Nagyon félek a szülésznő. Mit tegyek hogy ne rettegnek?
Üdv! 20 éves vagyok. A 8. hónapban és ez most jött rám ez a félelem. A 7. hónap előtt semmi ilyen nem volt. Még most is várom nagyon de félek
. Ez normális?
Azt szokták mondani ne aggódj, még egy gyerek sem maradt benn. :-)
Én is féltem a szüléstől, de igazából a terhesség végére már annyira fájt mindenem, hogy már csak 'megszabadulni' akartam a terhemtől. Aztán mikor elkezdődik, akkor már nem is gondolsz erre, csak teszed amit mondanak. A szülés egy hosszú, kb fél napos (vagy még több) folyamat az első fájásoktól számítva, akkor már bele se gondolsz a félelembe csak teszed amit tenned kell.
Egyébként hidd el minden félelem viszonyítás kérdése. Én is féltem a szüléstől. Aztán a doki az egyik terhesvizsgálaton azt mondta, hogy gond van és csak egy ér van a köldökzsinórban. Na akkor már nem érdekelt ha meghalok is a szülés közben csak a babám legyen egészséges. Aztán a szülés közben, mikor szenvedtem a görcseimmel és iszonyat fájdalmaim voltak, egyszer csak veszélyesen leesett a babám szívverése és hirtelen egy csomó orvos szaladt be. Na akkor megint nem érdekelt semmi csak ő legyen egészséges.
Szóval a félelmet az agyad generálja. Ennélfogva te irányítod és irányítsd is, pozitív gondolatokká.
És különösen, semmilyen rémtörténetet ne hallgass meg akárki is mondja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!