Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Írd le vajudásod, szülésed...

Írd le vajudásod, szülésed rövid történetét. Neked, hogy volt?

Figyelt kérdés
Sokakban ott a félelem, a sok kérdés, mi lesz, amikor odajut, hogy menni kell a kórházba. Most itt a lehetőség az írásra és az olvasásra is.
2010. ápr. 18. 19:12
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Én 2009 december 11-én szültem meg a fiamat, előtte 2 nappal, 10-én este 8-kor kezdődtek a fájásaim, hajnali 2 -kor 10 perces fájásokkal kórházba mentünk, ekkor 1 újnyira voltam nyitva.Csütörtök de. 11-ig vártam a szülőszobán , de semmi tágulás, így tűgított az orvos egy újnyit, majd vissza szobámba. Délután 5-kor megint át kellett mennem a szülőszobára, mert 3- 5 perces fájásaim voltak, de tágulás nem változott. Az éjszakát 3 perces fájásokkal "aludtam" végig. Péntek reggel 10-kor ismét szülőszoba, a doki tágított 3 újnyira, elékészületek, infúzió, tágítás és 11.45-kor meglátták a buksiját. 3 fájás és 5 perc alatt megszületett a fiam.

40 óra vajudás utan végre a kezembe foghattam a kisfiamat.

4 öltés bent, 5 kint.

2010. ápr. 18. 19:18
 2/20 anonim ***** válasza:
92%

Lassan 3 hete történt..............

Semmi előjel nem volt, se jósló, se semmi, nst tökéletes....a kiírt előtt voltam 3 nappal.

Aztán éjfél előtt fél órával egy fura pár pillanatig tartó hasfájás, és már ömlött is a magzatvíz.

Reggel 6-kor még semmi fájásom nem volt, az nst majdhogynem egy egyenes vonalka volt. Na aztán egy jó nagy adag oxitocin, majd bivaly erős fájások......hipp-hopp méhszáj eltűnt, és a Babám fél 10-re meg is volt.

Mindenki csak csodálkozott, hogy először szülőnél ez nem szokott ilyen gyorsan történni. Bár igaz, hogy minden olyan hirtelen volt, és olyan hirtelen lettek erősek a fájásaim, hogy azt hittem ott akkor, hogy itt a vég, és én onnan élve már nem megyek ki.

Na persze nem így lett............életem legcsodálatosabb, legmeghatározóbb élménye volt.

Szerintem még most sem fogtam fel igazán.......ezt a csodát idő feldolgozni, megérteni..........és azóta is könnyes szemekkel figyelem a mellettem fekvő kis Angyalkát.

2010. ápr. 18. 19:28
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
Délután kettő felé kezdődtek fájásaim, de mivel előtte semmilyen fájásom nem volt azt mondták ez lehet, hogy csak jósló fájás. Alkalmanként rendszertelenül voltak fájásaim. Este 9 felé úgy döntöttünk bemegyünk a kórházba és megnézetjük az ügyeletessel. Az ügyeletes doki megnézett, azt mondta majd megvizsgál még 2 óra múlva, addig akár haza is mehetünk. Mi azért inkább maradtunk. A 2 óra elteltével újra megvizsgált, tágulásom éppen csak határon volt, de azért mondta egye fene készítsenek elő. Beöntés, borotválás, majd zuhanyzás közben elfolyt a magzatvíz, megindult a gyerek, meg sem tudtam magamat törölni, úgy húztam fel a pólót vizesen. Alig tudtam kijönni az előkészítőből. Ahogy hallották a hangomat segítségemre siettek, 20 percen belül kint volt a gyerkőc, az én dokim nem ért oda a szülésre, az ügyeletesnél szültem. (Érzéstelenítőt nem kaptam!)
2010. ápr. 18. 19:38
 4/20 anonim ***** válasza:
80%

Tulhordam a harmadikat is mint az elsö kettöt.

Délelött megkértem a szülésznöt válssza el a burkot a méhszálytol(41.hét)délután elöfájások használt a vizsgálat.

Este megnéztünk egy jo filmet a fájások alatt 23.oo altato bevettem gondoltam utolso alvás szülés elött.Egy ora mulva 2 perces fájások.hajnali 3 körül bementünk a korházban Meconiumos volt a magzatviz(minden szülésemnél)Utána csöndben sötétben egyedül (férjem aludt a sarokban).vajudtam fájdalomcsillapito nélkül.5cm nél nyomási ingerem lett az orvos azt monda nagyon korai még birjam ki lihegjek.Elment a doki és én egy tolofájással váratlanul megszültem a szülésznö kezében se gátmetszés se repedés.Nem fájt egy cseppet se!!!

A lepényt a mütöben kellett leszedni jo sok vért vesztettem.De délután már szoptattam másnap hazamentünk mind a hárman.

