3 ujjnyira (6 cm) nyitott méhszájérték esetén tényleg be kell menni a szülészetre?
Voltam nődokinál, azt mondta, hogy 2 ujjnyira vagyok nyitva, de ha a következő vizsgálaton elérem a 3 ujjnyit, akkor muszáj bemennem a kórházba, mert 3 ujjnyi méhszáj már megindult szülésnek számít és bármikor jöhetnek a tolófájások. Tényleg így van ez? Előző babával ötperces fájásokkal mentem be bő 3 ujjnyival és még 3 órát vajúdtam, mire kitágultam. Elsővel pedig 3 perces fájásokkal 2 ujjnyiról 8 óra elteltével tágultam ki. Tényleg ennyire félő, hogy a többedik baba kipottyan 3 ujjnyi méhszájnál?
38 hetes kismama
Szerintem várd meg a tolófájásokat vagy amíg nem érzed a baba fejét... Minek sietni, nemde?
Az orvosod világos volt!
Én is 3 ujjnyira voltam nyitva mikor bementem a kórházba, 4 óra múlva már a kezemben volt a lányom..
Lehet ennél a szülésnél ott vergődsz 10 órát, lehet 1 alatt kint lesz, SENKI az ég világon nem fogja neked megmondani!
A kérdező sehol nem ír olyat, hogy nem akar bemenni, csak tapasztalatokat szeretett volna olvasni!
Én 4 gyermeket szültem, és elmondhatom, hogy nálam legalábbis mindegyik egyre gyorsabb volt! Mondjuk érdekes az, hogy az elsőnél csak 3 ujjnyitól éreztem fájásokat, de előtte hetekig 2 ujjnyi volt a méhszáj. Másodiknál vagy gyorsan tágultam, vagy nem tudom, de kb egy-másfél órát totojáztam otthon, mert nem akartam vaklárma miatt menni a kh-ba, de mire beértünk, addigra 4 ujjnyi volt a méhszáj, pedig itt lakunk a kh mellett. Harmadiknál is csak 3 ujjnyinál éreztem fájásokat, negyediknél meg már 2 ujjnyinál szülőszobán voltam. De, a negyediknél a kitolás brutál gyorsan történt. Kb 15 perc sem volt az egész kitolás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!