Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hamarosan eljön az időnk, ha...

Hamarosan eljön az időnk, ha mentőt hivunk, mert elfolyik a magzatviz, akkor a férjem jöhet velem a mentővel? 37hetes km

Figyelt kérdés
Van autónk,viszont a védőnőm azt mondta hogy ha elfolyik a magzatviz,akkor mentőt kell hivni,és addig feküdni kell.A férjem ilyenkor jöhet velem a mentővel?Illetve van annyi idő hogy lezuhanyozzak,és a maradék kis cuccot összeszedjük még?
2010. ápr. 29. 07:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem ilyet nem mondtak, hogy mentőt kell hívni, hacsak nincs veled valami gond. Szerintem akinek van autója, az kocsival megy ilyenkor. De ha így is van, akkor menjen a Férjed autóval, mert lehet, onnantól még egy nap is lehet a szülés, és akkor haza kell mennie.
2010. ápr. 29. 07:23
 2/9 anonim ***** válasza:

A cuucokat készítsétek össze inkább hamarabb. Zuhanyozás szerintem belefér.

És a Férjed természetesen mehet Veled a mentővel.

Könnyű szülést Neked! :)

2010. ápr. 29. 08:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,a a cuccok össze vannak készitve,pár dolgot nem tettem bele,iratok,pénz,hajkefe stb.Azt meg őszintén én szeretném hogy jöjjön velem a mentővel,mert félek:-))
2010. ápr. 29. 08:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ma már nem teszik kötelezővé a mentős "utazást". Nekem is azt mondta a dokim, ha elfolyik a víz, kb. 4 órán belül érjek be. Eleve a szomszéd városban szültem... 2,30-kor elfolyt a víz, 3,15-re értünk oda. Fájásaim meg csak 5 körül kezdődtek.
2010. ápr. 29. 09:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elfolyt a magzatvizem, felhívtam a szülésznőm, aki mondta hogy nyugodtan fürödjek meg, készítsem össze ami még kimaradt és menjünk be szülni. A víz nyolckor folyt el este és hajnal hatkor született meg alányom. Nem kell erre sem ráparázni szeritnem.
2010. ápr. 29. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

nem kell ráparázni, nem kell ráparázni... És mi van, ha a kifolyó víz kisodorja magűval a köldökzsinórt a hüvelybe, a baba elé, aztán anyuka feláll, és a baba rászorul a zsinórra?

Oxigénhiányos baba van, az van.

Én igazán nem voltam egy parázós kismama a terhesség alatt. nem féltem hogy az Elevittől óriásbébim lesz (nem lett), hogy a szex ártani fog, hogy a lázcsillapítótól, antibiotikumtól három füle nő stb. De komolyan vettem, amit a védőnőm mondott, hogy ha előbb a víz megy el, akkor lefeküdni és mentőt hívni. Amíg feküdtem, a férjem kapkodta össze a cuccokat egy lista alapján, amit előzőleg állítottam össze.

A férjem is velem jöhetett, természetesen. Ő hozta a bőröndöt meg az irataimat.

Tök felesleges lett volna odahaza lezuhanyozni, mert felvétel, vizsgálat, és borotválás után ez volt az első, amire a szülészeten megkértek.

2010. ápr. 29. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Az utolsónak: ha a baba már befordult és szépen beilleszkedett, a magzatvíz NEM tudja előresodorni a köldökzsinórt! Igazad van, egyéb esetben. Nekem már a 32. hétre teljesen leszállt a baba és beilleszkedett a feje. Mondta is a doki, hogy innen már szinte 0 az esélye, hogy elmozduljon. Ezért nem is aggódtam, amikor elkezdett csordogálni a magzatvíz. Össze voltunk pakolva, ébresztettem a párom, aztán mentünk.
2010. ápr. 29. 20:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Így van, ha már be van illeszkedve. Na de mikor illeszkedik be, ezt mindenki tudja? Nekem pl a 36. héten még nem volt beilleszkedve, amikor elfolyt a vizem. Sőt, 10 centire nyitva voltam már a vajúdás végén, és még akkor sem volt beilleszkedve.

Inkább ne kockáztassa a kismama egy zuhanyzásért a gyermeke életét, én azt mondom.

2010. ápr. 29. 20:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Én se kockáztattam zuhanyzással a baba életét... Ezt egy szóval se mondtam. DE: mivel a szomszéd városban szültem, kénytelen voltam saját kocsival menni, mert ha mentőt hívok, nem oda visz be! Ott volt a dokim, oda jártam vizsgálatokra, így, ha nem volt semmi ok, ami miatt berohanjak a legközelebbi kórházba, ott is akartam szülni. Nem zuhanyoztam, még csak fogat se mostam. Öltöztem, páromat ébresztettem és mentünk. A kórházban pedig vizsgálat után annyit mondtak: várunk.
2010. máj. 11. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!