Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miben más a második szülés?

Gaál Erzsébeet kérdése:

Miben más a második szülés?

Figyelt kérdés
36hetes vagyok és ahogy közeleg a szülés egyre jobban foglalkoztat ez a gondolat hogy miben más vagy hogy egyáltalán más-e.
2017. ápr. 4. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyeni, kinek milyen a masodik szules. Nekem pl fajdalmasabb, es hosszabb volt mint az elso. Egy baratnomnek pont az ellenkezoje.
2017. ápr. 4. 22:25
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

Már tudod mire számíts, így talán a kíváncsiságot felülírja némi szorongás, félelem-szerűség. Cserébe biztosabban felismered a vajúdás kezdetét, nincs "vaklárma".

Nekem a második vajúdás sokkal hosszabb volt (kereken 24 órával), de maga a szülés könnyebb, bár a hugi kisebb volt az elsőszülöttemnél, a feje is, meg úgy általában, mindene. Szűk két év van az első két gyerek között.

2017. ápr. 4. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy ez másnál is így van-e, leírom nekem miben volt más. Sokkal gyorsabb volt, kb.fele annyi idó alatt lett meg. Intenzívebb fájásaim voltak. Mivel a másodikat sikerült gátvédelemmel szülni, sokkal gyorsabb volt a felépülés. A többi dologban nekem nem volt eltérés.
2017. ápr. 4. 22:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jobban fájt, nehezebben ment, de 1 órával rövidebb volt a 2.
2017. ápr. 4. 22:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt hallom minden tobbgyerekes ismerosomtol, amit nagyjabol itt is leirtak paran: intenzivebb, jobban faj, de rovidebb.
2017. ápr. 5. 08:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat.

Igen sajnos már tudom mien fájdalom, de valahogy bíztam benne hogy ez könnyebb lesz. Kereken van egy hónapom hátra május 4-dikére vagyok kiírva és már alig alszom a félelemtől.

2017. ápr. 5. 19:37
 7/8 anonim válasza:
Nekemm is ugyanez van, én is félek töle nagyon. Az elsövel egy egész éjjszakát átszenvedtem...Rohadtul fájt. Ha ez attol jobban fog azt el se tudom képzelni hogyan élem majd tul. Én Május 1 re vagyok kiirva.
2017. ápr. 6. 22:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Az első 15 óra alatt lett meg, a 2. 9 és fél. A fájasok erősebbek voltak jóval intenzívebbek, a kitolás viszont csak pár perc pedig 4 kilo feletti volt mindkét baba!A második számomra hatalmas pozitív élmény volt a fájdalom ellenére.
2017. ápr. 6. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!