Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Faros babat megprobalnal...

Faros babat megprobalnal megszulni termeszetes uton, vagy inkabb csaszart valasztanal?

Figyelt kérdés
Masodik baba. Meg sok ido van a szulesig, boven van ideje befordulni, nem is aggodom egyelore, szimplan csak elgondolkoztam es kivancsi vagyok a velemenyetekre.
2016. okt. 26. 19:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első császár volt ( farfekvés miatt)

A dokumentum rögtön közölte h ha így marad akkor császár lesz, mert elsőre farosat az én pici testemből nem vállal be természetesen.

Ő az orvos szóval ezt te is bízd a dokira...

Remélem a 2. babám nem lesz faros és nekifuthatok a természetesnek.....

De ha a doki úgy látja h bármi kockázatot jelentene nem bánkódnék a császámiatt

2016. okt. 26. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó :-) jót mosolyogtam a dokumentumodon :-)

Azért mondta,mivel első babànàl nem tudni ki tud e bújni a kicsi feje. Itt van kockàzat. Emiatt ha megint faros lesz sajnos ugyanúgy csàszàrod lesz. A többedikre faros szülés akkor biztonsàgos,ha volt màr szülésed és tudja a doki hogy kifér a baba feje.

Egészen az ezredfordulóig a faros szülés hüvelyi úton való vezetése nem volt kérdés. A koraszülött ellátás fejlődésével párhuzamosan egyre nagyobb lett az esély az egészséges túlélésre a kissúlyú és/vagy korán született újszülöttek esetében is. Náluk bizonyos anatómiai sajátosságok, mint kis test – relatíve nagy, sérülékeny koponya, arány miatt a kíméletes császármetszés valós előnyt jelent. Ezért koraszülésben, vagy növekedési elmaradás miatt indított szülésnél, faros pozícióban császármetszés végzendő. Minden más esetben a hüvelyi szülés lehetőségének mérlegelése megengedhető. Paradox módon minél nagyobb egy magzat, annál biztonságosabb a szülés kimenetele, mivel a pocakos, sonkás magzati test megfelelően feltágítja a szülőcsatornát az utolsónak kigördülő fej előtt.

2016. okt. 26. 21:26
 13/20 anonim ***** válasza:
12%

Negyedik babajat nemreg szulte ismerosom, farosan, huvelyi uton.

Nagyanyam is faros babat szult 65 eve, a folyoparton. Termeszetesen nem csaszarral;))

2016. okt. 26. 21:40
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Első 4 óra kitolás után relatív téraránytalanság és beilleszkedési rendellenesség miatt császár lett.

Második természetes szülés,volt mit varrni végig repedt a hüvelyem.

Most várjuk a 3.-at.Ha fejvégű lesz megpróbáljuk ismét a természetest.Ha faros akkor megvárjuk mig beindul és utána szerintem császár.Nem merném bevállalni az előzményeimmel.

2016. okt. 26. 21:54
 15/20 anonim ***** válasza:
92%
Ahol én szültem, ott nem engednek faros szülést. Gondolom nem véletlenül.....
2016. okt. 27. 02:09
 16/20 anonim ***** válasza:

Volt ferjem,es a huga is faros volt.normal szules volt mindketto.pedig ex anyos egy vekony,alacsony no.koszonik szepen jol vannak.persze ez mar 32 es 28 eve volt.En ugyan annal a dokinal szultem,az elso egy darabig nalam is faros volt.akkor beszelgettem az orvossal errol.szulhettem volna siman normal uton ha ugy marad is.sot,talan jobb is lett volna ha faros marad,mert aztan befordult a vegere de a nyakan volt a zsinor,plusz a honalja alatt is.tolofajasoknal esett a szivhang mert feszult a zsinor igy csaszar lett.nem tudott volna normal uton szuletni,huzta vissza a zsinor.de ha faros lett volna...talan nem gabalyodik ennyire bele....es ugy is a feje jon utolsonak....de mindegy,igy alakult.

Bizz az orvosodban.

2016. okt. 27. 05:59
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
Én a családunkban előfordult szörnyű eset miatt nem merném bevállalni a faros szülést. (Unokaöcsém farfekvéses volt amikor beindult a szülés, plusz még rá is volt tekeredve a ködökzsinór. Elakadt a szülőcsatornában. Hosszú ideig húzták-vonták mire kiszedték. Súlyos oxigénhiánnyal és csípőficammal jött világra. A mai napig egy intézetben vegetál, nem tud beszélni, alig tud mozogni, egy éves gyerek szintjén van felnőtt férfiként)
2016. okt. 27. 06:37
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a dokumentum persze doki-nak indult 😉 csak ez lett belőle. De azért így is jól hangzik😂
2016. okt. 27. 08:12
 19/20 anonim ***** válasza:
26%

A medencevégű fekvés nemindikációja a császárnak.

Ugyanis a baba lába fel van csapva, így a comb és a popsi körfogata nagyobb mint a baba feje, tehát ha az kifér akkor a fej sem akad el.

SZÜLÉST választanám.

2016. okt. 27. 18:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Sógornőm első gyermekét farosan szülte meg. Eredetileg szó volt arról, hogy megcsászározzák, de a szülés hajnalán mondta neki a doki, hogy fog az menni farosan is! Alig másfél óra alatt meg is volt!
2016. okt. 28. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!