Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 3 ujjnyira (6 cm) nyitott...

3 ujjnyira (6 cm) nyitott méhszájérték esetén tényleg be kell menni a szülészetre?

Figyelt kérdés

Voltam nődokinál, azt mondta, hogy 2 ujjnyira vagyok nyitva, de ha a következő vizsgálaton elérem a 3 ujjnyit, akkor muszáj bemennem a kórházba, mert 3 ujjnyi méhszáj már megindult szülésnek számít és bármikor jöhetnek a tolófájások. Tényleg így van ez? Előző babával ötperces fájásokkal mentem be bő 3 ujjnyival és még 3 órát vajúdtam, mire kitágultam. Elsővel pedig 3 perces fájásokkal 2 ujjnyiról 8 óra elteltével tágultam ki. Tényleg ennyire félő, hogy a többedik baba kipottyan 3 ujjnyi méhszájnál?

38 hetes kismama

2017. máj. 3. 12:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem várd meg a tolófájásokat vagy amíg nem érzed a baba fejét... Minek sietni, nemde?

Az orvosod világos volt!

Én is 3 ujjnyira voltam nyitva mikor bementem a kórházba, 4 óra múlva már a kezemben volt a lányom..

Lehet ennél a szülésnél ott vergődsz 10 órát, lehet 1 alatt kint lesz, SENKI az ég világon nem fogja neked megmondani!

2017. máj. 3. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha 3 óra vajúdás neked sok, akkor inkább nem mondok semmit. Örülj a szerencsédnek.
2017. máj. 3. 15:57
 13/15 anonim ***** válasza:
81%
Nem muszáj bemenni, szülhetsz otthon is, vagy a kocsiban.
2017. máj. 3. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:
73%

A kérdező sehol nem ír olyat, hogy nem akar bemenni, csak tapasztalatokat szeretett volna olvasni!

Én 4 gyermeket szültem, és elmondhatom, hogy nálam legalábbis mindegyik egyre gyorsabb volt! Mondjuk érdekes az, hogy az elsőnél csak 3 ujjnyitól éreztem fájásokat, de előtte hetekig 2 ujjnyi volt a méhszáj. Másodiknál vagy gyorsan tágultam, vagy nem tudom, de kb egy-másfél órát totojáztam otthon, mert nem akartam vaklárma miatt menni a kh-ba, de mire beértünk, addigra 4 ujjnyi volt a méhszáj, pedig itt lakunk a kh mellett. Harmadiknál is csak 3 ujjnyinál éreztem fájásokat, negyediknél meg már 2 ujjnyinál szülőszobán voltam. De, a negyediknél a kitolás brutál gyorsan történt. Kb 15 perc sem volt az egész kitolás!

2017. máj. 3. 19:05
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
A kitolas az elsőnél nekem sokáig tartott rövid koldokzsinor miatt, másik 2 szülésnél 3 toló fajasra kint volt... Nem értem ezt 1.5 órás kitolást azt hogy érti a kérdező.
2018. jún. 24. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!