Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan akinek szülés után...

Van olyan akinek szülés után lett maradandó gondja?

Figyelt kérdés
Szombaton lesz 8 hete, hogy szültem és azóta is ha lehajolok alig birok felegyenesedni annyira fáj a hátam. Néha ha hasra fordulok akkor a szeméremcsontnál érzek fájdalmat és még azt vettem észre, hogy ha nagy wczni kell akkor alig birom visszatartani. Ezek el fognak múlni vagy már így maradnak? Hasam is kicsit lógós maradt, de az annyira nem is izgat, gondolom azzal más is így van. Még csak 23 éves vagyok azt hittem, hogy nem lesz semmi gond.

2016. dec. 28. 08:17
 1/4 anonim ***** válasza:
25%

Persze hogy van, a terhesség/szülés veszélyes üzem akkor is, ha makkegészséges fiatal vagy.

Amit leírtál, az viszont nem tűnik súlyosnak.

Lehetne méhsüllyedésed, hüvelyfalsérved is. Szétnyilhatott volna a hasizmod...

2016. dec. 28. 08:20
 2/4 Snorri ***** válasza:
55%

Azért a fájdalom, meg a széklet visszatartásának nehézsége igencsak súlyos panasz, míg a szétnyílt hasizom nem feltétlenül jelent problémát, és akár magától, vagy megfelelő tornával orvosolható.

Sajnos kedves kérdező igen gyakori szerintem, csak nem mindenki meri felvállalni. A hátfájás simán lehet csak a meggyengült hasizom, változott súlypont, hibás tartás miatt. Azt javaslom, keress fel egy gyógytornászt, aki segít összeállítani olyan tornát, ami megerősít. Fontos, hogy ne magad kezdj otthon felüléseket végezni, mert azzal több kárt tehetsz, mint hasznot. Nem olcsó, de pár alakalom elég, hogy begyakorold, kipróbáld a feladatokat. Ha tudsz helyesen úszni, akkor az is jó, ha el tudsz jutni uszodába. Másik problémád, a széklet visszatartásának nehézsége pedig valószínű, hogy orvosolható intim tornával, mert még az elején vagy. Kriston intim torna. Van tanfolyam is, de könyv és dvd is, lehetőségeidhez mérten választhatsz. Itt is fontos, hogy ne találgass, hanem szakember segítségét kérd, akár könyv formájában. Ezek a gondok nem múlnak el maguktól, de most még simán orvosolhatóak odafigyeléssel, és megmarad az egészséged, önbizalmad, nem lesz gond egy következő gyerkőc esetén sem. Sok kitartást!

2016. dec. 28. 09:33
 3/4 anonim ***** válasza:
35%

Azért fáj a hátad, mert lóg a hasad, vagyis a hasizmod nem állt helyre. Meg kellene nézetni sebésszel, hogy mennyire gáz a helyzet, és tornára járni vele szakemberhez, hogy újra megerősödjön.

A széklettartás is tornával orvosolható, mivel az sem állt helyre.

Nem az életkoron múlik,hanem a szervezeteden,hogy mennyire viseli meg a szülés, de megfelelő tornával orvosolható egy része.

2016. dec. 28. 09:56
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

Azért azt ne feledjük el, hogy még csak 8 hete szültél. Messze nem állt még vissza a szervezeted.

Szerintem elsősorban a nőgyógyászoddal beszélj, hogy mennyire normálisak ezek a tünetek, mielőtt még szakorvoshoz kezdessz rohangálni.

Nekem pl 1,5 évig fájt a hátam, néha már elviselhetetlen volt, mindkét szülésem után. Első esetben 1 év után csontkovács tudta helyre tenni. Második esetben ez nem használt, hanem idővel magától emúlt.

A széklettartási gondok pedig szerintem szintém még túl korai bármit mondani róla. Nekem vizelettartási gondok voltak és kb fél év alatt múltak el. De ez nem mérvadó, mindenkinek másképp gyógyul a szervezete.

Azónban 8 hét után még túl korai bármiféle maradandó problémáról beszélni, sokat évek alatt jönnek teljesen helyre.

2016. dec. 28. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!