Szülésznő vagy anyuka van itt, aki hasonlóképpen járt?
34.hétben járó kismama vagyok, hamarosan eljön a szülés ideje, a baba fejfekvésben fekszik de a nyakán van a köldökzsínór 3x. Vidéki vagyok, pesten fogok szülni, vidéken és pesten is van orvosom, a biztonság kedvéért.
A két orvos- mindkettőben nagyon megbízom- de a fenti tényre eltérő a hozzáállásuk.
a vidéki dokim szerint ezt a 3x-os nyakon lévő köldökzsinórt nem lehet figyelmen kívül hagyni, már befektetne 38hetesen a kórházba és megcsászározna, mert szerinte felléphet szülés közben károsodás a gyereknél, oxigénhiány, ha túl rövid lenne a k.zsinór- és lehet, meg sem tudnám szülni.
a pesti dokim szerint, ha viszont így belegabalyodott a gyerek a k.zsinórba, akkor neki valószínűleg hosszabb zsinórja van-mivel nagyon aktívan mozog a pocakban - amit nem tudna, ha lefogná a k.zsinór. Szerinte mehet a sima szülés, maximum figyeljük jobban szülés közben a gyerek szívhangját és ha gond van max akkor betol gyorsan a műtőbe.
Szerintetek?
Ha van itt szülésznő, és olvasta az esetemet, megírná, hogy látottt-e, tud-e, részt vett-e olyan szülésben, ahol a gyerek úgy született meg, hogy 3x a nyakán volt a k.zsinór és ennek ellenére semmilyen oxigénhiányos állapot nem lépett fel nála, nem volt károsodása?
VAgy van olyan anyuka, aki így szült?
öcsém született úgy h a nyaka köré csavarodott, a köldökzsinór (nem tudom h hányszor), lényeg, h anyu amikor kinyomta, a zsinór visszarántotta, aztán egyszer egy kinyomásnál sikerült elvágni és akkor megszületett....megnehezítette a szülést, de nem volt következménye
azt tudom, h kb minden 3. esetben bezavar a köldökzsinor, így vagy úgy, nekem is mondták a 7. hónapban h ott megy el, de nem lett belőle semmi...
én természetes szülés párti vagyok, de lehet h tényleg császár kéne mert szerintem a 3 sok....
Engem császároztak a második babámmal de elötte vajudtam 14 órát!:( Meg indult a szülés,jöttek a fájások rendesen csak a kislányom nem jött lejjebb!Aztán egyszer csak a szívhang mérő elkezdett olyan furcsa hangot kiadni mintha szirénázna!Ekkor odarohantak hozzám orvos,szülésznő mindenki és abban a pillanatban megint jött az a fura hang!Gyorsan előkészítettek a műtétre de ekkor már nagyon sírtam is mert tudtam hogy baj van!Amikor kivették a kislányomat akkor mondta az orvos hogy 3x volt rátekeredve a köldökzsinór a nyakára ami még rövid is volt ezért nem tudott lejjebb jönni viszont már nem bírta a szíve a méhösszehúzodásaimat ezért nagyon le esett a szívverése!
A 38.hét már jó!:) Én azt javasolnám hogy hogy hagyd őt kivenni akkor nem éri baj!
Barátnőm természetesen kezdte a szülést,de időközben kiderült hogy a gyerek nyakán volt a köldökzsinór 2szer és azonnal császármetszés lett!
Nekem 2 hete volt császármetszésem,medencevégű baba miatt,de csak akkor látták hogy nagyon rövid a köldökzsinor amikor kiemelték!
Nem vagyok sem orvos,sem szülésznő de én ha a helyedbe lennék akkor a császármetszést választanám!
Szia!
Ijesztgetni nem akarlak, de nekem a 4. babámnál a köldökzsinór szorult meg a kezén és lábán (a nyakán kevésbé veszélyes!!!), s a 36. héten sajnos meghalt!
Már nem tudták megmenteni, sajnos!
Az viszont még szörnyűbb, ha oxigénhiányos állapotba kerül a baba, így inkább hallgass a császárt választó orvosra!
Vigyázz magatokra, biztos minden rendben lesz!
2 okból is a császáros orvosra hallgatnék
1. Én is így jártam, fölöslegesen végigszenvedtük a napot, végül császár, szerencsére megúsztik az ox.hiányt. (az uh-on nem látszódott a zsinor)
2. Sérült csecsemőkkel foglalkozom és sok ilyen esettel találkoztam, mindenképp a biztonságosabb utat választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!