Ha már elfolyt a magzatvíz, akkor semmilyen lehetőség nincs a tisztálkodásra?
Szia, nekem mikor elfolyt a magzatvizem orankent tusoltam a fertozesveszely miatt en ugy tudom hogy furdeni szigoruan tilos! Ne aggodj abban a pillanatban nem fogsz semmilyen szagot erezni:)
Konnyu szulest kivanok es sok egeszseget nektek!
Szia. A kórházban biztos nem lesz lehetőséged lezuhanyozni abban az esetben ha már otthon elfolyik a magzatvized. Otthon meg azért nem kellene ezzel húzni az időt, mert ha elfolyik a magzatvíz, minél gyorsabban kell kórházba kerülni, nehogy valami baj legyen. Szerintem ne aggódj ezen, egyáltalán nem biztos, hogy még otthon elfolyik a magzatvized. Én már a szülőszobában voltam egy pár órája, mire elfolyt.
Üdv
Szia!
Nekem azt mondta a védőnő, hogyha elfolyt a magzatvíz, feküdjek le, mert ahogy a gravitáció viszi lefelé a vizet, sodorhatja a köldökzsinórt is, és a baba nyaka köré tekeredhet. Aztán ha elfolyt tusoljak le, és induljak a kórházba.
Én így is jártam. Szépen lassan elkészülődtünk, 1 óra múlva értünk be a kórházba, ahol mondták, hogy lehet, hogy reggelig várni kell (ez volt fél 4-kor), mert még nem vagyok eléggé kitágulva. Adtak antibiotikumot, hogy a baba ne kapjon fertőzést, és vártunk, hogy táguljak. Szóval azért nem ment olyan hirtelen az egész. Én azért voltam megzavarodva, mert nem tudtam meddig feküdjek. Ugyanis ha felálltam újra elkezdett folyni a víz. Gyorsan fel is hívtam a védőnőt, hogy ilyenkor mi van. Azt mondta, hogy most már a szülésig folyamatosan fog a víz szivárogni belőlem, de ha a nagyja elment, már indulhatok.
Egyébként én Székesfehérváron szültem. Szülés előtt kaptam egy hashajtó kúpot, és miután elmentem WC-re még megkértek rá, hogy tusoljak le. Gondolom ez minden kórházban így van. Egyébként meg ne aggódj a szagok miatt, láttak ezek már sok mindent! Én pl. a szülés alatt végig attól féltem, hogy be fogok pisilni. Mondtam is a dokinak, de kinevetett, és azt mondta, hogy nyugodtan, ő ehhez hozzá van szokva. Aztán persze nem pisiltem be, de a nyomáskor végig úgy éreztem, hogy fogok.
Nekem itthon folyt el a magzatvizem ahogy felálltam az ágyról minden különösebb fájás nélkül. Felhívtam a dokit, mondta, hogy menjek a kórházba. Lezuhanyoztam otthon és utánna indultunk. Betettem egy betétet, mert kb 35km a kórház. Ott megnézték,hogy már tágulok és 5 perces fájásaim voltak. Előkészítés, beöntés és wc-zés után lezuhanyozhattam. Utánna kerültem a szülőszobára ahol 2 óra múlva megvolt a baba. Ne aggódj ott nem azzal fogsz foglalkozni, hogy van-e szagod. Én is féltem, hogy szülés közben bepisilek vagy kakilok de nem volt semmi.
Ne stresszelj előre ilyesmin! Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!