Látja az orvos csak hasi ultrahang alapján, hogy nyitott-e a méhszáj?
Hello,
Ma vagyok 37 hetes terhes tegnap voltunk orvosnal. Mar kb 5-6 hete csak hasi ultrahangot néz, hüvelyi mar nagyon regen volt es azon gondolkodom, hogy vajon igy lathatja ha esetleg nyitott lenne a méhszaj vagy valami?
Csak mert tegnap hajnalba kb 1 oran at menstruacios fajasaim voltak ami egesz a derekamig hatott ki aztan elmult. Pedig elotte par oraval voltam a dokinal es azt mondta h minden rendben.
Eligazítod az orvost? 😂
Na erről majd kérlek számolj be nekünk, h mit szólt hozzá...😂
Amúgy meg csak segíteni akartunk, értem, h hormongőzös vagy, de igazán megkoszonhetted volna a válaszokat, akkor is így illik, ha nem értesz velük egyet.
Hát ezek után tényleg megérdemelnék, hogy jó alaposan turkásszon meg. Nekem egy ilyen "alapos" kézi méhszájvizsgálat után indult be a szülésem annó a 39. héten (ugyanis rögtön elkezdtem vérezni).
Inkább lennél boldog, hogy nem egy hentes kezei között vagy, mert igen, a mai trend szerint az a normális, hogy UH-val nézik a méhszájat, és csak végső esetben turkálnak "ész nélkül"
Sokra nem mész vele, hogy most megnézi, mert akár egy fél-1 óra alatt is kinyílhat, miután hazamész a dokitól. Akkor is lecseszed a dokit, hogy márpedig ha eddig zárt volt, akkor miért nyílt ki ilyen hamar?
2. terhességemen vagyok túl, az elsőnél kiírt nap előtt 2 nappal néztek csak méhszájat (zárt volt), most a másodiknál pedig befektettek 38 hetesen, 2. nap néztek méhszájat (teljesen zárt volt), majd 39 hetesen megcsászároztak. Hüvelyi UH-ot nem is csinálnak csak 12. hétig. Én örülök, hogy nem nyúlkáltak fel feleslegesen.
Az egyik kismama, akivel bent feküdtem, 12 nappal hordta túl a fiát, teljesen zárt volt végig, már indítani akarták. Reggel egy ujjnyira volt nyitva, épp annyira, hogy meg tudták nézni a magzatvizet, ami zöld volt, így azonnal műtőbe tolták. A másik kismama, akit szintén túlhordás miatt fektettek be velem egy napon és egy szobába, délután még zárt volt, éjszaka elkezdődtek a fájások, délelőtt megszült.
Szóval hiába tudod, hogy zárt vagy nyitott-e a méhszáj, annyi minden közbe jöhet, ami miatt lényegtelen lesz és netalán császárra kerül a sor.
12-es te mit dolgozol es hol? Ha Magyarorszagon dolgoznek akkor en se vedeatoznek gondolom 😀😱 de eloszor franciaul kellett megtanulni folyekonyan h felvegyek az embert valahova egyebkent esti iskolaba is jarok te gyoker. Es nem merit ki annyira se a terhesseg se a munka h koszba lakjunk v ne legyen kaja. Mindennap fozok, hetente takaritok es heti 2x bevasarolunk kozbe iskolaba jarok meg dolgozok.
Nem vizsgalt meg kezzel soha eddig . Csak hasi UH volt mindig. Egyebkent 95€/ vizsgalati dij elleneben akkor es ugy osztom ki ahogy akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!