Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés alatt mi a leg...

A szülés alatt mi a leg fájdalmasabb dolog/rész?

Figyelt kérdés
Melyik az a rész szülés közben, ami legeslegjobban fáj? És mi a legkevésbé fájdalmas? Első babás vagyok, fogalmam sincs, hogy mikor mire kell majd számítanom, de szeretnék kicsit felkészülni...

2016. aug. 17. 17:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom...A kitolásnál,a tolófájásoknál már megkönnyebbültem,de előtte sem volt vészes.Kétszer szültem,mindkettőnél így éreztem.És igen,én is a végén már akkora erőt éreztem magamban,hogy egy hegyet is el tudtam volna mozdítani. :)

A gátmetszésnél,varrásnál (csak az első babámnál volt) egyáltalán semmit sem éreztem.

Érdekes ez egyébként,mert engem is gyötört az anyukám a terhesség alatt,hogy milyen borzalmasan,szörnyen,brutálisan fájdalmas a szülés és ehhez képest tényleg nagyon könnyű és gyors szüléseim voltak.Felesleges volt a részéről,ezt a mai napig sokszor emlegetem neki :)

2016. aug. 17. 22:24
 12/19 anonim ***** válasza:

Amit a 10-es írt, én is így éltem meg.

Én most a másodikat várom (szombatra vagyok kiírva.)

2016. aug. 17. 22:32
 13/19 anonim ***** válasza:

Csatlakozom a 10. válaszolóhoz.A vajúdás vége irgalmatlanul fájt.3x szültem,mindhármat hüvelyi úton.Egyiknél se volt jósló fájás,úgy tágultam 4-5 cm-re,hogy meg sem éreztem(mindháromnál a kórházban derült ki,hogy eléggé nyitva vagyok).Nekem "szerencsém" volt,amikor éreztem,hogy nyomnom kell,muszáj-mindhárom esetben-már készen álltam rá(testileg és lelkileg is).Az már megváltás volt,kicsit fájt csak.Nem vágtak,nem is repedtem,se kívül,se belül.

Szerintem ne hallgass senkire.Olvasd el,amiket írunk,de azzal a lendülettel lépj is túl rajta.Ez a TE életed,a TE sorsod,a TE utad!

2016. aug. 18. 00:08
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem az oxitocin beadasat megelozo fajasok voltak nagyon fajdalmasak. Eros fajasok voltak de nyomni meg nem tudtam, igy csak szenvedtem. Megkaptam az oxit,megjottek a tolofajasok es azok mar nem is fajtak,csak eros kakilos erzes volt!
2016. aug. 18. 10:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

2 gyermeket szültem.Mind2x a tolófájások voltak a legrosszabbak,főleg az elsőnél,mert nem fért ki,hiába szenvedtem.

A másodiknál is a kitolás fájt legjobban,de kibírható volt,2toló között még vigyorogtam is 😁

2016. aug. 19. 12:09
 16/19 anonim ***** válasza:
66%
az 5 perces fájásoktól odáig míg ki nem pottyan minden egyformán kibírhatatlanul fájdalmas. biztos vannak szuperanyák akiknek ez (sem) nem kottyan meg, de ha tényleg nem kapsz semmilyen fájdalomcsillapítót, akkor az életedért küzdesz :-D utána viszont tényleg mint amit elvágnak. ott az újszülötted a kezedben :) <3 a varrás és a lepény nekem már meg se kottyant.
2016. aug. 26. 17:09
 17/19 anonim ***** válasza:
A kitolási szakasz volt a legfájdalmasabb.
2016. okt. 17. 10:48
 18/19 anonim ***** válasza:
64%

Gondolom mar tobb honapos lehetsz,de keszulj fel maga a megtestesult fajdalomra. Persze ez is emberre valigatja. Nem vagyunk egyformak (szerencsere) en else tudnam kepzelni (es nem is akarom) hogy meg 2x 3x 4x esetleg tobbszor ateljem azt a borzalmas fajdalmat,boven eleg meg sok is volt egyszer.

De persze van akinek meg sem kottyan es csak ugy sorba potyogtatjak a gyerekeket.

2016. dec. 16. 23:27
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a vajúdás utolsó 1-1,5 órája volt nehéz, addig abszolút kibírható. A kitolás egyáltalán nem fájt, hanem jó érzés volt.

A méhlepény megszületése, a gátmetszés, varrás szintén nem fájt, nem is éreztem egyiket sem.

Ami fájt, az az volt, hogy a fájások alatt időnként megvizsgált az orvos, ellenőrizte, hogy áll a tágulás, méhszáj...na akkor jajgattam hangosan. De ezek másodpercek voltak csak szerencsére.

2017. jan. 12. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!