A 2. szülés tényleg gyorsabb/könnyebb, mint az első? Tudom, nem 100%, de általánosan.
Sok dologtól függ.
Nővérem 19 évesen császárral szült ikreket (nem vajúdott, rögtön műtötték). Gyorsan felépült. MAjd 6 évvel később a tesót. Őt nem császárral, nagyon meg is szenvedte, sokáig vajúdott, sokat szenvedett, és oxigénhiányos is lett a fia.
Neki nem volt könnyebb a 2. szülése, sőt...
Általánosan azt szokták mondani, hogy minél jobban fáj, annál gyorsabb lesz.
Nekem is így volt. Az első gyerekkel pokoli vajúdásom volt, de 2 óra alatt világra jött, természetes úton.
A második gyerekkel csak olyan erős menstruációs görcsöket éreztem, simán ki lehetett bírni több órán keresztül, pedig már oxitocint is kaptam. Aztán a végén nálunk pont császár is lett, mert sose lett volna meg így természetes úton, viszont egyéb okokból minél előbb meg kellett volna születnie. (A szülést is indította a doki burokrepesztéssel, és oxitocinnal, mert lázas lettem, és nem volt tiszta a magzatvíz.)
Köszi mindenkinek!
Nekem az első indított volt, 6 óra alatt, de ki lehetett bírni, remélem a második jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!