Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leírnátok nekem hogy telnek...

Leírnátok nekem hogy telnek el a napok szülés után a kórházba?

Figyelt kérdés
2010. máj. 8. 15:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát nekem elég nehezek voltak.megtanulod hogy fürdesd,etesd,büfiztesd a babát.de ez attól is függ,milyen szobát kérsz.ha babásat,akkor veled lehet egész nap a baba,és igy könnyebben össze szoktok.éjjelre viszont beviheted a többi baba közé,ha pihenni akarsz.nem tudom mire vagy még kiváncsi,fejtsd ki bövebben,akkor többet tudunk segiteni.

(Zsoka)

2010. máj. 8. 15:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Én császárral szültem 1 hónapja Budapesten.

Első nap feküdnöm kellett,2.nap már mennem kellett a babámért a csecsemő osztályra,ami a nőgyógyászat mellett van.(kötelező volt a babával lenni ha nem akkor is 3 óránként kihozni szopizni)

Minden reggel vizitre és este fürdetésre "lekell adni" a babát amúgy a szobán van,szopizik(vagy csak próbál eleinte)alszik.

Mindenki ebben az időben zuhanyzott és rakott rendet.

Délutánonként látogatási idő.

Röviden ennyi!

2010. máj. 8. 15:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk: hajnalban ébresztő, vérévétel, hőmérő, elviszik a babákat. Délelőtt babák vissza, vizit, látogatás. Délután látogatás. Akinek kell, naponta gátkezelés.

5 baba egy kórteremben, alvás=0. De akkor is pihenni kell.

Minden órában a gondolat: mikor mehetünk már haza?

A csecsemősök mufurcak, de segítenek, csak kérdezni kell.

Én nem unatkoztam. Gyönyörködtem a babámban, gyakran szoptattam, figyeltem a csecsemős nővérek ha tanítottak valamit valamelyik szobatársamnak, néha beszélgettem, próbáltam aludni. És persze smsezgettem :) Mobiltelefon használata nem ajánlott a babák védelmében, ezért csak néha telefonáltam, azt is inkább amikor nem voltak bent a babák.

2010. máj. 8. 16:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én császárral szültem. Mikor levittek a szobába, 2 perc múlva már ott is volt a fiam, és onnantól kezdve végig velem volt. Soha nem vitték el. Ott is fürdették meg a csap alatt, és vizitkor is bent volt. Mikor elmentem zuhanyozni, akkor megkértem a szobatársamat, hogy figyeljen a fiamra. Bár teljesen felesleges volt, mert egyfolytában aludt. Így nekem arról szólt az a pár nap, hogy ébresztgettem, hogy szopizzon. Ha hajlandó volt rá, akkor nagyon üyges volt, rögtön rájött hogyan is kell.

Mikor én voltam bent, akkor látogatási tilalom volt, így a látogatások elmaradtak. Igaz, minden nap beszökött a férjem 5 percre.

Ahol én szültem (Debreceni Klinika), ott a babának velünk kellett aludni az ágyban. Ez elég kellemetlen volt a friss sebbel a hasamon. Alig tudtam még felkelni is, és arra is kellett ügyelni, hogy egy baba is van az ágyban.

Egyébként gyorsan eltelik az a pár nap. Én egész nap nézegettem a fiamat:-)

2010. máj. 8. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
hogy hogy veled kellett aludnia?:O azon a kis lókaka ágyon?jeszsusom
2010. máj. 8. 22:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

3 napot voltam bent. A babám végig velem volt, vagy a kiskocsijában, vagy velem az ágyban. Szopizott és aludt, mást nem csinált. Este fürdés, pelenkázás, öltöztetés. Reggel-este pelusozás, köldökápolás. Ezeket a nővérek csinálták, mi figyeltünk. Reggel volt még a gyerekorvosi vizsgálat, ahol szintén csak figyeltünk.

Zárlat volt, látogató egy szál se.

Nem volt semmi extra, én nagyon sokat aludtam, kb folyamatosan. Alig vártam, hogy hazajöhessek, hiányzott a férjem.

2010. máj. 8. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, természetesen szültem, de gátmetszéssel, így nem volt semmi bajom, csak fura járásom.
2010. máj. 8. 22:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon gyorsan telik az idő benn. Vittem olvasnivalót de nem volt rá szükség. Ápolónők, vizitek, étkezések, látogatók, magad rendbetétele, meg aztán a babák szopiztatása, kórháza válogatja hogyan, nekünk 3 óránként hozták egy-egy órára. Unatkozni nem unatkoztam, a szobatársakkal dumáltunk amikor volt egy kis üres idő.
2010. máj. 9. 16:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Én simán szültem( ha 11óra vajudás az :P) és 5 napot voltunk bent. Reggel vizit, délután látogatás de csak apu mehet be babához kb 10percre. Baba végig nálam volt, velem aludt az ágyban ugyhogy ő plussza fájó gátseb = nuku pihenés. Este fürdetés fél7kor. A gátseb iszonyú tud lenni én kb 3hétig nem tudtam ülni sehogy se.

A fiam besárgult és nem evett ezért kértem mutassák meg hogy kell szoptatni hátha valamit rosszul csinálok( első babám). Na ezt nem kelett volna. Onnantól fogva három napon át szivattak mert ugye azt lehet. A szobatársaim is kiakadtak attól amit velem csinálnak. Egyik másik olyan erősen szoritotta rám a gyereket, hogy órák mulva is piros csík volt szegényke nyakán. A másik képes volt előírni hogy minden evés elött után mérjem de a többi nem engedte, hogy használjam a mérleget. Ezütán fejjem csak szépen(olyan jól megmutatták, hogy mire hazaértem begyuladt a mellem) és azt is csak ülve! Sírtam már úgy fájt de b...ott rá a drága. Vérző sebekkel, sebes gyuladt mellel mentünk haza és még a gyerek lenőtt nyelvét se tudták észre venni hogy azért nem tud enni :P

Ez Egerszeg

2010. máj. 10. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!