Szülés alatt tényleg rátehénkednek a hasadra és
kinyomják belőled a babát ha nehezen jön, vagy ezek csak
régi sztorik? Úgy tudom, orvosilag tilos ilyet csinálni
már.
Az tény hogyha nagyon nem akar jönni a baba akkor végső esetben kézzel rásegítenek, de nem hinném hogy egész testsúlyával rádfekszik a doki:)
2008. okt. 9. 15:28
2/12 anonim válasza:
Nem csinálnak ilyet, ez hülyeség. A hasra gyakorolt nyomás egyébként sem nagyon segítene a gyereknek kijönni, mert inkább a hátsó medence felé nyomná, ami kifejezetten káros lenne. Ha már félig elindult a gyerek, beragadt, és félő, hogy oxigénhiányos lesz, akkor lehet, hogy kicsit irányítják, de az csak enyhe célirányos nyomás, amolyan iránymutatás, nem tehénkedés.
2008. okt. 9. 15:39
3/12 anonim válasza:
nekem például könyökkel nyomta ki ami nemvolt egy kellemes érzés de kilehet birni .akkor csinálja mikor te is nyomsz és egyszerre veled.
2008. okt. 9. 18:30
4/12 anonim válasza:
Szia!
Csak a kitolási szakaszban, veled együtt nyomnak, ezzel segítik kifelé a babát. Ez nem tehénkedés, hanem egy kis fizikai segítség nyújtás, ha már nincs elég erőd. Persze csak akor csinálja az orvos, ha valóban kevésnek találja az erőkifejtést, tehát nem mindenkiből kell így "kinyomni" a babát!
2008. okt. 9. 19:01
5/12 anonim válasza:
na ezzel engemet is rémiszgettek,de nincs ilyen,vagyis nálam nem volt...adj bele mindent és jól fog alakulni,hidd el ha már kitolási szakra hulla fáradtnak is érzed magad,akkor is annyi,de annyi energiád lesz, h simán kinyomod a babát:-)) nagy levegő,hasba letol, és nyom,ha kifogy fájás alatt,gyorsan nagy levegő és ismétlése előzőnek! gyors szülést kívánok neked és tehénkedés menteset! :-))
2008. okt. 9. 19:27
6/12 anonim válasza:
én azt hallottam, hogy gyereknel nem, csak a méhlepénynél csinaljak, ha nem tudod megszulni.
2008. okt. 9. 19:32
7/12 anonim válasza:
Nekem belekönyökölt a doktornő a kitolásnál, mert kevés volt már az erőm. És mivel közben a szülésznő kézzel tágította a méhszájamat(nyomás közben), akkor ordítottam, ezért nem nyomtam rendesen.
Nagyon fájt mikor belekönyökölt, de szükségem volt a segítségre. Utána amint megvolt a baba, elmúlt minden fájdalom, és még nyoma sem maradt a hasamon(nem lilult be). És ez nem régi sztori, 9 hónapja szültem.
Azért remélem neked menni fog simán.
Sok sikert, és könnyű szülést kívánok.
2008. okt. 9. 20:50
8/12 anonim válasza:
Nekem is besegített, de erre már csak napokkal később eszméltem rá, szóval ott, akkor nem volt olyan feltűnő és riasztó. Ha kell, és nincs erőd, szerintem csak akkor csinálják, és akkor is orvosa válogathatja. Az enyém elég idős már.
A lényeg, hogy az orvosodban meg tudj bízni!
Én pont ezért váltottam orvost még a 35. héten, mert az akkorival valahogy nem éreztem, hogy vakon megbíznék benne.
2008. okt. 9. 22:22
9/12 anonim válasza:
4 hete szültem, az utolsó tolófájásnál amivel megszületett a baba, az orvos nyomott a hasamon, h. segítse a Babát, ne időzzön tovább ott, ahol nem kéne! Egyáltalán nem volt kellemetlen és segítő szándékkal teszik. Ja és nem úgy kell elképzelni,h. egy 80-90 kilós pasi beletenyerel a hasadban, csak nyomás gyakorol rá.
2008. okt. 10. 07:47
10/12 anonim válasza:
Sajnos én így voltam. :( A doki alapból nem volt egy törpe, és háttal nekifeküdt a falnak, két könyékkel meg rám. Komolyan azt hittem, hogy megfulladok, közben meg kiabált, hogy vegyek még egy levegőt. Persze nem tudtam. És hiába nyomott, végül vákuummal kellett kisegíteni a babát. Párom mondta, hogy én lila voltam, a doki meg izzadt. :( No, hát ilyen is van. De most nem ott fogok szülni, és beszélek is a dokival, hogy mi volt, mert szó szerint rettegek. Egyébként akikkel eddig beszéltem, azokat nem nyomogatták szülés közben. Biztos csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!