Miből tudja megállapítani azt egy szülész, hogy mikor kell vákuumot alkalmaznia, és mikor császármetszést végeznie?
Vákuum akkor jön, ha már késő a császárhoz, utólag derül ki, hogy valami gond van.
Ha azzal sem sikerül, temetés.
Már leírták, mi alapján döntenek. Igen, a válla is eltörhet, de ne ilyeneken agyalj már!
Olvass inkább pozitív dolgokról.
Nekem ez volt, elakadt a csont a csontban. Az orvos benyúlt, elfordította (gyakorlatilag a hibás irányú forgást korrigálta helyette) és úgy húzta vákuummal. Ez az, amihez szakértelem kell, mert ha rosszul csinálják, sérülést is okozhatnak.
A saját szöveteim nem jártak annyira jól, de engem összevarrtak mindenhol, a lányom pedig megúszta, mert szerencsére jó szakember az orvosom.
Biztosra nem merem mondani, de úgy rémlik, hogy nálam még határeset volt a dolog, viszont az egyetlen műtőben császároztak és látták, hogy időben nem jutnának már be velem is (mire végeznek, kitakarítják, stb, túl sok idő lett volna), így berohant egy komplett csapat, 6-7 ember nyomorgott a szülőszobán és két orvos dolgozott rajtam.
A neonatológus meg mellettem várakozott, hogy amint kiszedik, azonnal vizsgálhassa. A többiek talán asszisztensek voltak.
Hű, utolsó, ez azért durva. És ha a vákuumos dolog nem jött volna be, és megsérül a babád? :( Mondjuk oxigénhiányos lesz pl. csak mert a műtő foglalt volt.
Biztos van olyan eset is, mikor rosszul döntenek, pl. mikor tutira császározni kellene, de inkább próbálkoznak a természetes szüléssel, majd próbálnak vákuumozni...és akkor meg a baba szívja meg, rosszabb esetben a mama is :( azért ez a szülés nagyon nem veszélytelen dolog!
Hát akkor ráb...unk, az lett volna :)
Azt láttam, hogy az orvosnak szakmailag is megmaradt a szülésem, tehát neki se mindennapos eset volt. Hasonló okból az aktuális ügyletes orvosok járkáltak be hozzám a kórházban tartózkodás alatt "látványosságként". De nálam más komplikációk is voltak, gyakorlatilag statisztikai hibaszázalék voltam.
Nálam fájásgyengeség alakult ki, mert rossz időpontban kaptam fájdalom csillapitót.
Egyszerűen nem jött tovább a fiam, mert megszűntek a tolófájások. A szülésznő és az ügyeletes orvos a hasamat nyomta, a saját orvosom jól szétvágott, felnyúlt, es forgatta bennem a babát.
Végül megszületett, egészséges lett, bár a nyaka fájt sokáig.
Ne aggódj nagyon, a szülés egy természetes folyamat. A másik kettőnél nem volt beavatkozás, es nem is volt semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!