Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek ennek lenne...

Szerintetek ennek lenne ertelme? Vagy teljesen hulyeseg?

Figyelt kérdés

Az elso szulesemnel minden rendben volt, nem kertem semmilyen fajdalomcsillapitot, egesz turheto volt minden, leszamitva a kitolast. A kitolasnal konkretan ereztem, ahogy a gyerek feje szakit szet, nagyon durva volt maga a tudat is, meg hat fajt is nagyon. Itt nincs gatmetszes. Miutan megszuletett a fiam, utana is ugyaugy fajt, megvaltas volt, mikor belemnyomtak a helyi erzestelenitot a gatvarrasnal.

Most a masodikat varom es ezt a fajdalmat nem szivesen elnem at ujra. De csak ezert nem akarok epiduralist kerni, hiszen nem is a vajudassal volt problemam. Meg szeretnem erezni a fajasokat is.

Tehat a kerdes maga az lenne, hogy vajon lehet kerni helyi erzestelenitest a kitolas elott kozvetlenul? Szimplan csak nem a gatvarras, hanem a kitolas elott adjak be. Vagy ez lenne valamilyen negativ hatassal a babara?

Bocsi, ha hulye a kerdes, de hatha valaki tud irni valami hasznosat.

2016. aug. 16. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:
nem lehet, lidocaint kaptál gondolom, az nem jó a babának, de nem is segítene. én edával szültem a másodikat, kb mint egy rongy olyan voltam, mégis pont azt a szétfeszítő érzést éreztem, onnan tudtam egyébként, hogy nyomnom kell, hogy már feszítette szét a hüvelyem a baba, a tolófáját egyáltalán nem éreztem
2016. aug. 16. 16:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet. Most nem fogsz szétszakadni tuti!

21hkm

2016. aug. 16. 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:

A babára nincs hatással,de semmi értelme.És nem is fogják beadni....és nem hülye a kérdés,csak aggodalommal vagy tele,ami érthető!Minden szülés más,a 2.-nál nem fog megtörténni!Gondolom külföldön szülsz/élsz.Én Mo.-on élek,itt is szültem 3x.Egyiknél se volt gátmetszés,nem is repedtem.Epidurált csak az elsőnél kértem.Nagyon jó volt.Bár csak 4 óra volt a szülés,attól volt igazán jó,hogy a kitolási szak alatt is hatott.1 hátulütője volt:nem éreztem a toló fájásokat.Ám a dokim(fogadott)és a szülésznőm(szintén fogadott)mindenben segített.Mondták,mikor nyomjak,hogyan "lihegjek" stb.Nem is volt gond.Én a helyedben megpróbálnám.Mivel nekem már az első szülésem is gyors,és sérülés mentes volt,a 2.-nál már nem kértem automatikusan az EDA-t.Megbeszéltük,hogy szólok,ha kell...nem kellett.Így volta 3.-nál is.

írj majd,hogyan végződött!Könnyű,gyors szülést!

2016. aug. 16. 23:36
 4/6 anonim ***** válasza:
nem lehet, én kaptam epidurált, de a kitolást muszáj érezni, nem kaptam volna ha már a kitolásnál lettünk volna.
2016. aug. 17. 09:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Na ezért hülyeség, hogy nincs gátmetszés. HA ott ez a szokás, nem hiszem hogy adnának lidocaint, de rákérdezni nem tilos. Itthon simán lidocainnal érzéstelenítenek gátmetszés előtt. A babába nem jut át, de anyukának sokkal jobb.
2016. aug. 17. 11:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Második szülésnél könnyebben fogsz tágulni!

Esetleg kérj olajos gátvédelmet a bábától (vagy ahogy hívják arra felé).

2016. aug. 18. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!