Szülésznő vagy anyuka van itt, aki hasonlóképpen járt?
34.hétben járó kismama vagyok, hamarosan eljön a szülés ideje, a baba fejfekvésben fekszik de a nyakán van a köldökzsínór 3x. Vidéki vagyok, pesten fogok szülni, vidéken és pesten is van orvosom, a biztonság kedvéért.
A két orvos- mindkettőben nagyon megbízom- de a fenti tényre eltérő a hozzáállásuk.
a vidéki dokim szerint ezt a 3x-os nyakon lévő köldökzsinórt nem lehet figyelmen kívül hagyni, már befektetne 38hetesen a kórházba és megcsászározna, mert szerinte felléphet szülés közben károsodás a gyereknél, oxigénhiány, ha túl rövid lenne a k.zsinór- és lehet, meg sem tudnám szülni.
a pesti dokim szerint, ha viszont így belegabalyodott a gyerek a k.zsinórba, akkor neki valószínűleg hosszabb zsinórja van-mivel nagyon aktívan mozog a pocakban - amit nem tudna, ha lefogná a k.zsinór. Szerinte mehet a sima szülés, maximum figyeljük jobban szülés közben a gyerek szívhangját és ha gond van max akkor betol gyorsan a műtőbe.
Szerintetek?
Ha van itt szülésznő, és olvasta az esetemet, megírná, hogy látottt-e, tud-e, részt vett-e olyan szülésben, ahol a gyerek úgy született meg, hogy 3x a nyakán volt a k.zsinór és ennek ellenére semmilyen oxigénhiányos állapot nem lépett fel nála, nem volt károsodása?
VAgy van olyan anyuka, aki így szült?
Szia!
Én a helyedben szintén a császárt választanám! Hiszen az a legfontosabb, hogy mindketten egészségesek legyetek! Más okból de nekem is nézték a 38. héttől napi kétszer a magzati szívhangot, hogy ha baj van, azonnal cselekedjenek, ja és bent kellett feküdnöm a kórházban, de bíztam az orvosban, és abban, hogy jól ítéli meg a helyzetet!
Mindenkinek köszönöm, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitokat!
Nagyon sajnálom azt az anyukát, akinek meghalt 36hetesen a babája - felfoghatatlan, hogy miért nem figyelik a k.zsinórt jobban a dokik.
az első babámat simán szültem egyébként, és egyszer a nyakán volt a zsinór, de semmi gondot nem okozott ez nála, a baba 10/10apgarral, teljesen egészségesen született.
ez a 3xos tekeredvény viszont azért aggaszt engem is.
Szüléssel úgy vagyok - hogy sem sima, sem császárpárti nem vagyok, hanem BABA párti! :-) Azaz tökmindegy, csak vele minden rendben legyen.
EGyébként a 35.héttől már NST-re kell járnom - hamarabbtól mint a protokol emiatt- ami nagyon megnyugtatót a számomra. Addig meg minden nap figyelem a magzatmozgásokat - de iszonyat aktív a baba a hasamban.
Erre mindkét dokim azt montda, hogy akkor nagy gond nem lehet, ha sokat tud mocorogni.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Hát nagyon jó hogy föltetted ezt a kérdést!!!!!
Képzeljétek el hogy mikor a fiam megszületett 2-szer a nyakán volt a zsinór.Ráadásul fogadott orvosom volt.Ezt nem is tudtam hogy ilyenkor császározni "kell".Ezmiatt mint utólag kiderült (ugye oxigén hiányos lett)és 3 napig inkubátorban kellett lennie.A szívem majd megszakadt hogy mindenkinek vitték szopizni a babáját az enyém meg egyedül ott fekszik és magamhoz sem ölelhetem.Ja és hozzáteszem hogy szóltam a dokimnak hogy nem kéne még uh.-t csinálnia mivel az uccsó uh. a 33. héten volt.Erre azt mondta hogy látja nstn ha valami baj lenne.
Ezek után nem is tudom hogy menjek e hozzá ha lesz második baba.
Uccsó vok.
Ezek után tiszta szívből mondom hogy válaszd a császárt a kisbabád érdekében és ne járj úgy mint én.
Sok szerencsét és jó egészséget!!!!!
NE HAGYD MAGAD!!
A nővérem kisfia született igy. És bizony nagyon nehezen jött elő, vákummal, közben eltörött a kulcscsontja is, és nem is sirt föl rögtön, de szerencsére komolyabb baj nem lett. A barátnőmnek is úgy született, megnyomódott a feje is a kicsinek, már majdnem császár lett neki, mert nem akart kijönni a kicsi, de végül aztán az utolsó pillanatban kicsusszant.
Ha felajánlotta az egyik dokid a császárt, én rá hallgatnék! Sok sikert!
Simán szültem, 2* volt a nyakán a zsinór, nem is sírt fel azonnal. (igaz később néztem a képeket mosdatásnál, mérésnél, köldökcsonk kezelésnél is mosolyog meg ásítozik)
Nálunk kötelező az ügyeletesnél szülés. Mikor esett a szívhang nyesett és rögtön nyomtam ki az egész gyereket. Nem lett oxigénhiányos, nincs semmi károsodása. 9/10 agpar.
A védőnő és a doktornő szerint is jól fejlett baba, mind fizikálisan, mind mentálisan sok 1 évest is leköröz 10 hónaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!