Mit kell vinni magammal kórházba?
Róbert kórházban fogok szülni. Valaki tudja-e hogy mit kell bevinnie magával a kismamának? Még nem mondott a doki semmit. Május végére vagyok kiírva és szeretnék mindent időben beszerezni. Gondolok itt olyanra mint egyszerhasználatos fehérnemü, hálóing, betétek stb. Hüvelyi szülés lesz, nem tudom van e valami jelentősége.
Aki tud, lci segítsen. Köszönöm szépen.
Bejelentkezéshez:
kiskönyv
leletek
TB kártya
személyi
lakcím kártya
házassági/apasági papír
Ruha:
hálóing/pizsama (2)
haskötő
köntös
papucs
zokni (2)
bugyi (10)
Tisztálkodás:
Always éjszakai betét (2 csomag)
WC papír
fésű
tusfürdő
sampon
balzsam
szappan
kézfertőtlenítő
törölköző
fogkefe
fogkrém
hajgumi
hajcsat
Egyéb:
telefon+töltő
E-book
MP4
fényképezőgép
Algopyrin
toll
füzet/papír
szemvédő
füldugó
fertőtlenítős törlőkendő
melltartóbetét
papírzsepi
ajakbalzsam
borotva
hazamenős ruha
pénztárca (+pénz)
Evéshez:
evőeszköz
pohár
bögre
víz
szendvicsek
sós rágcsa
szalvéta
csoki
Babának:
textilpelus (3)
pelenka (1 csomag)
body (2)
rugi
kocsikabát/kardigán
sapka
takaró
felső (2)
nadrág (2)
zokni (2)
autósülés
cumisüveg (2)
tápszer
babavíz
Apának:
váltás ruha
papucs
telefon+töltő
Érdeklődj a kórházban illetve hátha valaki tud itt is segíteni aki pont ott szült (én máshol szültem) mert annyira kórházfüggő. Nálunk pl a kismama csak kórházi hálóinget viselhet és a baba is csak kórházi ruhát, így ezek nem kellenek, máshol meg igen. Vagy pl valahol adnak pelenkát, nálunk napi 4-et, szóval kell vinni azt is, csak a köldökápoláshoz szükséges dolgokat adják, meg a fürdetést is ők rendezik így ahhoz se kell vinni semmit.
Tényleg amit otthon használsz pl tisztálkodáshoz, csak végiggondolod és berakod. Az éjszakai betét mellett/helyett én azért ajánlom a tenát, lehet van akinek gyenge a vérzése de nem mindenkinek, egy rendes egészségügyi betét akkor kevés lehet az első napokon. Van aki a bugyipelenkára esküszik a tenától, más olyan bugyit használ amit nem sajnál kidobni se, én vettem eldobhatót de ki nem állhattam, óriási volt pedig nem xxl méret volt hivatalosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!