Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem nyílik a méhszáj?

Miért nem nyílik a méhszáj?

Figyelt kérdés
40+5 hetes kismama vagyok. Napok óta erős fájásaim vannak, van, hogy csak éjjel, van, hogy csak nappal. Görcs+ derékba és hasba sugárzó 1-1,5 percig tartó erős fájdalom. A fájdalmak viszont nem hoznak semmi eredményt. Megindulnak 30 percesekről, sűrűsödnek 5 percesekre, aztán újból ritkulnak. A méhszájam viszont 2 napi kemény fájdalmak után se tágult még csak 1 mm-t se :( El lehet képzelni, hogy már mennyire kimerültem, hogy mennyire csalódott vagyok. Kevés véres nyákon kívül semmi sem távozik belőlem, az viszont minden reggel jelentkezik.
2016. nov. 6. 09:19
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Orvos mit mond? Nem indítják meg?

Nekem a rendszeres 7-6 percesekig nem tágult csak 1 ujjnyit. A szülésznő nem ígért semmi jót, pihenni küldött. Ennek ellenére 2 órán belül jöttek a tolófájasok, amit nem akartak elhinni, majdnem a folyosón szültem.

Kitartás! Szedd össze a tartalék energiádat, aztán "pattintsd ki a bébit"! ;)

2016. nov. 6. 09:58
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is csak a végén nyílt ki, 41+2-3-ra születtek a gyerekeim, az elsőnél kb 4 napig tartott ez az állapot, ami neked van, majd megőrültem már. Már eleve fáradt voltam, mikor szülni mentünk, próbálj pihenni, enni, energiát gyűjteni. Most már tényleg mindjárt beindul rendesen, kitartást!
2016. nov. 6. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt, a végén császároztak. Annyi különbséggel, hogy szivárogott a víz.
2016. nov. 6. 10:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy jobb lenne ha meginditanák. Attól nagyon félek. Még egy hetet várnak, aztán nyílván nem kerülhetem el a sorsomat. Császárt egy orvos sem említett. Bár ennyi felesleges fájdalom után, talán az lenne még a legfájdalommentesebb.
2016. nov. 6. 10:21
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Ha van egy kis véres nyákos folyás, sztem az a nyákdugó lesz, márpedig annak távozása részletekben vagy egyben a tágulás jele!

Amúgy én ugyan így vagyok, lassan egy hete minden este azt hiszem szülni megyünk aztán semmi. De nekem még nyákdugó sem ment sehova. Én sem akarom hogy indítsák, van tapasztalatom, hát nem a legkellemesebb.

Kitartás, könnyű szülést!!!

2016. nov. 6. 11:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként honnan tudod, hogy nem tágultál??? Vasárnap van, ha pénteken látott doki, azóta is eltelt két nap!!

Fel a fejjel, és pihenj amennyit csak tudsz, mert így vagy úgy a napokban szülni fogsz!!! ;)

Előző voltam

2016. nov. 6. 12:40
 7/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok, nekem már sok óra vajúdás után, tolófájásokkal jött a döntés, mert 1 ujjnyira voltam nyitva, semmi nem segített.
2016. nov. 6. 13:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Amikor fájásaid vannak kapaszkodj meg valamiben (pl ágy támlája) és guggolj míg tart a fájás.Rohadt nehéz de nekem ez segített 😊
2016. nov. 6. 15:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Tegnap látott orvos, megvizsgált és azt mondta zárt a méhszáj :( köszönöm a tippeket, nagyon nehéz mostmár, testileg-lelkileg egyaránt. Annyit javítanék a szövegen, hogy nem kevés, hanem viszonylag bő nyálkás folyásom van a fájások után. Mindez kedden (!!!) kezdődött. Nem tudom, hogy mennyi nyáknak kell távoznia, de nekem a látottak alapján rengeteg van.
2016. nov. 6. 16:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagyon együtt érzek veled, én is szenvedek mint a kutya.

Ahol én szülök, prosztaglandin tablettával érlelnek, ami nekem görcsöket csinált (brutálisakat), de két újjnyinál megállt minden, hosszú órákat hagyták így, merthogy ez a legjobb módja...kimerültem teljesen, és még csak akkor jött az oxi ... Mondtam dokinak ezt most nem szeretném, mondta hogy ha zárt vagyok nem sok lehetőségünk van, ez a protokoll. Persze olvastam olyat is akinek szuper szülése volt ezzel a tablettával is, ez egyén függő.

Én már a bábakoktélon is gondolkodtam, de annyi rosszat olvastam róla, hogy nem merem bevállalni :(

Esetleg a mellbimbó stimulálása megtámogathatja kicsit a fájásokat, nekem most ezt tanácsolták.

2016. nov. 6. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!