Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ez mennyire normális?

Ez mennyire normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 12 hete szültem,(spontán)a gyermekágyi vérzés kb.4-5 hétig tartott, nem volt erős, a 6 hetes kontrollon minden rendben volt. Viszont 4 napja megjött, (nem szoptatok) az első nap nagyon gyenge volt a vérzés, de valami kijött belőlem. Próbálom leírni úgy, hogy ne legyen annyira undorító, ami kijött belőlem, 2-3 centis "valami"volt, úgy nézett ki, mint egy embrió, de nem az volt, konkrét választ nem is kaptam, mert voltam kórházban, ügyeletes doktornő megvizsgált, méhszáj zárt, hüvelyi uh nem mutatott semmit a hólyagomon, méhemen, és a nyálkahártyán kívül, nem volt ott semmi, aminek nem kellene ott lennie. Kérdeztem a doktornőt, hogy akkor mégis mi lehetett az, (mutattam is neki képet, mert csináltam arról az ízéről) annyit mondott, hogy LEHET, hogy egy burok darab(?)... A háziorvosom viszont azt mondta SZERINTE placenta darab... Na, mondom jól van, mindenki mást mond. Nem is foglalkoztam vele, persze aggasztott, hogy mi lehetett az, de mivel az ultrahang nem mutatott semmi elváltozást, annyiban hagytam. A második napon a vérzés nem igazán lett erősebb, de a harmadik nap már eléggé, ma van a negyedik, és most is nagyon erős, óránként, de volt, hogy fél óránként mentem cserélni betétet, csak úgy dől belőlem a vér, kisebb-nagyobb alvadt darabokkal kísérve, és egy kicsit elvagyok keseredve, hogy ez normális, hogy ennyire vérzek? Ha nem is nézzük azt az izét, ami kijött, szülés után normális az első menstruációnál az ilyen erős vérzés?

Bocsánat ha egy kicsit undorító voltam, és hogy ilyen hosszúra sikerült. Köszönöm a válaszokat!

2017. jún. 3. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Az izéhez nem tudok hozzászólni, valószínű semmi komoly, ha a dokik se láttak semmi kórosat. Viszont nekem az első menstruációm az első gyerek után nagyon erős volt, konkrétan elővettem a szülés utánról megmaradt Tenákat. A második és harmadik is erősebb volt az átlagosnál, de utána visszaállt a korábbi mennyiség. Érdekes módon a második gyereknél nem tapasztaltam ezt.
2017. jún. 3. 13:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem csak az első, hanem az első gyerek után kb.az első 3-4 menstruációm brutál erős volt. Ha ültem és felálltam konkrétan éreztem kizúdulni az összegyűlt vért. Én összeragasztottam egymás mögé két éjszakai always betétet, hogy ne ázzon át egyfolytában. Pár hónap kellett hogy normalizálódjon. A második szülés után ez nem volt, kb.normális volt rögtön a mensim.
2017. jún. 3. 13:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Az első 2 menzimnél muszáj voltam éjjelre tenát használni. :( mert egyszer nagy tócsában ébredtem 3-4 óra alvás után. Hát nagyon meglepődtem, mert nappal kifejezetten gyenge volt.

Aztán a 3. menzesztől egyre rövidebb és gyengébb lett, nagyjából visszaállt az eredetire fél év alatt.

Az izéhez nem tudok hozzászólni, nekem mindig darabos a vérzésem.

2017. jún. 3. 13:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Császároztak ugyan, de 9 héttel a szülés után már én is menstruáltam és az első hónapokban nekem is erősebb volt a vérzésem. A super plus tampon 0,5-1 óra alatt teljesen megtelt.
2017. jún. 3. 13:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, megnyugtattatok, hogy akkor ez normális :) Egyébként nincsenek görcseim, egy kicsit szédülök, de nem vészes. Hát csak nem vérzek el :D
2017. jún. 3. 13:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Igaz én 7 hónappal a szülés után menstruáltam először, de konkrétan ömlött belőlem a vér. Nekem is a szülés utáni betétet kellett elő vennem, mert minden más fél óra alatt átázott. Nekem is voltak kisebb-nagyobb darabok benne, én is megijedtem kicsit, de a dokim azt mondta, hogy teljesen normális az erős vérzés.
2017. jún. 3. 13:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem az első hanem a második menstruációmnál volt, hogy ilyen fehér szövet szerű valami távozott belőlem.. Lehet neked is hasonló? Nem alvadt vér volt, nem volt színe és nagyon rostos volt. Nekem azt mondták, hogy ez még tisztulás, nem lesz semmi gond. Ha görcsölnél, fájna a hasad akkor biztosan baj lenne, de mivel nem írtad hogy fájna, így biztosan nem maradt benned semmi olyan ami zavarná a szervezeted. De nem vagyok orvos, nem akarok hülyeséget mondani. Nekem ez logikus.

Amúgy ha elkezded a fogamzásgátlót akkor az sok mindenben segít. Nekem cisztám lett és felszívódott a gyógyszer miatt. Beáll a menstruáció is, te is védett leszel. De ez nem tukmálás természetesen :D

2017. jún. 3. 14:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, hasonló volt amit írsz, nem alvadt vér volt, hanem fehéres, olyan "zsigeres", már elnézést a kifejezésért. Nem is tudtam összenyomni, kemény volt. Jajj, úgy szégyenlem magam, elnézést, hogy ilyeneket írok.
2017. jún. 3. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez a szülés kategória. Aki idejár az ennél cifrább dolgokat élt vagy fog megélni, ne itt szégyellősködj! :D
2017. jún. 5. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!