Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a szüléstől,...

Nagyon félek a szüléstől, első terhességem 33hetes kismama vagyok és nem tudom hogy küzdjem le a félelmem. Igazság szerint azt se tudom mire számítsak. Valaki beszámolna a szüléséről, hogy mennyit szenvedett és utána milyen volt az első pár nap?

Figyelt kérdés
2016. okt. 9. 22:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
A fajasok alatt nagyon el kell magad lazitani. Az elso szulesemnel jartam jogara, tanultam is a legzeseket, de szuleskor mind elfelejtettem, s csak a 3. gyereknel fogtam fel, hogy mit es hogy kellett volna csinalni. Szoval, ha fajasod van, akkor tagulsz a legjobban, ha elengeded magad, (tehat nem gorcsbe tartod magad es bepanikolsz). Az elsovel szenvedtem 24 oran keresztul, a harmadikkal az elso fajastol 2 oran keresztul. Szoval fog fajni, de nem mindegy hogy egy napig, vagy ket oraig. Sok sikert, es elvezd a pocidat amig lehet!
2016. okt. 9. 23:42
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Az elso szules utan nem szenvedtem, (vagyis a placenta meg a varras volt meg huzos, de ha a karodban van a pici, akkor nem is fogod erezni!) Fel oran keresztul varrtak, mert a huvelyem is szakadt. De nem fajt, ket het utan mar egyaltalan. Csak max, ereztem. Ami fajt, az a szoptatas volt, akkor orditottam. Verzett is, iszonyat fajt, de vegulis 3 honap utan mar az sem fajt es sokaig szoptattam. A masodik gyermekemnel kertem epiduralis erzestelenitot, az maga a leanyalom volt, a tolo fajasokat viszont ereztem. Ami legjobban fajt, jobban mint a szules, a csuklomba szurt tuk miatt voltak, de csontig. 6x probalkoztak mire sikerult jo helyen megszurni. A szoptatas ugyanugy fajt mint az elsonel.
2016. okt. 9. 23:50
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon féltem én is a szüléstől ha rá gondoltam elkapott a hasmenés a gyomrom görcsbe rándult de mikor már a szülőágyon voltam alig vártam hogy végr legyen az egésznek már nem féltem ott időm nem volt ezen gondolkodni végül császárom lett ki lehet bírni az első felkelés kellemetlen de utána már semmi bajom nem volt kitartás könnyű gyors szülést kívánok 2 hós baba anyukája első szülésem volt
2016. okt. 10. 02:29
 14/19 anonim ***** válasza:
62%
Kibírtuk.. ahogy szokták a nők már évezredek óta.
2016. okt. 10. 05:52
 15/19 anonim ***** válasza:
63%

Ha elkezdödik akkor már nem arra fogsz gondolni,hogy félsz,hidd el hanem hogy legyél már túl rajt.

Énis nagyon féltem,nemtudom van-e ember aki nálam jobban fél,aztán mikor éreztem ez már az lesz,nemis gondoltam a félelemre.igaz nekem a kitolás elött császár lett a baba miatt,tehát végigszenvedtem énis.nem kellemes,söt nekem rettentöen fájt,de megéri hidd el.én mikor felébredtem altatásbol mondtam simán még egyet mert megéri.hü..ének néztek szobában.

2016. okt. 10. 06:38
 16/19 anonim ***** válasza:
69%
A helyes légzés nagyon fontos. Nagyon fáj, az első császár volt, mégis azt mondom, a szülést át kell élni :) 2 hete szültem, fogadott orvossal és szülésznővel, nekem ők sokat segítettek, a jelenlétükkel is. Az érzéstelenítőről lecsúsztam, de ha sokáig tartott volna akkor kapok, meg volt beszélve. Kicsit vágtak amit nem éreztem, a vágást én megváltásként éltem meg. Sajnos végig repedtem ennek ellenére, plusz belül is. 50 percig varrtak, kicsit kellemetlen volt, érzéstelenítésben csinálták, végig beszélgettük. Aranyerem is lett, arra krémet használtam. Sebre már a kórházban curiosat, ülőpárnán ültem kb 3 napig, jégzselét használtam 2 napot napig (2 bugyi közé téve), így alig fájt bármi is. Szoptatás után lanolinos krém!! Megelőzi a sebesedést. Minden alkalom után be kell kenni, ha nem fáj akkor is! Szopi előtt én ke szoktam mosni. (Pár hónapig használtam az első babánál is, nekem így is sebes lett az egyik m elsimuló, de annyira nem fáj.)
2016. okt. 10. 10:38
 17/19 anonim ***** válasza:
75%

nekem az segített, hogy nem hallgattam meg más sztorijait.

végül császáros lettem, 10 perc alatt született meg a kisfiam - ennek ma 3 és fél hete:)

utána 4-5 napig fájt a hasam, utána mentem, mint a nyúl, semmi kellemetlenségem nem volt, a tejem is a 3. napon beindult.

2016. okt. 10. 10:53
 18/19 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem meg igenis tájékozódj amennyire csak lehet..Szerintem jobb ha az ember fel van készülve mindenre, mint , h utána meg váratlanul érje..Pl.: egy császár.. Jó ha tudod, h mivel állsz szemben. Könnyű szülést kívánok! :)
2016. okt. 10. 14:07
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Fáj, nem kicsit. Nem kiabáltam, nem cirkuszoltam, de komolyan azt hittem, szétszakadok, itt a vég. Életemben ilyet nem éreztem, de túléltem, 3 óra hosszáig sem tartott. Egyszer csak azt éreztem, hogy azonnal bekakilok, de ott rögtön. Jött a doki, a szülésznő, és 2 nyomásra kint volt a fiam... 2 óra múlva sétáltam, szóval ki lehet bírni.
2016. okt. 10. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!