Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mekkora gond ha 35 hetese...

Mekkora gond ha 35 hetese indul be a szülés?

Figyelt kérdés
2008. okt. 6. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia! én is 35 hétre születtem 26 éve:-)és azon kívül, hogy később besárgultam egy kicsit semmi gond nem volt és azóta sincs.

pedig anyukám nagyom tiltakozott, hogy ő márpedig mág nem szül:-)

2008. okt. 6. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:
62%
37 hétig koraszülésnek számit.Igy lehetnek komplikációk.
2008. okt. 6. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ismerek egy anyukát, akinek a lánya a 35. hétre született és teljesen egészséges a baba, szépen fejlődik. Én olvastam olyat i, hogy a 36. ill. 37. héttől nem számít koraszülöttnek, a szülésznőm pedig azt mondja, a 38. hetet betöltve teljesen fejlett a kisbabák tüdeje. Én is itt izgulok, hogy húzza ki a babám a pocakban a 38. hétig legalább. :-) 37 hetes vagyok most.
2008. okt. 6. 11:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ne fessük az ördögöt falra, de ha úgy érzed, hogy ez fog történni, akkor egy-két dolgot jobb, ha tudsz. Veled legrosszabb esetben az történik, hogy ha van rá idő, adhatnak a babának egy tüdőérlelő szurit a pocakodon keresztül. Nem fáj, tapasztalatból mondom. Megeshet, hogy ha nem jó a pici szívhangja, császárral fog születni. Utána intenzívre kerül, mert koraszülöttnek fog számítani. Ha nem lesz semmi baja, kb. egy hét múlva hazaviheted. Ha mégis, pl. besárgul, vagy oxigént kell neki valami miatt adni, akkor se aggódj túlzottan, hiszen az intenzíven van, figyelnek rá. A koraszülött babákat két dolog veszélyezteti: az agyvérzés és a légzési nehézség, de ezek nem fordulnak elő minden esetben. Ja és persze a már említett sárgaság is előfordulhat, de ez nem a koraszülöttség miatt van, szinte minden baba besárgul kisebb-nagyobb mértékben. De ez meg kezelhető. Sajnos azért előfordul, hogy a koraszülött babák ilyen-olyan sérüléseket szenvednek, ami kihat a későbbi fejlődésükre is, ez általában mozgásproblémákkal jár. De előre ne idegeskedj, ez sem törvényszerű. Megjegyzésként: a kislányok jobban bírják a gyűrődést.
2008. okt. 6. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!