Mik a tapasztalatok a Semmelweis 1. sz szülészeti és nőgyógyászati klinikán való császárral szüléssel kapcsolatban?
4 hónapja szültem ott császárral. A dokim nagyon rendes volt, meg a szülésznőm is. A műtősök is nagyon aranyosak és kedvesek voltak. Az őrzőben a nappalos nővérek e3lég mogorvák voltak, de sokat segítettek, az éjszakások, meg angyalok voltak. ne izgulj, és pihenj, míg az őrzőben vagy, mert a csecsemősök lent rád sem fog nézni. nagyon nem érdekli őket, hogy alig tudsz mozogni, és melletted még három gyerek sr szinte egyfolytában. Pihenni, meg szinte nem lehet.
Kitartás
Szia! Engem 4 hete császároztak az I. Számún. Nem érzel semmi fájdalmat, csak azt, hogy "turkálnak" benned, nyomogatnak. Az epidurális érzéstelenítő sem fáj, csak kellemetlen. Viszont nagyon rossz, hogy melltől lefelé teljesen elzsibbadsz, és nem érzel semmit. Én utána kegyetlenül fáztam (legalábbis azt éreztem, de nem volt hideg). Amikor megy ki az érzéstelenítő hatása, azt azért nem kívánom senkinek, de túl lehet élni.
Egyet jótanács! A műtét után tényleg próbálj meg aludni, mert 7-8 óra múlva már fel kell kelned, mosakodni, járkálni, és az nagyon fájdalmas. Utána lekerülsz a csecsemős osztályra, ahol végig melletted lesz a baba, egy pillanatnyi pihenésed sem lesz a sok sírástól. A csecsemős nővérekről annyit, hogy állatok! A szopizás megmutatásánál úgy nyúltak hozzám, hogy csillagokat láttam, annyira fájt a mellem.
Első vagyok. Sajna leborotválják a hasad is, de nekem nem lett erősebb a szőr, ha ettől félsz.
A csecsemősök tényleg állatok. És tényleg aludj. Mi éjjelre altatót is kértünk. Áldás volt és másnapra mire már szoptathatsz kimegy a hatása. Én akkor aludtam át utoljára az éjszakát.:))
Szia! 6 hónapja szültem ott császárral. Detto, hogy a csecsemősök állatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!Semmi se várj tőlük. Én nem is tudtam ott szoptatni, sajna utána sem, szerintem közre játszott az, hogy senki sem segített, mert ha hiszitek ha nem, nem megy ez mindenkinek karikacsapásra (persze ma már bánom,de bevallom őszintén én azt hittem, hogy az csak úgy megy és kész...). Dokik, ápolók (műtét során) szülésznők nagyon rendesek, le a kalappal előttük. Én már három nap után úgy futottam haza, hogy ne kelljen már ott lenni a köcsög nővérek között, hogy az csak na. Viszont a biztonság miatt a másodikat is ott szeretném megszülni. De akkor már legalább tudom mire számítsak a csecsemősök részéről.És tudom, hogy magamra leszek utalva a szoptatással kapcsolatban is és ezért el is döntöttem, hogy a következő terhesség alatt szoptatási tanácsadóhoz is elmegyek.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!