Hogyan szüljek ügyeletesnél?
Magánrednelésre járok XY dokihoz, aki a kistarcsai kórházban rendel. Már az elején szólt, hogy nem tudja vállalni a szülést, nyugodtan keressek mást, vagy ő is ajánlhat valakit.
Mi úgy gondoltuk/juk, hogy nem szeretnénk választott orvost, hanem az ügyeletesnél szeretnék szülni az Uzsoki kórházban. (ide is tartozunk, és kb 6 percre van tőlünk) Azonban a vizsgálatokra ugyanúgy magánrendelésre jártam XY-hoz.
ebben az esetben ha beindul a szülés csak bemegyek az uzsokiba, és megsuülök, vagy előtte szólni kell, hogy szeretnék ott szülni?
33 hetes vagyok, lassan kell járnom NSTre. ilyenkor az uzsokiban is elvégzik a vizsgálatot? vagy előtte beszélnme kell egy uzsokis nőgyógyásszal?
Szia. Mivel az uzsokiba tartozol, szerintem nem kell senkivel beszélned. Odamész a terhesgondozásra és kész. Max azt érdemes megkérdezned, hogy hánytól van rendelés, és az Nst-t mikor csinálják. Ha meg otthon beindul a szülés és mentőt hívsz az automatikusan oda visz ahova tartozol (hacsak a mágánorvos nem írt egy kérelmet, hogy másik kórházba rendel és hozzá vigyenek)
Üdv, 11 hetes kislány anyukája
Szia!Sztem tudom kiről irtál.Én ugy tudom semmit nem kell senkinek mondanod, mármint a nőgyógyásznak bár az nst én kivűl azért meg szoktak még vizsgálni egy párszor szülésig, de akkor elég ha odamész.Viszont az nstre tuti időpontot kell kérned, legalábbis kistarcsán kellett, mert nagyon sokan vannak.Amúgy amikor én szültem(4 hete) az ügyeletes vizsgált meg mert nem volt bennt még a dokim és ő is nagyon kedves volt(mondjuk mindenki)szóval nem lett volna semmi gáz ha esetleg nem lett volna dokim.
Minden jót.
Az előző vagyok.Ha nem a XYnál fogsz szülni akkor miért nem mész a kórházba vizsgálatokra az ottani dokihoz?!
én tuti nem fizetnék akkor érte külön..
Szia!
Én nem szeretnélek lebeszélni az uzsokiról, csak a véleményemet írom le a kórházról és a szülésemről.
VÁLASZ A KÉRDÉSEDRE: NST-ÉN MEGFOGJÁK KÉRDEZNI KI AZ ORVOSOD, OTT KELL MAJD JELEZNED, HOGY NINCS ÉS AKKOR ŐK FELÍRJÁK, HOGY AZ ÜGYELETESNÉL FOGSZ SZÜLNI! HA AKARSZ BESZÉLNI EGY UZSOKIS SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSSZAL TUDOK ADNI TELEFONSZÁMOT, BÁR SZERINTEM Ő MEG CSAK MAGÁNRENDELÉSEN FOG TÉGED FOGADNI, Ő VOLT AZ ÉN FOGADOTT DOKIM, DE NAGYON JÓ FEJ ÉS JÓ ORVOS A LEGJOBB!
IGAZ elkéri az árát, de segített nagyon sok mindenben a szülés előtt is és után is 100.000 ft volt a szülés!
Nekem volt fogadott orvosom és az ellátás kritikán aluli volt, de szerintem, ha nem lett volna fogadott akkor is az lett volna, na mindegy.
