Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Debrecenben a Klinikán vagy a...

Debrecenben a Klinikán vagy a Kenézybe szüljek?

Figyelt kérdés
2008. okt. 5. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Én a Kenézy kórházban szültem, az unokatestvérem meg a klinikán, így van tapasztalatom (bár az egyik csak közvetett).

A Kenézy kórházban van babás szoba, ahol napközben veled van a baba 6.00- kb. 22.00-ig, de éjszakára elviszik. Van nem babás szoba, ahol csak szoptatási időre viszik be a babákat (6.00, 9.00, 12.00, 15.00, 18.00, 21.00). Én ilyenben voltam, és nagyon meg voltam elégedve. Az első babám, és szerintem ilyenkor ez a legjobb megoldás. Ellátják a babádat (tisztába teszik, fürdetik) és neked csak a felépüléssel kell foglalkoznod, na meg a szoptatás megtanulásával. Nem lóg egész nap a melleden, és nem sebesedik ki, ami egyébként rémálommá teheti a szoptatást. És talán a baba ezáltal már eleve valamiféle napirendhez szokik. Az orvosok megítélésem szerint jó szakemberek (bár szerintem ez mindenhol így van), az ápolók, csecsemősök is tűrhetőek, bár azért vannak olyanok is, akiknek elég pokróc stílusuk van, de ez elviselhető. Ruhát nem kell vinned a bébinek, mert a kórházi pólyában, rékliben van.

A klinikán minden szoba babás, ahol a manók az anyukájukkal vannak éjjel-nappal (sokan úgy hívják ezt, hogy bababarát megoldás). Elvileg kérheted, hogy elvigyék éjszakára, csak gyakorlatilag el szoktak felejteni a nővérkék a babáért menni (legalábbis az unokatesómnál így volt). A baba ellátását te végzed maximálisan (legutóbb azt hallottam, hogy a fürdetésben segítenek, de a szobához tartozó fürdő csapjában kell megoldani). Az ottani orvosok is bizonyára maximálisan felkészültek, de van egy nagy hátránya: oktató kórház. Volt olyan ismerősöm, aki kb. 6-8 medikus gyűrűjében szült, ami valljuk meg őszintén elég zavaró lehet. Ja, és a picúrok itt az általad bevitt ruhában is lehetnek, de ha kéred, kapsz kórházit.

Ha valami ezen kívül még érdekel, írj nyugodtan.

Zita

2008. okt. 5. 13:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a klinikán fogok szülni. Ami egy dolog.

Ettől függetlenül az a véleményem, hogy mindkettőre mondanak jót is, roszat is, ahogyan minden orvosra is. Nem mindenkinek egy az ízlése, és ugyanazok az elvárásai. Mindkettőnek van előnye is, hátránya is. Minden orvosra is hallasz jót is, rosszat is, kinek, mi volt a tapasztalata, kinek melyik stílus jön be. Ettől függetlenül ami leginkább a klinika mellett szól, hogy ha bármi van a babával, vagy koraszülött lenne véletlenül, akkor mindenképpen a klinkára viszik át. A töbi már ízlés, igény és elvárás kérdése.

Üdv., 33 hetes kismama

2008. okt. 6. 14:15
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Azt elfelejtettem, hogy jó egészséget, és könnyű szülést!
2008. okt. 6. 14:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
2008. okt. 8. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:
50%

Én a Kenézyben szűltem s jók a tapasztalataim:-)

és kellemesek az Élményeink:-))))

persze Orvosfüggő is a dolog...

2009. máj. 18. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!