Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet olyat hogy szülés...

Lehet olyat hogy szülés másnapján hazaengedjenek?

Figyelt kérdés
Egy gyermekem van, őt nem Magyarorszàgon szültem. Most itthon vagyok, 16 hetes terhes vagyok. Kint màr szülés màsnapjàn hazaengedtek a babàval. Itthon is van erre lehetőség? Én meg fogok őrülni ha napokig bent kell feküdnöm 6 màsik nővel egy szobàban..

2016. okt. 29. 18:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Persze csak akkor ha most is minden rendben leaz a babàval és velem is
2016. okt. 29. 18:41
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy tudom h Te saját felelősségére akkor jössz ki amikor akarsz, de a babát csak 3 nap múlva engedik ki.

Azért kérdezz utána a nőgyógyásznál...

Az a biztos amit ő mond!

2016. okt. 29. 18:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem a kérdésre válaszolok, de kérdezz utána ahol szülni fogsz, hogy van e egyágyas (fizetős) szoba.
2016. okt. 29. 18:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Jövőhéten megyek megint dokihoz meg fogom kérdezni tőle. Elvileg Tatabànyàn fogok szülni. Ha csak engem engednek ki a babàt nem, akkor nyilvàn bentmaradok. De ha van rá lehetőség akkor hazajönnénk.
2016. okt. 29. 18:59
 5/13 anonim ***** válasza:
11%

Most miért nem birsz ki 3 napot?

Kerjél 1 ágyast fizessél. Majdnem mindenhol van 1 ágyas. Persze kérdés ha te megszülsz éppen nem e lesznek benne mert kirakni nem fogják a te kedvedért. Itt Magyarorszagon legalább erre az egyre jobban figyelnek, hogy 3 napig ha szerencséd van beindul a tejed meg a baba nem sárgul be vagy ha véletlen antibiotikum kell a kicsinek. Teged varrnak e annak kell legalább 2 nap ha nem felszivódó, de azt is megszokták nézni rendben van e. Én is utáltam még 2 emberrel es az állott levegős szobában lenni téli takaróval de nagy kinok árán kibirtam. Most én is szeretnék majd nem tb támogatott szobát magunknak. Engem nem érdekel mennyit kell fizetni de nagyon rossz.

De ebből azt akartam kihozni hogy kilehet birni egy jó telefonnal. En végig youtubeot néztem filmeket.

2016. okt. 29. 19:27
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

hülyeség, hogy te mehetsz, a baba marad, ezzel csak ijesztgetnek. Saját felelősségre mehetsz, ha megbeszéled előre a gyerekorvossal, hogy naponta kimegy és megnézi a babát. A kórházban is napi 1x néznek rá orvosok, ezt meg tudja tenni a gyerekdoki is. Ha baj van, pl. sárgul, észreveszi, illetve gondolom neked már többedik gyereknél nem kellenek a csecsemősök a seggedbe, tudod, mit kell csinálnod.

Én is így voltam, de mivel császáros voltam és első baba, ki kellett bírnom, így láttam jónak, de köv. szülésnél ha városon belül lenne a kórház, biztosan hazamennénk. Így most csak annyit tudtam tenni, hogy VIP szobát kértem, Pécsett 7000 volt /éj, de bőven megérte.

2016. okt. 29. 20:33
 7/13 A kérdező kommentje:
Kedves ötös hozzàszóló! Elhiszem hogy végigtelefonoztad az egészet,és Te ettől jobban érezted magad, de én végigidegeskedném azt a pàr napot, hogy hogy viseli ezt az 5éves gyermekem akit itthon hagyok. Jó persze az apukàjàval lesz, de tudom hogy mennyire anyàs és aggódnàk érte. Nem hiszem hogy ez elősegítené a tejtermelést. Igen ha nem tudom megoldani akkor vip szobàt kérek, nem érdekel mennyibe kerül. De otthon nyugodt környezetbe lennék, nekem ez sokat szàmít. A tesóm Fehérvàron szült, semmi komplikàció nem volt, a doki Rà se nézett még napi egyszer sem. A csecsemősök annyit segítettek neki, hogy megfürdették a kicsit és kész. Egész nap vihogtak meg beszélgettek, ha kérdezett tőlük valamit vagy segítséget kért olyan bunkón szóltak neki vissza hogy sírvafakadt. Kössz én ebből nem kérek. Màsodik gyerekem lesz,tudom mire kell figyelni. És nyilvàn ha gond van akkor nem fogok hazaszaladni szülés utàn...
2016. okt. 29. 20:59
 8/13 anonim ***** válasza:

Tatabányán 3 ágyasok a szobák,baba is veled lehet(ha nem császároznak) de van 1 vagy 2 ágyas szoba is.

az első napok azért fontosak mert akkor csinálnak meg a babának sok fontos vizsgálatot,szűrést(PKU pl.)

2016. okt. 29. 21:07
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

én is ugy tudom hogy sajat felelossegre mehetsz a babaval egyutt.

azzal egyutt mi 4en voltunk egy szobaban de semmi gondom nem volt belole (pedig szovodmeny miatt 2 hetig voltunk bent) de jol elrohogtunk a csajokkal, mind kimerultek voltunk de egyikunknek se ment ra a teje, a nehezsegek "osszekovacsoltak" minket arra a par napra.nekem egy jo elmeny volt...

es hozzatennem hogy a szovodmenyem a 3. napon jott elo...ha haza megyek sajat felelpssegemre masnap, nagyon megszivtam volna, ugyanis ilyenkor mar nem mehetsz vissza a gyermekagyas reszre a babaval, hanem az anya megy a nogyogyaszati fekvobe, a baba meg a gyermekosztalyra aztan cseszheted...egyebkent én egy 2,5 eves nagyon anyast hagytam otthon apaval (nem 2 hetre, az vele volt még, hanem most a hugaval) 4 ejszakara, nagyon feltem en is hogy fogja viselni, de teljesen nagylanyosan viselte, a dackorszak ellenere abszolut megertette hogy miert nem megyek haza, pedig o még a korhazba se jott be meglatogatni mert megkertem a ferjem hadd pihenhessek amennyire lehet, hogy ezuttal nehogy ismet szovodmenyem legyen...egyszer jottek be a 4 nap alatt, es ha ő ezt így megértette és feldolgozta, kétlem hogy egy 5 éves ne értené meg...

Te döntésed de én azt mondom, túl nagy cécót csapsz.

2016. okt. 29. 21:42
 10/13 anonim ***** válasza:
51%

Saját felelősségre hazamehetsz, ha nem volt komplikáció és a baba állapota nem indokolja, hogy benntartsák.

Egy barátnőm a negyedik gyerekével szülés után fél nappal távozott.

Az Eü törvény erről úgy rendelkezik, hogy a szülőt akkor korlátozzák a jogaiban, ha

1. Életveszélyes állapotban van a gyerek (ez tág fogalom, pl. egy kruppos roham is ilyen, bár az nem újszülötteknél fordul elő)

2. Olyan fertőző betegsége van, ami indokolja a karantént.

Minden más esetben csak alá kell írni egy nyilatkozatot. Amikor szültem, nagyon sok vért vesztettem. Péntek hajnalban született, de hétfőn bejött a főorvos és az ügyeletes orvos akkor közölte, hogy vérátömlesztés miatt maradnom kell. Mondtam, hogy nem, nem maradok. Némi vita után, hogy "de nincs, olyan, hogy saját felelősségre..." kontra "Akkor hívjam az ügyvédemet, vagy mégis lesz ilyen papír?", hirtelen meglett az űrlap. Aláírtam, aztán mentünk haza.

2016. okt. 30. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!