Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tompalátás egyenlő császármets...

Tompalátás egyenlő császármetszés?

Figyelt kérdés
A jobb szemem -16 dioptriás, tompalátó, a bal szemem -1 dioptriás. A nődokim szerint szinte biztos , hogy csak császármetszés jöhet szóba. Van valaki köztetek, aki hasonló szemmel természetes úton tudott szülni?

2017. júl. 14. 23:02
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
tuti császár.
2017. júl. 14. 23:09
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Tompalátás senkit nem érdekel, ellenben -16 dioptriával valószínűleg szörnyű állapotban van a szemfeneked és a szülés közben úgy leválik a retinád, mint a pinty. Márpedig gondolom nem szeretnél fél szemedre megvakulni.
2017. júl. 14. 23:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem a dioptriát nézik, hanem a szemfeneket. Nekem is -10 dioptriám van, meg hozzá cilinder. Engem elküldött a nőgyógyász szemészhez, ő megcsinálta a szemfenék vizsgálatot, azt mondta rendben van. Azóta két gyereket szültem természetes úton, semmi baja nem lett a szememnek.

Persze minden eset más, szóval mindenképp keress fel szemész orvost szerintem, ő mondjon véleményt.

2017. júl. 14. 23:39
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Nekem látásjavító szemműtét előtt derült ki, hogy pigmentált rácsos degenerációm van mimdkét oldalt, és az egyik szememnél még lyukas is a retina. Ezt elmondtam a nőgyógyásznak, és mivel a bajcsyban szültem, csak az ottani szemész véleményét fogadta el. És ott azt mondták hogy ez nem akadálya a természetes szülésnek, bár egyáltalán nem voltak meggyőzőek, mert egymást kérdezgették, hogy 'ugye nem baj ha ilyen a szeme?'. Végül természetesen szültem, szerencsére nem vált le a retinám, de a következő szülésen még izgulhatunk rajta.
2017. júl. 15. 00:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Tompalátó vagyok, természetesen szültem. A nőgyógyászom 8 D fölött császároz, egyébként a szemfenék állapota a döntő, nem a dioptriák száma.

Nem volt semmi problémám a szülés alatt és után sem szemügyben.

2017. júl. 15. 19:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a tompalátás egyáltalán nincs összefüggésben ezzel. Én is tompalátó vagyok. (elég nagy mértékben: csak foltokat látok a tompalátó szemmel) De fel se merült a császár. Gondolom neked vannak társult szembetegségek is. Menj el szemészetre, mindent fognak vizsgálni, de szerintem a tompalátás nem számít ebből a szempontból.
2017. júl. 18. 08:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok:) ha valaki erre tévedne szeretném megosztani ,hogy spontán született meg a kisfiam mindenféle rásegítés nélkül még gátmetszést sem ejtettek( direkt gátvédelemmel zajlott a szülés) . A szakorvos aki vizsgálta a szemem megállapította , hogy egészséges a szemem nem roncsolódott "csak " így születtem és tompalátó vagyok mehetek spontán szülni ez nem gátol meg. Nem lett semmi gond a szemem /látásom nem romlott. :)
2018. okt. 9. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!