Milyen (külső/belső) hatás miatt reped meg a burok, szülés kezdetekor?

én úgy tudom, elvékonyodik, és a baba feje nyomja, neki illetve kifelé a méhszájon át, míg ki nem pukkan.
nekem ez a baba előtt kb. 10 perccel történt, van akinek ezzel indul, és van, amikor valami oknál fogva idő előtt reped meg, és akár hetekig szivárog a magzatvíz (ha meg nem indítják).

Háát, jó a kérdés.
Nekem 3750 grammal jött a lányom 40+1 hétre és "lábbal rúgta ki a burkot" vagyis magasan repedtem, utólag vették le a buroksapkát és akkor folyt el rendesen a vizem.
Viszont a barátnőm szerint így jobban jártam, mert neki sokkal fájdalmasabb volt a második vajúdása, mert akkor elment a víz és "szárazon" vajúdott, míg az elsőnél a finisben ment el a vize.
Esetleg nincs itt orvos, vagy szülésznő, aki tudja erre a választ?
Ugye,milyen ügyeset kérdezek?! :-)
Pedig egyet már szültem,igaz akkor repesztettek,és rá 3 órájára lett meg a fiam,de akkor valahogy nem érdekelt a dolog.Most újra a finisben vagyok (39+1)és valahogy jobban zsníroznak az ilyen "apróságok". Ha el nem felejtem csüt megkérdem az NST-n.Ott csak tudja valaki,mi miért van :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!