Mit tegyek ha a fogadott orvosunk túl sok pénzt kér el a szülésért?
Igazából nem teljesen egyértelmű a kérdésedben elhangzott állításod :D Ez alapján te egy megszokott dokihoz jársz akit már felfogadtál de az anyagiakat csak most beszéltétek meg?
Alapvetően úgy működik a dolog, hogy vagy sztk vagy magánrendelés.
Magánrendelés még nem egyenlő a fogadott orvossal. 30. hétig el kell dönteni akarjuk e a dokit vagy sem. Meg kell kérdezni a tarifáját, manapság már fix tarifával dolgoznak. Amennyiben tetszik és megtudja fizetni az ember akkor felfogadja. Amennyiben nem fér bele a keretbe nem kell felfogadni, ettől függetlenül egy jó doki nem fog semmibe venni a magánrendeléseken. Lehet hozzá járni továbbra is terhesgondozásra, majd ügyeletesnél megszülni.
Szóval mert neked mondta az összeget attól ne érezd magad gondban, mert elvileg még fel se fogadtad. Nyugodtan mondhatod neki, hogy otthon megbeszéltétek sajnos nem fér bele a keretbe azt a pénzt a gyerekre is lehet költeni.
Szóval semmi sem kötelező :) A felfogadod vagy sem az mindig a megbeszélés után következik.
Minden jót és ne izgulj ezen, az ügyeletes dokiknak mind van magán rendelésük őket is felszokták kérni szüléshez, tehát jók. És attól, mert egy ismerős ember áll a lábad között még nem fog kevésbé fájni ;)
Vagy megmondod neki, hogy ez túl sok, vagy keresel mást, esetleg szülsz az ügyeletesnél. Te vagy az, aki ragaszkodik a magánorvoshoz, akkor erre igazából számítanod kellett.
Az meg hülyeség, hogy csak aki megengedheti... én megengedhetem, de nekem az orvos mosolya nem ér ennyi pénzt, konkrétan semennyit, mást meg sok orvostól nem lehet várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!