Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A 3. szülés mennyi idő volt...

A 3. szülés mennyi idő volt nektek?

Figyelt kérdés

Többször szülő anyáknak szól a kérdésem. Az első szülésem mindennel együtt (a komoly fájásokkal együtt) 5 óra volt.

A 2. szülésem mindennel együtt 2 óra volt.

A 3. szülésnél mire számoljak?

Hosszabbothat az idő vagy még rövidebb lesz?

Maga a kitolásom az első gyereknél 20 perc volt.

A 2. gyerek 10 perc.

Lehetséges ennél rövidebb idő alatt is?

:O

2016. nov. 8. 06:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

1. összesen 4,5 óra volt.

2. 5 óra

3. 16 óra sürgösségi csázsárral

2016. nov. 8. 07:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet ennél is rövidebb.

1 hónapja szültem a 3.-at.

A fájásaim csak 10 percesek voltak, a CTG-től keltem fel, hogy nem szeretnék feküdni sétálok, de a dokim mondta, hogy megnézne, mert erős fájásokat mutatott a gép. A vizsgáló foglalt volt, így a mellette lévő szülőszobán sétáltam keresztül (kb 5 méter), ekkor folyt el a magzatvizem, és hirtelen szupererős fájásaim lettek. Épp beértem az egyszemélyes szülőszobára, felfeküdtem az ágyra, de ekkor már éreztem a tolófájásokat.

Az ágyra való felfekvésem és a köldökzsinór elvágása között 4-5 perc telt el.

Előzményként: 1. gyerek 17 óra vajúdás, 1,5 óra kitolás, 2. gyerek 2 óra vajúdás, 20-30 perc kitolás.

Viszont van olyan, akinek hosszabbodik a 3. szülés, minden ismerősöm ezt mesélte (akinek 3 van), egyedül az anyám mondta, hogy neki a 3. volt a legrövidebb.

2016. nov. 8. 07:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik szulesem az elso fajastol kb. 8 ora alatt zajlott le.
2016. nov. 8. 07:41
 4/13 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok.

Ez a szules volt a legnehezebb. A masodik a leggyorsabb.

2016. nov. 8. 07:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Általában rövidebb, de lehet akár kifejezetten nehéz is (ahogy mások írták), ha jön egy szövődmény, vagy pl. nagyon több év is eltelik a második és harmadik év között. De célszerű rövidebbre készülni, egy nőgyógyász ismerősöm azt mondta, a többgyermekes anyák néha nagy meglepetéseket tudnak okozni a szülőszobán (vagy afelé sietve :D).
2016. nov. 8. 07:57
 6/13 A kérdező kommentje:

Nalunk kis korkülönbség van.

Most félek hogy hosszabb lesz és fájdalmasabb. A 2. szülésem jobban fájt minden tèren de gyorsabb volt.

Nem tudom elképzelni hogy 10 percnel rövidebb idő lenne a kitolás.

Létezik tényleg ahogy irja itt valaki hogy 4-5 perc

2016. nov. 8. 08:41
 7/13 A kérdező kommentje:

1 valaszoló!

Miért kellett sürgősségi csaszár?

Szivhang miat

2016. nov. 8. 08:43
 8/13 A kérdező kommentje:

5 válaszoló.

Mesélnél milyen meglepetéseket okoznak a többgyermekes kismamák?

2016. nov. 8. 08:47
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem pedig 10 perc volt max a kitolás harmadjára. Az egész vajúdás is kb 2 óra volt a komolyabb fájások beindulása után. Hirtelen váltott tolófájásra, ott már nem volt szünet. Kb 4-5 tolásra kint volt a baba. Az orvosom is szaladt oda, majdnem a kezébe esett a baba. A magzatviz a tolófájások kezdetén folyt el, szinte sodorta a babát kifelé, én úgy éreztem.

Most a negyediket várom, nem tudom, mire számitsak. A kórház legalább fél óra autóval, munkaidőben még a férjemnek is haza kellene érnie a saját munkahelyéről.

Igaz, közben eltelt majdnem 14 év.

Az első három gyerek között nagyon kicsi a korkülönbség, 2 év alatt.

2016. nov. 8. 09:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok: a császár azért kellett, mert a köldökzsinór többszörösen rácsavarodott a nyakára és mivel már elötte is igen sok idö eltelt a vajúdással, nem akartak kockáztatni (meg én sem)
2016. nov. 8. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!