Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szültetek a 36. hét elött? Mi...

Szültetek a 36. hét elött? Mi volt a baj amiért elöbb jött a baba és hogy voltatok a szülés után? Minden rendben volt?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 26. 13:24
 1/6 anonim ***** válasza:
68%

35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idő előtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hőgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam.

A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelődött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim.

A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(

2010. ápr. 26. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:

35. héten éjjel elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fájás semmi. Felhívtuk az ügyeletet, hogy úgy tűnik a víz szivárog, ott elhajtottak, hogy ha nincsennek fájásaim az csak urológiai panasz lehet, hiszen a kismamák nagyon sokat járnak pisilni így a vége felé, és az is előfordulhat, hogy nem tudják visszatartani. Magyarán azt mondták, hogy biztos csak bepisiltem, feküdjek le nyugodtan. Persze én tudtam, hogy nem ez a helyzet.

Reggel kocsiba ültünk, irány a kórház, a dokim pont bent volt, megvizsgált, és mondta, hogy irány a szülőszoba. Tényleg a magzatvíz szivárgott. Kb 10-kor feküdtem fel az ágyra, akkor kezdték az oxitocin injekciót, hogy jöjjenek a fájásaim. De nem jöttek. Egész nap kaptam az oxitocint, de semmi, és kora estére a kicsi szívhangja is leesett, és a dokim azt mondta, hogy eddig próbálkoztunk, irány a műtő.

Császár lett a vége, de jól voltunk/vagyunk mind a ketten. 18:12-kor megszületett a kisfiam. 2600 gramm lett, és 53 centi, 10/10 apgarral.

Az nem derült ki, hogy mitől kezdett szivárogni a vizem, a dokim is teljesen tanácstalan volt.

Mondjuk ez már nem is érdekel, a lényeg, hogy egészséges lett a babám, és mára majdnem megduplázta a születési súlyát. Egyébként pont ma volt 11 hete ez a történet!

Szülés után kicsit megkönnyebbültem. Eléggé izgulós fajta vagyok, és tuti, hogy az utolsó hónapot parázással töltöttem volna. Így viszont nem volt időm sem felkészülni, sem megijedni, olyan hirtelen jött a baba.

Szerettem volna természetesen szülni, de mivel a babám élete múlt rajta, nem bánom, hogy császároztak.

Te is hamarabb szültél? Vagy esetleg félsz, hogy hamarabb indul be a szülés?

2010. ápr. 27. 13:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Szia.Elöször is köszi,hogy válaszoltatok.31 hetes vagyok és c1111 a méhszáj adatom és pár napja jóslóim is vannak.A dokim azt mondta,hogy biztos hogy elöbb jön a baba de a 36.hétig jó lenne még benttartani.Most 3 naponta járok magnézium infuzióra és tömnek gyógyszerekkel.Ezért kérdeztem,hogy mik a tapasztalatok,mert nem szeretném ha a babámnak baja lenne.de mostmár egy kicsit nyugodtabb vagyok.
2010. ápr. 27. 15:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia sajnállak hogy igy vagy, engem is jol megijesztettek, 27 hetes vagyok és 3110 lett a méhszájam, nekem is azt mondta a doki hogy örüljünk ha a 35. hétig bent marad..
2010. ápr. 27. 16:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Mostmár minden nap sokat számít és reméljük bentmaradnak még egy ideig.Vigyázz te is magadra és pihenj sokat.
2010. ápr. 28. 09:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 35 hetes voltam, amikor a kisfiam úgy döntött, hogy világra jön. Hirtelen, minden előjel nélkül elfolyt (elöntött)a magzatvíz. Azonnal mentünk a kórházba (öltözéssel együtt 18 perc volt). 5 és fél óra volt az egész szülés. A szüléssel nem volt semmi gond és szerencsére a kisfiam is egészségesen született. 2350g és 49 cm. Hogy miért született előbb, senki sem tudja. De aznap sokan szültek 35-36 hétre. 10 napot voltunk a kórházban, mert a baba besárgult és szopizni is otthon tanult meg.Bár ő a koraszülött osztályon volt, 3 óránként mentem hozzá szoptatni és fejtem, fejtem, fejtem (így tudtam fenntartani a tejtermelődést). Otthon már nem volt semmi gond a szoptatással és 6 hónapig csak anyatejet kapott és 21 hónapos korában elválasztott magát. Nekem volt szülés utáni depresszióm (enyhe), amit én annak tudok be, hogy előbb szültem (a mai napig lelkiismeretfurdalásom van). Egyébként minden OK!
2010. ápr. 29. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!