Másfél hetes a kisfiam és nagyon le van neki csipásodva mind a két szeme. Mit tehetek vele?
Olvastam interneten,hogy az anyatej jó rá. Cseppentettem mind a két szemébe anyatejet egy kevéskét, illetve kamillát főztem le. Kis vattakorongra tettem kamilla főzetet és bentről kifele át töröltem a szemét.
Kinek melyik vállt be? Valaki próbálta az anyatejes verziót? Azt hogyan tette? Azt is vattakorongra csepegtetve törölgetve? Napi hányszor ismételted a törölgetést?
A páromat holnap beküldöm a gyerekdokihoz, hogy mondja neki és írjon fel valamit biztos ami biztos...
Kamillát ne, mert az allergizálhat. A védőnő nekünk is ajánlotta az anyatejes verziót, bár én nem próbáltam, inkább megmutattam a gyermekorvosnak. Ő írt fel rá szemcseppet, amit napi 2x kellett cseppenteni, és napi párszor masszíroznom kellett az orrnyereg belső részét, hogy a könnycsatornája ne "duguljon" el.
Orvosnak mindenképp mutasd meg, mert látatlanban ő sem fog tudni sokat mondani.
Csak annyit fűznék hozzá, hogy mindenképp doki (akár telefonon), mert hallottam olyat, hogy ez lehet könnycsatorna elzáródás is.
Nem nagy probléma, könnyen megoldják, csak azért mondtam, hogy inkább dokit kérdezz :)
A fiam a kamillától például kiütéses lett..
Hüvelyi szülés volt? Ha igen, akkor nem volt valamilyen fertőzésed még terhesen? Akkor előfordulhat conjuctivitis, de általában azt már a kórházban észreveszik és kezelik. Nem szerepel valami a kórházi zárón?
Amúgy a mi babánknak is ilyen volt az egyik szeme, egy-egy szemcseppes kúra után másfél, két hét múlva kezdődött ugyanúgy, a harmadik kiújulás után elvittük magunktól gyermek-szakorvoshoz, aki megállapította, hogy nem nyílt meg a könnycsatornája. Átöblítette, az egész 5 perc volt, utána még egy hétig kellett szemcsepp naponta ötször, azóta semmi baja a szemének, most 8 hónapos.
Sajnos a gyermek-háziorvosunk nem jött erre rá, ő mindig csak antibiotikumos szemcseppet írt fel, ezért léptünk önállóan a kicsink kb. 2 hónapos korában.
Első lányomnak elmúlt a szemcsepptől. Másodiknak nem, 4 hós koráig szemcseppeztük megszakításokkal, utána kezelték csak a szemészeten, az egyik szemén 2x csináltak könnycsatorna átmosást, a másikon 4x, úgy tűnik most már rendbe jön az is. Azért a mi esetünk elég ritka, hogy ennyiszer kell.
Ahogy előttem is írták, vízzel mosd neki. Ha visszajön neki, akkor érdemes masszírozni, kérdezd meg az orvost hogyan kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!