Május 20-ra voltam kiírva, 16-án (péntek) reggel élénk kis mennyiségű vérzéssel felmentem Kalocsáról a kórházba, mert a fogadott orvosomnak telefonáltam és ő mondta menjek be, ha nem akkor az itteni kórházba menjek, de feltétlenül! Párommal felmentünk, megvizsgált az ügyeletes orvos elkezdtem tágulni 1 ujjnyira, volt nst, amúgy nem éreztem magam rosszul csak nyomott a lányom, HAZAENGEDTEK! Mondván, ez elő szokott fordulni, ne ijedjek meg! Még szerencse, hogy Pesten pár napot megtudtunk rokonoknál szállni, mert másnapra azért kontroll vizsgálatra visszahívtak. Másnap bementem, tök flegmán rám kérdezett a tegnapi nst-t végnő szülésznő, hogy maga megint itt? Mondtam igen, mert kontrollra jöttem, a tegnapi ügyeletes orvos mondta, hogy jöjjek, nagy nehezen megcsinálta, ja addigra erősödött egy picit a vérzés, de nem volt vészes a bajom. Ügyeletes orvos is valami ilyesmi fogadtatással kezdte, és azt mondta, menjek haza, kérdeztem, hogy Kalocsára, mivel nem itt lakunk. Erre azt kérdezte, de van hol megszállnunk, mondtam, hogy még van, de és nem hagyta, hogy befejezzem a mondtam és azt mondta, menjünk akkor oda. Nem fektetett be a kórházba. Jó oké, visszamentünk rokonékhoz. Kicsit már jobban éreztem a lányom mocorgását, de nem akartam már visszamenni a kórházba délután. Másnap már egyre erősödött a nyomó érzés meg egyre inkább ficánkolt már a lánykám, nem volt étvágyam, nagyon álmos is voltam, szinte egész délelőtt feküdtem, mert csak úgy tudtam megmaradni. Féltem egyszerűen attól, hogy megint, hogy fognak fogadni bent a kórházba, de sajnos délután már nem bírtam tovább és mondtam a férjemnek, menjünk be, de ő is látta rajtam, hogy be kell menni, de rám bízta a döntést, nem akart erőszakos lenni ekkor már 8 percesek voltak a fájásaim. Amikor bementem, volt pár ismerős nővér meg szülésznő egy-kettő meg is jegyezte, hogy már megint itt vagyok, amitől féltem is, és mondtam mi a bajom erre nagy nehezen behívtak a vizsgálóba, már 5 percesek voltak a fájásaim amikor vizsgáltak! Még így is haza akartak küldeni, de mivel fél öt volt vasárnap este, mondtam, hogy a szállásadóink már nem tudnak minket elszállásolni, és már 3 ujjnyira ki voltam tágulva, nagy nehezen felvettek a kórházba, férjemnek jönnie kellett elvileg haza, mert, ha nem indult volna meg a szülés akkor hétfőn munkába kellett volna mennie. Amikor kitöltöttük a papírokat egy sima kórterembe kísértek és mondták, 8-ig maradhat a férjem utána lámpaoltás! Fél nyolckor a férjem elment nekem rosszabb lett erősödtek a fájások nem is nagyon foglalkoztak velem, de olyan szobába kerültem ahol még rajtam kívül még kettő első babáját váró anyuka volt ugyanilyen helyzetbe. Egyiküket elvitték szülni 8-kor már csak ketten maradtunk én idő közben kicsoszogtam lezuhanyozni, mert azt mondták a meleg víz az jó a fájdalom enyhítésére, én a szülés beindulásáról tudtam, de nem mondtam semmit mentem zuhanyozni, addigra már 2 percesek voltak a fájások közötti időszakok, semmit nem tettek, hogy esetleg a vajúdóba kerülhettem volna. Éjfélkor már nagyon nagyon fájt, nem is volt időm mérni a fájások közti időket, meg a fájások hosszát, mert egybefolytak és ekkor megtörtént a csoda elfolyt a magzatvízem hívtam a nővért és erre nagy kedvességgel már megint mi történt szegezte a kérdést, mondtam elfolyt a magzatvízem. Erre akkor mit ül itt szedje a csomagját megyünk szülni. Összepakoltam átvitt egy rooming szobába, majd a vizsgálóba megállapították hát ez tényleg elfolyt ezek után az előkészítőbe ott a wc és a zuhany között szambáztam míg el nem jutottam a szülő szobába! 