Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésznőt érdemes fogadni?

Szülésznőt érdemes fogadni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 31 hetes terhes vagyok. A családban sokat beszéltünk/beszélünk az orvos vagy szülésznő fogadásról. Abban megállapodtunk már régen, hogy orvost nem fogadunk fel. Ugyanahhoz a dokihoz járok terhesgondozásra de nem fogadtam meg... Viszont azt hallottam több ismerősömtől, hogy szülésznőt érdemes fogadni. Hogy rajta több múlik mind a dokin. Régebben beszéltem eggyel, azt mondta 30. hét környékén még hívjam fel, hogy biztosan kell-e. Eljött az idő és véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi. Ezen kívül, még az lenne a kérdésem, hogy ha megfogadom, mennyit és mikor illik neki adni? Illetve ha esetleg úgy alakul hogy ő nem tud bejönni hozzám éppen akkor, akkor is kell neki fizetni? Vagy akkor annak fizetek aki bejött helyette? Vagy neki nem? Segítsetek mert igen tudatlan vagyok ilyen téren. :D
2016. szept. 8. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem fogadtam sem orvost,sem szülésznőt.Az orvost nem bánom,de a szülésznőt egy kicsit igen,mert két idősebb szülésznőt kaptam,akik már elégé unták a banánt,és egy kedves szavuk nem volt hozzám.Óránként rámnéztek,megcsinálták a rutin köröket,majd kimentek.Pedig amikor már nagyon szenvedtem,néha jól esett volna egy bíztató szó.Szerintem legközelebb már fogadok.

Arra viszont kérdezz rá,hogy lehet e csak szülésznőt fogadni,mert nem minden kórház engedi.

2016. szept. 8. 13:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindenképpen érdemes, ők tényleg sokat tudnak segíteni, nekem például már az NST-t is ő csinálta, sosem kellett várnom.

Hogy most mennyi a tarifa, nem tudom, én 4 éve szültem vidéken, akkor 25.000.- forintot adtunk, nagyon megköszönte.

2016. szept. 8. 14:00
 3/5 Snorri ***** válasza:
Nálunk nem lehet csak szülésznőt fogadni, gáz, de nem mindenhol van így. Ezt a főorvos jelentette ki. Én nem szerettem volna, ha a férjem bent van velem, mást sem szerettem volna, így nekem volt fogadott szülésznőm. Azt kell mondja, a legjobb döntések egyike volt, amit életem során hoztam. A doki amúgy is bent volt, műtött, stb, időközönként bejött, megnézett, elment. A szülésznő viszont az első perctől velem volt, végig. Intézte a cuccomat, az alternatív szülőszobát, engedte a vizet, mondta mit csináljak, beszélgetett velem, nyugtatott, tanácsokat adott, masszírozta a derekam, fogta a kezem, borogatta a homlokom. Komolyan imába foglalom a nevét. Ha ő nincs, biztosan pánikba esek. Amikor nem akart kijönni a baba, és sos császár lett belőle, ő észnél volt, előkotorta a labort, megnézte mikori, és ezért nem altattak, pedig azt akarták, de így lehetett gerincbe adott érzéstelenítő. Ott volt akkor is, ő vitte el a babát, hozta vissza, és a kórházban is felhívott, bejött, nagyon jó volt. Végig türelmes, kedves volt, nagyon megnyugtató volt, szóval én csak ajánlani tudom. Mi 40 000-t adtunk neki, meg egy kis személyes ajándékot hálám jeléül. Ő mondta, hogy bármikor jön, olyan nincs, hogy nem tud jönni.
2016. szept. 8. 15:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem fogadott volt, a 32. hét körül kértem fel. Ha bármi kérdésem volt mindig hívhattam, megmutatta a szülőszobát is a szülés előtt, elmondta mit érdemes bepakolni. Engem megnyugtatott, hogy egy olyan ember lesz ott, akit nem először látok. Arról nem is beszélve, hogy az ügyeletes szülésznőből azt sem néztem ki, hogy nem úgy vette a bizonyítványát. Hozzám mindig bejött az újszülött osztályra megkérdezni, hogy vagyunk. Mivel császár lett, én a felét adtam annak az összegnek, mint amit a fogadott orvos kapott, ott az újszülött osztályon. Ügyeletesnek biztos nem adtam volna, és a fogadottnak sem, ha nem tud bejönni. Nekem megért annyit, hogy olyan emberek legyenek bent a szülésemnél, akiket nem akkor látok először.
2016. szept. 8. 21:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Kimaradt, hogy ha nst-re kellett mennem, mindig egyeztettünk, hogy mikor menjek és ő csinálta, így nem kellett várnom. A 13 órás vajúdás alatt végig bent volt velem, és rögtön hívta az orvost, amikor látta, hogy valami nincs rendben.
2016. szept. 8. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!