Szültetek a 36. hét elött? Mi volt a baj amiért elöbb jött a baba és hogy voltatok a szülés után? Minden rendben volt?
35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idő előtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hőgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam.
A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelődött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim.
A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(
35. héten éjjel elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fájás semmi. Felhívtuk az ügyeletet, hogy úgy tűnik a víz szivárog, ott elhajtottak, hogy ha nincsennek fájásaim az csak urológiai panasz lehet, hiszen a kismamák nagyon sokat járnak pisilni így a vége felé, és az is előfordulhat, hogy nem tudják visszatartani. Magyarán azt mondták, hogy biztos csak bepisiltem, feküdjek le nyugodtan. Persze én tudtam, hogy nem ez a helyzet.
Reggel kocsiba ültünk, irány a kórház, a dokim pont bent volt, megvizsgált, és mondta, hogy irány a szülőszoba. Tényleg a magzatvíz szivárgott. Kb 10-kor feküdtem fel az ágyra, akkor kezdték az oxitocin injekciót, hogy jöjjenek a fájásaim. De nem jöttek. Egész nap kaptam az oxitocint, de semmi, és kora estére a kicsi szívhangja is leesett, és a dokim azt mondta, hogy eddig próbálkoztunk, irány a műtő.
Császár lett a vége, de jól voltunk/vagyunk mind a ketten. 18:12-kor megszületett a kisfiam. 2600 gramm lett, és 53 centi, 10/10 apgarral.
Az nem derült ki, hogy mitől kezdett szivárogni a vizem, a dokim is teljesen tanácstalan volt.
Mondjuk ez már nem is érdekel, a lényeg, hogy egészséges lett a babám, és mára majdnem megduplázta a születési súlyát. Egyébként pont ma volt 11 hete ez a történet!
Szülés után kicsit megkönnyebbültem. Eléggé izgulós fajta vagyok, és tuti, hogy az utolsó hónapot parázással töltöttem volna. Így viszont nem volt időm sem felkészülni, sem megijedni, olyan hirtelen jött a baba.
Szerettem volna természetesen szülni, de mivel a babám élete múlt rajta, nem bánom, hogy császároztak.
Te is hamarabb szültél? Vagy esetleg félsz, hogy hamarabb indul be a szülés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!