2 óra 20 percre megszületett a tündér kislányom. Utána kezdödtek még a nagyobb gondok, nem tudtam felkelni a szülőágyról a két óra helyett ott voltam majdnem reggel hatig, majd hordágyon vittek át a szobába és 10 óráig úgy aludtam vagy nem tudom mi volt velem, mert voltak közben vizsgálni és nem emlékszem semmire. Amikor már kezdet tisztulni a dolgok akkor máris azzal jöttek, hogy álljak fel és sétáljak ne hagyam el magam nem lehetek ilyen anyámasszony katonája, lássam el a babámat. Az ágyon felülni nem tudtam, nem hogy a gyerekemért 200 métert kellett sétálni és ellátni! Az nap este nővérem és a férjem vitt ki lemosni a zuhanyzóba a nővérem fogott el ne essek a párom meg ott volt, ha elesnék felsegítsen erre berontottak egy orvossal, hogy mit képzelünk mi magunkról. Másnapra összeszedtem magam erre a cicim estére bedurrant a szoptatós nővér nem mutatott nagyon semmi konkrétat mit kéne csinálni hideg vizes borogatással és fájdalom csillapítóval enyhítettem mert a lánykám nem volt hajlandó szopizni. Nem vagyok fajgyülőlő, de kaptunk egy cigánylányt, nem is lett volna vele semmi baj, ha nem 20 látogatója lett volna egy nap és nem zengett volna a folyosó miattuk, mert biztonsági örök is jöttek, hogy halkabban legyenek ez egy kórház és nem játszótér! Aztán másnap jött még egy cigánylány az előző éjszaka nem tudtam aludni, mert horkolt a lány, aztán másnap jött még egy és oda tették ahol voltam én átkértem magam másik szobába és át is tettek ez volt a második pozitív élményem a kórházba az első a lányom megszületése! Ja a régi szobám mellett volt az új rész építése ami miatt még inkább nem lehetett nyugodtan meg maradni a gépek munkások ott zörögtek kiabáltak se éjjel nem lehetett pihenni se nappal! Most már elméletileg be van fejezve az építkezés, de legkésőbb 2010-re lesz meg az egész megcsinálva, a dokim úgy búcsúzott tőlem, hogy addigra jöjjön a kistesó, mert a kórház szülészete oda költözik vagyis megújul, de a nővéreket sajnos nem tudja lecserélni! Ja hozzá kell tennem még, hogy nem szeretek azért fizetni kétszer amit egyszer már kifizettem, a kórházban eltöltött utolsó napokban azért voltak velem kedvesek a nővérek, mert minden nap betettem egy nagy doboz csokit a nővérszobába, GYŰLÖLÖM A HÁLAPÉNZES NŐVÉREKET!!!!!! Anyukám egészségügybe dolgozott, mint nővér egyszer sem volt hajlandó pénzt elfogadni, mert kicserélt vagy hozott gyógyszert a betegnek, ezek meg szerintem azt lesték kitől mit szedhetnek ki! Ja és közben jött két anyuka abba a kórterembe ahol voltam és én segítettem ki őket mosdatni, mert nem voltak hajlandók kikisérni őket mert ők is estek össze és én aki már jó 3 napja szültem én álltam mellettük nehogy elesenek!
Nekem ez a tapasztalatom a kórházzal és mindennel!
Sajnos oda kell majd mennem, mert a fogadott dokim ott van én meg máshoz nem fogok menni, mert ő a legjobb orvosa a földön!!!
Elnézést, hogy hosszúra sikeredett a válaszom és későn is írtam, remélem tudtam valamelyest segíteni!
4 hónapos anyuka
Én 39 hetesen költöztem más városba. Felkerestem az SZTK rendelésen a nődokit, csináltattam egy uhot (mert az előző városban nem tudták eldönteni, hogy lent van a lepényem, vagy a helyén..). NSTre bejártam a kórházba, ahova kell, és mikor megindult a szülés, bementem a kórházba, és épp az ügyeletesnél megszültem. Nem kell előre szólni.
Ha NST-t csinál az XY doki is, mehetsz oda, szülés előtt úgyis feltesznek NSTre a kórházban is majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!