A kórházban amíg bent vagyunk van lehetőség sminkelni?
Én nem járok kozmetikushoz, most se fogok menni amikor szülni fogok. Szemöldökömet is én saját magam szoktam megrajzolni csak alvásnál pl. lejöhet meg ilyenek. Valamint mivel festett fekete hajam van ezért nem akarok szőke szempillákkal se lenni.
Eléggé rutinos vagyok a sminkelésben, ha kell 15 perc alatt tetőtől talpig kifestem magamat, és ami ennyi időbe telik az nem szokott túl erős se lenni (mint ahogy általában). Tehát nem célom hogy túlzásba vigyem, de azért szeretném ha megoldható lenne valahogy ezekben a napokban is mert én nem vagyok ahhoz hozzászokva hogy ha emberek közt vagyok akkor ne úgy nézzek már ki mint mikor egyedül vagyok otthon...
Mikor meg beindul a szülés abban bízom hogy egy gyors sminkre lesz időm a fájások közben. :)
kifestTettem a szemöldököm - elírtam
Elég elkeserítőek a válaszok ugyanis nekem nem az extra szépség miatt kell sminkelnem.
Hanem napi szinten borotválom a szakállamat és a kipattogott heges bőrt alapozom. Ezek nélkül úgy fogok kinézni mint egy sebhelyes férfi aki épp megszült...
A szempillaspirálról meg a szemhéjtusról könnyű szívvel le tudok mondani persze (mást nem is használok), de nekem ahhoz kell az alapozó hogy egy hétköznapi smink nélküli nőnek nézzek ki.
Na mindegy. Párom már úgyis látott így, csak magabiztosabbnak érzem magam ha tudom hogy nem látszik annyira legalább.
De bizonyára lesz elég bajom úgyis...
én soha nem értem az ilyen kérdéseknél azokat a válaszolókat, hogy "komolyan?? nekem eszembe se jutott..." "örültem, hogy élek, nem ám még..." és társai. Neked nem volt rá szükséged, a kérdezőnek meg van. Ennyi. Teljesen feleslegesek ezek a válaszok.
Igen meg nyilvàn a gyereknek is szüksége van rà, hogy anyuka sminkjétől pl allergiàs rohamot kapjon... Persze persze. Szerintem mindenki normàlisan reagàlt, aki azt ìrta, hogy nem ez volt a fontos. Nekem az az elkeserìtő amikor anyuka talpig sminkben olyan szaggal vonaglik a babakocsit tolva, hogy beàjulsz ha közelebb ér. Azon kìvül hogy minden kutatàs szerint a baba az anyukàja természetes illatàt szereti és àrt neki a parfüm belélegzése, valamint a sminké,nem hiszem( mert még sosem làttam.olyat!!!) hogy az ilyen tìpusú anyukàk tényleg figyelnek a gyerek igényeire. Ezért lesznek tàpszeresek és kb stàtusz szimbólum lesz a gyerekből,meg egy listàn a gyerek mellett pipa. Olyan,mintha a 2 kocsi,meg a hàz,nyaraló mellé ez is kell, aztàn kész.
És itt nem arról van szó, hogy ősasszonynak kell kinézni igénytelen csatakos hajjal stb. De ahogy többen is ìrtàk ezt meg lehet oldani minimàlban is,akinek fontos. A 15 perc meg csak sminkre igencsak sok szerintem, feg, hogy az egy alap smink a kérdező leìràsàban.
Szerencsére nekem optikai tuningnak nem kell a smink, ìgy nem is nagyon festem magam,de van olyan baràtnőm, aki csak azért kel egy óràval előbb, hogy arca legyen(szegény valóban nagyon ilyesztő smink nélkül). De szülés utàn pont lesz.r.a, hogy néz ki. Előtte kozmetikus befestette a szempillàjàt,szemdökét, hogy azért kinézzen vhogy és ennyi. Aztàn otthon sem vitte túlzàsba a babamiatt.
Szerintem ez a normàlis(pedig neki tényleg jót tesz a smink). Legalàbbis az egyensúlyra törekvés.
Az meg, hogy csàszàrnál műkörmöd volt... Gratula a dokidnak. Remélem akkor is ilyen vìgan mesélnéd, ha összeomlott volna pl a keringésed vagy oxigénhiànyos lett volna vmelyik végtagod... de nem folytatom.
De tessék az összes kórhàz honlapjàn ez àll kb:
A műtéti anesztézia előtti teendők
Kérjük, hogy a műtét előtt a saját érdekében tartsa be a következőket: a kivehető fogprotézist, kontaktlencsét távolítsa el, ékszereit (fülbevaló, gyűrű, piercing) vegye le, a körömlakkot mossa le, a műkörmöt távolítsa el (különösen a porcelán műkörmöt), mivel műtét alatt a szervezet oxigén telítettségének mérését akadályozza.
Akinek a műköröm fontosabb,mint a sajàt vagy a gyereke élete...pff...
Több órán át vajúdtam, lett volna alkalmam lemosni a sminket, de senki nem mondta egy szóval sem, hogy húzzak és mossam le!
Nagyon nem foglalkoznak vele, nyilvan nem 2 kg vakolattal az arcodon kell bemenni.
Szülés után pedig ha a baby hagyja, (de úgyis hagyja) annyit sminkelsz amennyit akarsz.
Csak arra ügyelj, hogy ne nyalja le, stb.
Normális helyen tudják, hogy a lábadon is van köröm ;)
A lábadon meg steril lepedő sectiókor, te agyhalott.
Voltam már SHR végleges szőrtelenítésen de nem használt. A kezelő hölgyek is úgy néztek rám hogy még soha nem láttak ilyet. Akkor vajon kik járnak oda? Nem is értem...
Van ennél egy drágább kategóriás (kb. 100ezer) is, azon még nem voltam, mert nincs rá sajnos pénzem.
Ameddig gyűjtök addig pedig marad a takarás.
Amúgy elég gusztustalan egyesek reakciója. Az ilyen csúnyák meg hiúk vagytok típusúak.
Könyörgöm ti anyák vagytok/lesztek. Nem ilyen példát kéne mutatni empátiából meg elfogadásból.
És még csodálkozunk hogy a gyerekek csúfolják egymást mikor az anyukák is ugyanezt csinálják.
Szomorú ez az egész...
Nyilván nem rád értette senki a csúfolódást, hanem arra, aki műszempilla, műköröm és 10 kiló smink nélkül a boltba se mer lemenni. Pl a kérdező.
És ez nem csúfolódás, hanem inkább irónia. És igen, erre fogom tanítani a lányaimat, hogy az ilyet ki kell röhögni. Legyen normális értékítéletük, és tudják, hogy ők smink nélkül is szépek és vállalhatók bárhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!