Nagyon fáj a gátsebem! Meddig fog ez tartani? Elmúlik az
aranyér, ami a szülés alatt jött ki?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
2 napja szültem (oktober 4en) es nagyon faj a gatvarratom. Nemtudom hany varratom van de kb 20 percig varrt. Az tovabb tartott, mint a kitolasi szakasz:/ megse mertem kerdezni mennyi lehet. Ülni alig birok... Szinte semennyire. Max féloldalosan. Aranyerem is lett :( nagyon ronda, elötte soha nem volt. Elmúlik? Mivel kenegessem? Szerencsere varrat szedesem nem lesz mert felszivodik a kulso is. Ennek orulok nagyon. Viszont ez a sajgó, égö erzes borzalmas.
Nektek mennyire gyógyult be a heg meg minden? Annyira faj 😢
Engem is 20 percig varrtak viszont nekem a külső varratokat ki kellett szedni, csak a belső volt amelyik magától felszívódó. Nekem varratszedésig ugyanolyan rossz volt aztán egyre jobb. Egyébként 2 hétig elég rossz volt, húzódott, ülni én sem tudtam de a járás se volt kellemes, igazából semmi. Az aranyérre én is reparont használtam.
2016. okt. 7. 06:03
12/21 anonim válasza:
#7-s vagyok. Igen, pont arra gondoltam, ha nem esik jól kemény széken ülni, nem kell erőltetni. Semmi gond nincs azzal, ha tesz az "ülőkéje" alá egy párnát vagy féloldalasan ül esetleg fekszik. A gátseb nem gyógyul gyorsabban, ha gyötörjük. 7-szer szültem, abból 6-szor volt külső varratom, tudom miről beszélek.
2016. okt. 7. 08:06
13/21 anonim válasza:
Múlt hét hétfőn szültem, vágtak, tovább repedtem, belül is varrtak. A szülésznőm adott jégzselét, a betétes bugyira még egy bugyit húztam és közé tettem, ezt 3 napig használtam. Plusz úszógumihoz hasonló párnát is adott, azon ültem. Hazafele a tesó úszógumiján. Az 5. nap ezt is elhagytam, most már semmi bajom. Aranyerem is lett, vissza tették de kijött, wc után zuhany és vissza kell tenni. Meg kenőccsel kenhetee. Ja, a gátra is napi többszöri zuhany meg én curiosa-val kentem első naptól.
2016. okt. 7. 08:59
14/21 anonim válasza:
Es a csaszar a rosszabb? Nekem 1 het utan semmi bajom nem volt csaszar utan
2016. okt. 7. 09:02
15/21 anonim válasza:
Nekem is felszivódót rakott kívülre is a doki (4öltés) de 3 nap után kiszedte,hogy ne feszüljön,ne zavarjon.És tényleg könnyebb volt varratszedés után.
Az aranyeremet varrás után visszanyomta a doki így nem volt annyira kint,kenőccsel kenegettem.
Idő kell mig minden regenerálódik.
2016. okt. 7. 09:30
16/21 anonim válasza:
13-as vagyok. Az első császár volt, 5 nap után kocsit vezettem, mégis azt mondom, hogy most gyorsabb a felépülésem.
2016. okt. 7. 10:11
17/21 anonim válasza:
A gátsebre érdemes volna sebkezelő gélt tenni (curiosa), ez csodát művel a hegekkel (én sem akartam elhinni, de tényleg nagyon jó). Az aranyeret a többiek már leírták.
2016. okt. 7. 22:11
18/21 anonim válasza:
Én körömviràgkrémmel kentem a gàtsebet meg az aranyeret is. Főleg akkor fàjt szurt nagyon amikor nem kentem elég sürün és "kiszàradt" Probáltam kerülni az ülést. Még pisilni is àllva pisiltem :) kb két hét alatt jött rendbe.
2016. okt. 9. 08:52
19/21 anonim válasza:
2 nap alatt ne akarj hogy minden a régi legyen,én 18 napja szültem,vágtak is kívül belül varrás,rettenetes aranyér,most kezd jobb lenni,ezalatt azt értem,h végre tudok ülve pisilni,eddig álltam,ülés se annyira fájdalmas már,igaz kemény felületen még nemtudok,de lassan de biztosan minden rendeződik.kitartást,amúgy nekem is azt mondták,h üljek rendesen akármennyire is fáj
2016. okt. 10. 13:01
20/21 anonim válasza:
Én összeteszem a kezem engem úgy varrt össze a dokim h aznap már kényelmesen ültem, nem is fájt a sebem, csak akkor amikor a külső varrat kezdett kijönni ( azt ki is szedte). 1 héttel szülés után mertem megnézni magam alul... szinte ugyanúgy néztem ki mint azelőtt. Az aranyér viszont nekem is kijött! Na az szar :( Sztem lassan neked is jobb lesz, 2 nap azért rövid idő, lehet rengeteg varratod van azért szenveded meg így :( Kitartás! Az aranyérre meg használj valami krémet, gyógyszertárban sokféle van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!