Van egyáltalán ilyen szülészet?
Van olyan állami szülészet a következők teljesülnek?:
- az apa bent lehet a császármetszésnél
- szülés után is láthatja, kézbe veheti, látogatási időben, nem csak üvegfalon keresztül nézheti?
- viszonylag normálisak az állapotok? (tisztaság, normális csecsemősök)
- császármetszés után is rögtön odaadják a babát az anyának (nyilván úgy értem, hogy ráteszik, tudom, hogy a fejet nem szabad megemelni), apa is ott van
- a látogatási idő nem csak 2 óra
Ha valakinek van tapasztalata, szült ilyen helyen, kérem írjon.
A Sote I.-ről tudok, hogy bent lehet császármetszésnél is az apuka, de a többi tekintetében nem ismerem. Szóval Sote-ban szültektől is szívesen hallgatok tapasztalatot. :) Köszi
A császárról nem tudok nyilatkozni, hüvelyi szülésem volt mindkétszer, de pl. Pécsen nincs ilyen, hogy üvegfal.
Sima szülés után odaadják a babát az anyának rögtön, és minim egy órát biztosítanak a szülőszobán, hogy hármasban lehessen a család utána. Van ismerősöm, aki császárral szült, neki odavitték a fejéhez a babát, miután kiemelték, utána az apa csupasz mellkasára fektették a picit. (Azt nem tudom, hogy az apa bent volt-e, vagy hogy van-e erre lehetőség)
Látogatási idő nem csak két óra, reggel asszem 8-tól lehet menni, dél körül van egy kis "szünet", amikor ebéd van, meg vizit, akkor nem lehet látogatni, de utána megint van látogatás késő délutánig, tehát akár munka után is mehet látogatni a rokonság, ha valakinek így tetszik.
Üvegfal nincs, rooming in rendszer van, anyákkal vannak a babák. Persze a kórtermekbe nem mehet be látogató, hiszen ott más nők is vannak, akik épp szoptatnak, öltöznek, miegymás, de a társalgóba (ami egyben az ebédlő is) bejöhetnek a látogatók, és ide a babát is kivihetik magukkal az anyukák (ide nyílnak a szobák).
Azt hiszem, 4 és 6 ágyas szobák vannak, főleg inkább 4 ágyas, meg van egy fizetős kétágyas, és van talán kettő egyágyas, meg egy apartman, ezek szintén fizetősek. Az egyágyasokban lehet látogatót fogadni, viszont én azt tapasztaltam, hogy nem elég fizetni, csókosnak is kell lenni, mert nem adják oda csak úgy a szobát, még ha üres is.
A csecsemősökkel nekem semmi bajom nem volt, mondjuk nagyon le vannak terhelve, de ha az ember használja a száját, és kérdez, kér segítséget, akkor kap is.
De persze, ha budapesti vagy, kétlem, hogy lejössz pécsig szülni :) De mivel a kérdésben nem tértél ki rá, hogy az országban hol legyen a kórház, ezért bízom benne, hogy nem volt felesleges leírnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!