Nagyon fáj a gátsebem! Meddig fog ez tartani? Elmúlik az aranyér, ami a szülés alatt jött ki?
Sziasztok!
2 napja szültem (oktober 4en) es nagyon faj a gatvarratom. Nemtudom hany varratom van de kb 20 percig varrt. Az tovabb tartott, mint a kitolasi szakasz:/ megse mertem kerdezni mennyi lehet. Ülni alig birok... Szinte semennyire. Max féloldalosan. Aranyerem is lett :( nagyon ronda, elötte soha nem volt. Elmúlik? Mivel kenegessem? Szerencsere varrat szedesem nem lesz mert felszivodik a kulso is. Ennek orulok nagyon. Viszont ez a sajgó, égö erzes borzalmas.
Nektek mennyire gyógyult be a heg meg minden? Annyira faj 😢
2 nap utàn ne vàrj csodàt.
Nekem semmi gondom nem volt meg kb 2öltésem. De a többiek ülőpàrnàt,jeges tasakot, meg spray-t kenőcsöt hasznàltak rà.
Aranyerem viszont hajajj.mekkora lett. Reparont hasznàltam. Màsodikkal màr terhesség alatt kijött :-( akkor is reparont hasznàltam szülés utàn. Minden wc-zés utàn kell hasznàlni,nekem ez jött be. De 2tubus kellett. Kb 3-4 hét alatt múlt el.
De dìcsérik a spertit is. Meg ha a patikàban megkérdezed vagy a pàrod/férjed tuti van egy csomó féle még.
Jó babàzàst.
Az első szulesem után nagyon sokáig, hetekig fájt. Nagyon sok varrásom, hosszú vágásom volt. Eleinte ülni is alig tudtam, nagyon sokat szenvedtem vele.
Anyukám kb 6 hetes korban véletlenül meglátott zuhanyzas után, es sírva fakadt, mert még mindig tiszta veralafutas voltam.
Aztán rendbe jött, és jobb, mint új korában :))
Most várom a negyedik babát.
Sajnos ezt ki kell birnode,de jobb lesz.
Első szülés után kb. 1 órán át varrt a doki (kívül-belül), utána kerekesszékben vittek le a kórterembe, kb. 2 hétig szenvedtem az üléssel, utána rohamosan jobb lett. Most a másodiknál az előző gátseb szakadt kicsit, kb. 15 perc volt a varrás. Saját lábon mentem kórterembe, másnap már viszonylag jól mozogtam. Azóta eltelt másfél hét, egyáltalán nem fáj.
Nekem a dokim azt mondta, hogy ne kenjem/fújjam semmivel. Sima vízzel mosakodjak csak, sétálgassak, vegyek erőt magamon és üljek rá, "gyötörjem"...igaza lett.
Aranyerem nekem szerencsére nem lett durva, kicsit jött ki, arra nekem is "jóváhagyta" a dokim a Reparont.
"Gyötörjem" = üljek rá (ne speckó párnákon), sétálgassak....ezzel szerinted 7-es mi a gond?
A dokim sem azt mondta, hogy essek neki sodrófával. :-)
6-os válaszoló voltam ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!