Szülés után hogy védtétek a gátat, varratokat?
szia háromszor szültem kétszer volt gátmetszés de szerencsére nem volt vele gondom nem igénylet különösebb ápolást, a zuhányzás az nagyon jó volt az jól esett ha nagyon fáj akkor wc után inkább mosakodj le az jót tesz
2010. máj. 11. 20:58
A langyos, majdnem hideg zuhany csodát tesz vele.
2010. máj. 11. 21:01
Semmi különös, ugyanúgy zuhanyoztam, mint gátmetszés előtt. Ugye akkor még ömlött belőlem a vér, igyekeztem tisztán tartani. Nedves vécépapírt használtam egy-két hétig, napi 2-3 zuhanyzás (vagy megmosdás), sokat cseréltem a betétet, óvatosan ültem rajta.
Intim: nagyvécézésnél nagyon féltem, hogy kiszakad, de alaptalan volt a félelmem, persze nem történt ilyen, nem is hallottam még ilyenről. Csak a szülés utáni első nagyvécézés erősen megviselte a lelkemet (nagyon féltem tőle, hogy milyen lesz).
2010. máj. 11. 21:04
A lényeg az, hogy áztatni nem szabad, tehát egy gyors zuhany a legjobb. Ha a szülés előtt leborotváltak, akkor könnyebben megy az egész, mert a vér nem alvad úgy be a szőrre. A betétet érdemes rendszeresen cserélni,főleg szoptatások után leellenőrizni, mert akkor több vér ürülhet. A "nagy" wc-zés után érdemes letusolni alulról. Törlőkendőt semmiképp ne használj, toalettpapírt is csak óvatosan. (egy szülésznő)
2010. máj. 11. 21:05
Érdekes, nekünk meg azt mondták a kórházban, hogy minél több zuhany legyen, minél jobban áztassuk a varratot, annál puhább lesz a cérna és annál kevésbé fáj meg gyorsabban gyógyul a seb. És így is lett. Ráadásul reggel-este leöntötték a nővérek valami fertőtlenítő folyadékkal.
Én törölköző helyett konyhai papírtörlőt használtam zuhanyozás után törölközésre. Ezerszer puhább, mint a legpuhább wc papír.
Egyébként gátsebre javaslom az Aloe First-öt a Forevertől. Még a 10. napon is sírtam a fájdalomtól és nem tudtam ülni, akkor vettem ezt, végső elkeseredésemben. 2 nap múlva mintha elfújták volna a fájdalmat. Legközelebb nem várok vele 10 napig, ezzel fogok bevonulni a kórházba.
2010. máj. 11. 21:33
Igen, gyakori öblögetés-zuhanyoztatás tiszta vízzel a kórházban, amit tehetsz, naponta egyszer-kétszer pedig csinálnak gátöblítést a nővérkék. Nálunk voltak olyan jó klasszikus teáskancsók a wc-ben, azzal locsolgattam magam. Én is hasonlóan jártam, mint előző válaszoló, csak én 5 nap után eszméltem, hogy hiszen van nekem aloe first-öm itthon, hogy én miért nem vittem be magammal már a kórházba... csodákat tesz, én is tudom ajánlani!
2010. máj. 11. 22:21
Én a nagynéném unszolására vettem Aloe Firstöt, és azzal kezeltem a gátsebet a második szülésem után. Már megbántam, mert ránőtt a bőröm a varratra. Monghatom nagyon jó érzés volt a varratszedés. Az első szülésemnél a langyos zuhany és az intim törlőkendő volt a kezelés. Akkor semmi gondom nem volt.
2010. máj. 13. 14:37
Nekem felszívódó varratot használtak, sőt, az egész kórházban mindenkinek, és nem volt varratszedés, az öltések maguktól potyogtak ki 7-1 nap múlva. Jól lehetett látni, amint levitte a víz a zuhanyozó lefolyójában...
Az Aloe First maga volt a megváltás. Nekem még a jegelés se hatott, mintha tüzes vassal sütögettek volna ott lent.
2010. máj. 13. 14:49
9/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok látopm sokan ajánljátok ezt a terméket, egy kicsit elcsodálkoztam hogy milyen drága. tényleg megéri megvenni? másra is jo? vagy csak azért az 5 nap miatt vegxyem meg?
Igen, sok mindenre jó: mindenféle bőrirritációra, legyen az fertőzés, égés, bármilyen seb. fertőtlenítő, sebgyógyító, bőrnyugtató. Irrigálásra is ajánlják, állítólag méhszájsebeket is képes meggyógyítani (nálam mondjuk ez nem jött be).
2010. máj. 13. 23:57
Kapcsolódó kérdések: