahagyni. Tehát jött, nyomtam és nem is tudtam másképp tenni, ellene tenni. Bocsánat, de tényleg mint amikor az ember kakil.
Amikor az utolsó kitolási szakaszban voltam, na akkor a doki szólt hogy nyomjak erősen, akkor már nem az eredeti kényszeres nyomást tettem, hanem amit mondtak ugye, hogy hangot bent tartani, hasizomból nyomni nem "torokból". De hogy ennek mikor jött el az ideje, szerintem csak a fiam fejétől függött. Mert én nem éreztem változást..
Első szülésemnél vagy 20 percig vissza kellett tartani, nem fájt, de elég durva volt nem nyomni. Pont emiatt lepett meg a második szülésem, nem kellett visszatartani így nyomhattam, nem éreztem ingert. Mondták, hogy nyomjak de se nem fájt, (igaz elsőnél se fájt az összehúzódás) se inger nem volt eleinte. Emiatt nem is ment annyira, de egyre erősebb volt az inger végül. Nekem amúgy nagyon fájt a kitolás, ahogy a baba bújt ki kegyetlenül feszített.
Vajúdásnál rendesen éreztem a fájásokat, de nekem simán kibírható volt.
Az első szülésemnél nekem se volt tolófájás a doki mondta hogy mikor nyomjak. A másodiknàl egyszercsak a vajúdási fájáshoz társult a kakilási inger. Így a kitolási szakasz nagyon gyors volt nem úgy mint az elsönél.
Ha megvan a tolófájás teljesen más a kitolàsi szakasz mint anélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!