Kérdésem azokhoz szól, akik legális keretek között szültek otthon Magyarországon, az elmúlt 3 évben. Ki, hol és mikor adta be az újszúlöttnek a bcg oltást, illetve ki vette le a pku (anyagcsere) szűrést?
14 decembereben szult otthon bnom ( sajnos nem reg hunytl, pedig megkerdeztem volna) ugy emlekszem az a kitetel,hogy 3 napon belul be kell vinni korhazba, vagy dokinak latnia kell. Szerintem akkor adjak be a bcg-t is.
En 15 jan-ban szultem kislanyom es a korhazban megkapta a bcg-t.
Viszont gondold jol at az otthonszulest. Ugyanis sose volt semmi gon terhesseg alatt, es 2 oras megfigyeles utan (doki hazament 2 ora utan) elkezdett omleni belolem a ver. Igy surgossegi mutettel kapartak/takaritottak 1 oran belul. Szoval, en ott maradtam volna, ha otthon szulok.
Miert vilag vehen laksz a hegyekbe?
Otthonrol 15 perc alatt korhazba szallit a mento ha verzel
Ezen kivul a szulesznonel van infuzio katheter gyogyszerek kanul branul oxygen plazmahelyetesito anyag.
Nem kuruzsloasszonyok vezetik az otthonszulest hanem jol kepzett szulesznok vagy orvosok.
Amire mento kier stabilizalnak
Már elnézést,de a kérdés nem az otthonszülésről szól.A kérdező le is írta,hogy nem akar otthon szülni.
Kedves Kérdező!
Természetesen mindent lehet,de az biztos,hogy megpróbálnak majd lebeszélni róla,hogy hazamenjetek.Sőt,abban a kórházban,ami a mi közelünkben van,az a szokás mostanában,hogy ha a szülő hazamegy a gyermekkel saját felelősségre,a gyerekosztályról,akkor értesítik a gyámhivatalt.Nagyon valószínű,hogy ha a szülés után 8 órával valaki haza akarna menni,akkor is jelentenék.Szerintem ez baromság,van jobb dolga a gyámhivatalnak,de errefelé ez a szokás.De az is lehet,hogy abban a kórházban is ez lesz,ahol te szülsz.
Hozzátenném,hogy mások is megoldják a szülést és a 3 napos bentlétet úgy,hogy otthon van még nagyobb gyermek,de ez a te döntésed,nyilván átgondoltad.
A vizsgálatokat,PKU szűréshez a sarokszúrást a házi gyerekorvos is meg tudja csinálni,BCG-re meg valamikor beviszed a kórházba,és kész.
Gyors és problémamentes szülést kívánok!
20 eve otthonszuleseket es korhazi kiserek kulfoldon.
Tudom mirol beszelek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!