Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésznő vagy anyuka van...

Szülésznő vagy anyuka van itt, aki hasonlóképpen járt?

Figyelt kérdés

34.hétben járó kismama vagyok, hamarosan eljön a szülés ideje, a baba fejfekvésben fekszik de a nyakán van a köldökzsínór 3x. Vidéki vagyok, pesten fogok szülni, vidéken és pesten is van orvosom, a biztonság kedvéért.

A két orvos- mindkettőben nagyon megbízom- de a fenti tényre eltérő a hozzáállásuk.

a vidéki dokim szerint ezt a 3x-os nyakon lévő köldökzsinórt nem lehet figyelmen kívül hagyni, már befektetne 38hetesen a kórházba és megcsászározna, mert szerinte felléphet szülés közben károsodás a gyereknél, oxigénhiány, ha túl rövid lenne a k.zsinór- és lehet, meg sem tudnám szülni.

a pesti dokim szerint, ha viszont így belegabalyodott a gyerek a k.zsinórba, akkor neki valószínűleg hosszabb zsinórja van-mivel nagyon aktívan mozog a pocakban - amit nem tudna, ha lefogná a k.zsinór. Szerinte mehet a sima szülés, maximum figyeljük jobban szülés közben a gyerek szívhangját és ha gond van max akkor betol gyorsan a műtőbe.

Szerintetek?

Ha van itt szülésznő, és olvasta az esetemet, megírná, hogy látottt-e, tud-e, részt vett-e olyan szülésben, ahol a gyerek úgy született meg, hogy 3x a nyakán volt a k.zsinór és ennek ellenére semmilyen oxigénhiányos állapot nem lépett fel nála, nem volt károsodása?

VAgy van olyan anyuka, aki így szült?

2010. ápr. 23. 12:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem pont ilyen eset, de a barátnőmnél vajúdás alatt vették észre, hogy a köldökzsinór a gyerek nyakára van tekeredve és azonnal megcsászározták. A baba teljesen egészségesen született.
2010. ápr. 23. 12:21
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

öcsém született úgy h a nyaka köré csavarodott, a köldökzsinór (nem tudom h hányszor), lényeg, h anyu amikor kinyomta, a zsinór visszarántotta, aztán egyszer egy kinyomásnál sikerült elvágni és akkor megszületett....megnehezítette a szülést, de nem volt következménye

azt tudom, h kb minden 3. esetben bezavar a köldökzsinor, így vagy úgy, nekem is mondták a 7. hónapban h ott megy el, de nem lett belőle semmi...

én természetes szülés párti vagyok, de lehet h tényleg császár kéne mert szerintem a 3 sok....

2010. ápr. 23. 12:28
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
ja de most látom h csak 34 hetes vagy, szerintem még ne akarjon az orovos befektetni, ugyan kigubancolódni már nem fog, de megfulladni sem, mivel nem onnan kapja az oxigént, rá ér majd akkor császározni, ha beindul a szülés
2010. ápr. 23. 12:31
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Engem császároztak a második babámmal de elötte vajudtam 14 órát!:( Meg indult a szülés,jöttek a fájások rendesen csak a kislányom nem jött lejjebb!Aztán egyszer csak a szívhang mérő elkezdett olyan furcsa hangot kiadni mintha szirénázna!Ekkor odarohantak hozzám orvos,szülésznő mindenki és abban a pillanatban megint jött az a fura hang!Gyorsan előkészítettek a műtétre de ekkor már nagyon sírtam is mert tudtam hogy baj van!Amikor kivették a kislányomat akkor mondta az orvos hogy 3x volt rátekeredve a köldökzsinór a nyakára ami még rövid is volt ezért nem tudott lejjebb jönni viszont már nem bírta a szíve a méhösszehúzodásaimat ezért nagyon le esett a szívverése!

A 38.hét már jó!:) Én azt javasolnám hogy hogy hagyd őt kivenni akkor nem éri baj!

2010. ápr. 23. 12:35
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm természetesen kezdte a szülést,de időközben kiderült hogy a gyerek nyakán volt a köldökzsinór 2szer és azonnal császármetszés lett!

Nekem 2 hete volt császármetszésem,medencevégű baba miatt,de csak akkor látták hogy nagyon rövid a köldökzsinor amikor kiemelték!

Nem vagyok sem orvos,sem szülésznő de én ha a helyedbe lennék akkor a császármetszést választanám!

2010. ápr. 23. 13:01
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2császim volt nem a köldökzsinór miatt,de én is inkább azt választanám,hogy 38.héttől figyeljék a babát,mert 3szor van rajta tényleg sok és annyit nem ér a sima szülés hogy valami baja legyen a picidnek!Sok sikert!
2010. ápr. 23. 13:38
 7/24 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Ijesztgetni nem akarlak, de nekem a 4. babámnál a köldökzsinór szorult meg a kezén és lábán (a nyakán kevésbé veszélyes!!!), s a 36. héten sajnos meghalt!

Már nem tudták megmenteni, sajnos!

Az viszont még szörnyűbb, ha oxigénhiányos állapotba kerül a baba, így inkább hallgass a császárt választó orvosra!

Vigyázz magatokra, biztos minden rendben lesz!

2010. ápr. 23. 13:52
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Utolsó Válaszoló! nagyon sajnálom, de ha nálatok nem látták uh-on a bajt? Hogy történhet meg ilyen?
2010. ápr. 23. 14:09
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
A kislányomnak is 3x volt a nyakán a köldökzsinór. A 36. héten megcsászároztak, mert nem kapott oxigént. :( Az ügyeletes doki nem foglalkozott velem, és ha nem hívom fel a fogadott orvosom, nem tudom, mi lett volna. Az utolsó percben kapta ki. Én a helyedben nem kockáztatnék.
2010. ápr. 23. 14:18
 10/24 anonim ***** válasza:

2 okból is a császáros orvosra hallgatnék

1. Én is így jártam, fölöslegesen végigszenvedtük a napot, végül császár, szerencsére megúsztik az ox.hiányt. (az uh-on nem látszódott a zsinor)

2. Sérült csecsemőkkel foglalkozom és sok ilyen esettel találkoztam, mindenképp a biztonságosabb utat választanám.

2010. ápr. 23. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!