Mamik! Magzatvíz elfolyása elött éreztetek valami különöst? Amiből mondjuk tudni lehetett hogy hamarosan jön a baba? Élmények? 35hkm
A tolófájás előtt lesz pár órácska tágulási fájás, hogy rájöjj.
Vagy fájással vagy magzatvízelfolyással indul egy szülés.
Nekem utóbbi volt, elöntött mint az ár, arra ébredtem, közvetlenül előtte semmi jel nem volt.
Szivárgásról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen.
A szülés nem olyan mint a filmekbe,hogy hirtelen nyögsz egyet ami a vajúdási szakasz lenne aztán már nyomsz egyet és nevetgélsz a babával.
Az első gyereknél én is aggódtam,hogy mire észbe kapok már otthon szülök meg,de mindenki megnyugtatott,hogy tudni fogom mikor kell menni. Nem igazán hittem el,de igazuk volt. Az elején csak ilyen enyhe mensi görcsök voltak,de aztán erősödött,sűrűsödött,egyre tovább tartott,zuhanyra nem múlt stb itt már sejtettem,hogy ez nem a sokak által emlegetett jósló fájás lesz ami nekem nem is volt...mondjuk a hónapokig elképzelt pánik helyett marha nyugiba voltam és a kórházba se akartam szaladni mert még ezt is átnéztem meg azt is,férjem már rég az ajtóba toporgott a cuccaimmal,de én még mindig nagyon ráértem. 3km-re lakunk a kórháztól így amikor már nagyon nem volt őszinte a mosolyom fájás alatt nah akkor elindultunk. A második gyereknél vérezni kezdtem így bementünk és már bő 2 ujjnyi volt a méhszáj (már a 30.ik héttől 1 ujjnyira nyitva voltam) fájásom nem volt és mivel a dokim épp ügyeletbe volt így feldobta,hogy vagy befekszek az osztályra vagy mivel egy köpésre lakok és ő amúgy is egész éjszaka bent lesz szépen haza megyek és amint fájást érzek kapásból indulok is vissza mert gyors lesz,így ne vacakoljak.5 óra múlva indultunk vissza.
A harmadiknál egy kis pukkanást éreztem aztán folyt a víz.Fájásom nem volt,de indultunk mert este 9 volt és a 2 gyereket még le kellett adni a nagyszülőkhöz. Olyan 20 perc múlva a kórház kapujába mér éreztem az első fájást.
Reggel arra ébredtem, hogy kicsit görcsöl a hasam és egy belső pukkanást/pattanást éreztem, majd folyt egy kisebb adag magzatvíz. Innentől 6-7 percenként jöttek a fájások és minden összehúzódásnál érkezett valamennyi víz.
Innentől számítva 11,5 óra múlva lett meg a baba, a tolófájásig pedig bőven volt idő rendesen szenvedni.
Belső pukkanás sorozat, "felugrottam" :), keltettem a férjem, erre ő is felugrott, hogy mi van. 23:40-kor .)
Minden elázott, az ágy, a padló, a fél lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!