Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Látja az orvos csak hasi...

Látja az orvos csak hasi ultrahang alapján, hogy nyitott-e a méhszáj?

Figyelt kérdés

Hello,

Ma vagyok 37 hetes terhes tegnap voltunk orvosnal. Mar kb 5-6 hete csak hasi ultrahangot néz, hüvelyi mar nagyon regen volt es azon gondolkodom, hogy vajon igy lathatja ha esetleg nyitott lenne a méhszaj vagy valami?

Csak mert tegnap hajnalba kb 1 oran at menstruacios fajasaim voltak ami egesz a derekamig hatott ki aztan elmult. Pedig elotte par oraval voltam a dokinal es azt mondta h minden rendben.

2016. szept. 20. 16:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Utoljára az elso gyerekemnel csinaltak huvelyi uh-t,egyszer..ez 2010ben volt,azota már a harmadik terhessegem vege felé tartok..köszi,megvagyok nélküle..amugy kézzel is vizsgal a doki vagy csak uh? Mert ha kezzel is,akkor onnan tudja,h minden rendben...amugy en is osztom,h na puff ha nyílik 37 hetesen,max megszulsz..semmi elonyod/ hatranyod nem szarmazik abbol,ha ezt az infot tudod..
2016. szept. 21. 01:02
 12/22 anonim ***** válasza:
62%
Jó nagy gyökér vagy te kérdező. Nem tudom mit képzelsz magadról. Nem mindenki lógatja a lábát aki irodában dolgozik. Azért mert volt annyi esze, hogy normális iskolát és munkahelyet választott nem kéne irigykedni. Neked is tanulni kellett volna és akkor nem kéne vendéglátózni. Amúgy meg ha ilyen nagy a pofád miért nem az orvosodnak adod elő magad, hogy rendesen végezze a dolgát?
2016. szept. 21. 05:34
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Eligazítod az orvost? 😂

Na erről majd kérlek számolj be nekünk, h mit szólt hozzá...😂

Amúgy meg csak segíteni akartunk, értem, h hormongőzös vagy, de igazán megkoszonhetted volna a válaszokat, akkor is így illik, ha nem értesz velük egyet.

2016. szept. 21. 06:51
 14/22 anonim ***** válasza:
80%

Hát ezek után tényleg megérdemelnék, hogy jó alaposan turkásszon meg. Nekem egy ilyen "alapos" kézi méhszájvizsgálat után indult be a szülésem annó a 39. héten (ugyanis rögtön elkezdtem vérezni).

Inkább lennél boldog, hogy nem egy hentes kezei között vagy, mert igen, a mai trend szerint az a normális, hogy UH-val nézik a méhszájat, és csak végső esetben turkálnak "ész nélkül"

2016. szept. 21. 09:04
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Sokra nem mész vele, hogy most megnézi, mert akár egy fél-1 óra alatt is kinyílhat, miután hazamész a dokitól. Akkor is lecseszed a dokit, hogy márpedig ha eddig zárt volt, akkor miért nyílt ki ilyen hamar?

2. terhességemen vagyok túl, az elsőnél kiírt nap előtt 2 nappal néztek csak méhszájat (zárt volt), most a másodiknál pedig befektettek 38 hetesen, 2. nap néztek méhszájat (teljesen zárt volt), majd 39 hetesen megcsászároztak. Hüvelyi UH-ot nem is csinálnak csak 12. hétig. Én örülök, hogy nem nyúlkáltak fel feleslegesen.

Az egyik kismama, akivel bent feküdtem, 12 nappal hordta túl a fiát, teljesen zárt volt végig, már indítani akarták. Reggel egy ujjnyira volt nyitva, épp annyira, hogy meg tudták nézni a magzatvizet, ami zöld volt, így azonnal műtőbe tolták. A másik kismama, akit szintén túlhordás miatt fektettek be velem egy napon és egy szobába, délután még zárt volt, éjszaka elkezdődtek a fájások, délelőtt megszült.

Szóval hiába tudod, hogy zárt vagy nyitott-e a méhszáj, annyi minden közbe jöhet, ami miatt lényegtelen lesz és netalán császárra kerül a sor.

2016. szept. 21. 09:09
 16/22 A kérdező kommentje:

12-es te mit dolgozol es hol? Ha Magyarorszagon dolgoznek akkor en se vedeatoznek gondolom 😀😱 de eloszor franciaul kellett megtanulni folyekonyan h felvegyek az embert valahova egyebkent esti iskolaba is jarok te gyoker. Es nem merit ki annyira se a terhesseg se a munka h koszba lakjunk v ne legyen kaja. Mindennap fozok, hetente takaritok es heti 2x bevasarolunk kozbe iskolaba jarok meg dolgozok.

Nem vizsgalt meg kezzel soha eddig . Csak hasi UH volt mindig. Egyebkent 95€/ vizsgalati dij elleneben akkor es ugy osztom ki ahogy akarom.

2016. szept. 21. 16:17
 17/22 A kérdező kommentje:
Vendeglatoznek* akart lenni
2016. szept. 21. 16:18
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Igazi mintaanyuka leszel :) Gratulálok!:)
2016. szept. 21. 16:25
 19/22 A kérdező kommentje:
Koszi utolso! Ez hasznos valasz volt 🙂
2016. szept. 21. 16:27
 20/22 A kérdező kommentje:
Vagyis mostmar utolso elottinek aki hosszabban valaszolt a minta anyas meg csak gunyolodjon 😌😀
2016. szept. 21. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!