2010. ápr. 18. 20:00
 5/20 anonim ***** válasza:
88%
Este 6 óra körül éreztem,hogy fájdogál a hasam,egész éjszaka nem tudtam aludni csak lelkesen írogattam mikor jönnek a fájások.Reggel 7 előtt ébredt párom mondtam neki,hogy ma már nem fog dolgozni menni.8 óra előtt kicsivel párom már a cuccaimmal rohangálta lakásba én meg még lelkesen írogattam a fájások közti időt 8,3,6,10,4 stb nah de párom nagyon nem bírt magával így 8.15 körül elindultunk a kórházba ami 2 km-re van tőlünk. Becsöngettem a szőlőszobába majd elmondtam a szülésznőnek,hogy fájásaim vannak aki miután ránézett a hasamra hatalmasra tágult szemekkel kérdezte,hogy hanyadik hétbe vagyok ,miután mondtam neki,hogy 39hét 4. nap akkor megnyugodott (kb félidős has méretem volt)jött a doki megvizsgált 3 ujjnyi voltam majd burkot is repesztett aztán 10 perc se és újra vissza jött,akkor már 4 ujjnyi voltam.Majd újra távozott a doki azzal a szöveggel,hogy van egy gyors dolga azt elintézi addig én megkapom a beöntést stb majd szülünk is. Én hatalmas mosollyal mondtam,hogy oké (kicsit furcsán nézett rám).15 perc múlva újra megjelent én meg még hatalmasakat nevetgéltem a szülésznővel meg párommal. Nah itt tudatosult benne,hogy valószínű a fájásaim gyengék és nem én vagyok ennyire erős. 9.20 körül lehetett mikor kaptam oxitocin injekciót a fájások kicsit erősebbek lettek,de a külső méhszáj félig tűnt csak el. 10-11 között (már nem emlékszem a pontos időre) oxitocin infúzió következett telt az idő emelték az adagot,a fájások szerintem már elég erősek voltak,de a doki szerint ezek még kevesek voltak és a külső méhszáj még mindig nem tűnt el teljesen. Vártunk tovább hiába semmi javulás 13.50 körül lehetett mikor azt mondta a doki nem várunk tovább ha érzem,hogy fáj nyomjak,jött a fájás én nyomtam majd jött a doki 2 kézzel nyomta a hasam majd egy kis szünet volt.A szülésznő és többi jó pár ember a lábam közé sereglett és mondták,hogy látják már a haját (hm a haját és nem a fejét nah mi lesz itt) újra fájás doki újra nyomta velem majd 13.58 perckor megszületett a lányom 3350g 54 cm-el és hosszú dús fekete hajjal. Majd 20-25 perc belső varrás(a legerősebb fájás se ért a közelébe annak amit minden egyes varratnál éreztem) és 3-4 perc külső következett.
2010. ápr. 18. 20:01
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Mivel már egy héttel túl voltam a kiírt időponton be kellett feküdnöm. Reggel 8-kor kaptam oxitocin próbát, amire úgy reagáltam hogy elfolyt a magzatvíz. Elkezdődtek a fájások és onnan már folyamatosak, egyre erősödőek voltak. Nem kelhettem fel mert a baba még fenn volt. Délben még mindig nem tudott beilleszkedn ia feje és semmit nem tágultam. Kaptam rendes adag oxitocint amitől nagyon felerősödtek a fájások, de semmi eredmény nem lett. Császár mellett döntöttek, de sajnos az érzéstelenítő nem hatott eléggé és altatniuk kellett, amit borzasztóan sajnálok mert egyrészt rettenetes volt az ébredés másrészt nem láthattam a pici babámat azonnal a születése után. A sok szenvedés ellenére életem legszebb élménye de még mindig nem tudtam feldolgozni.
2010. ápr. 18. 20:12
 7/20 anonim ***** válasza:
58%
soha nem hordtam betétet a terhességem alatt. Vasárnap vizesebb volt a folyásom, így tettem. Éreztem, hogy közel a vég. Hetekig kerültem a kórházi csomagomat, aznap eltetettem, hogy ne legyen útban. Feleslegesen. Este megnéztem a Világok harcát, majd A lényt, közben csempét fugáztam. A párom későn ért haza, már nem emlékszem, hol volt. Este leszedtem a lábamról a szőrt, hátha menni kell éjszaka. A lakás romokban, felújítás közepette. 38+3 hetes voltam. 1 órakor lefeküdtünk. Fél 2-kor elfolyt a magzatvíz. Irány a kórház, 2-re bent voltunk. Vizsgálat, majd nyugi. kb. egy órával később kezdődtek a fájások. Rendszertelenek voltak, 15-25 percesek. Reggel 8-ra lettek 4-5 percesek. Jött a fogadott orvosom, kérdezte, hogy mi van (tudtam, hogy császár lesz már hetek óta). Utána vizsgálat (a dokim mondta, hogy mondjam azt, hogy nincsenek fájásaim, mert akkor nem hagynak szenvedni). 2 ujjnyira voltam tágulva, a lábtartásos babám sarka már a hüvelyemben volt. Kaptam katétert, irány a műtő, ahol már egy csomó aneszteziológus-palánta várt. Az altatóorvos megtartotta a tanórát, majd valaki 3-tól visszaszámolt. Utána csak arra emlékszem, hogy valaki horkol mellettem. Egy cigány csaj volt a mellettem lévő ágyban. Ahogy kinyitottam a szememet, hosszú percekig néztem a karszalagomat. gr: 2800, ap: 9/10. Felfoghatatlan boldogság volt, bár a nyelvem még alig forgott...:)
2010. ápr. 18. 20:42
 8/20 anonim ***** válasza:
80%

At elsővel túlhordtam 8 napot. Este vettem egy jó fürdőt, és már alig tudtam kimászni, ez volt az első fájás. Éfjélig óránként, 3-ig 20 percenként, majd utána beállt 7-8 percesekre. Aludnom persze nem kellett egész éjjel... Reggel 10-re mentünk NSTre, aminek már nem lett jó eredménye, délben vizsgált a doki, fél 2-kor felvettek, előkészítés, fél 3-kor burokrepesztés és fél 6-re meglett első lányom 3330 gral és 51 cmel.

A másodikat 2 nappal hordtam túl, reggel NST, majd plázázás, és mikor végre otthon leültünk pihenni este fél 6-kor jött egy fájás, és mindjárt 6 percesek lettek. Azonnal indulás, gyerekre a mama vigyázott, a kórházban mindjárt előkészítés, kis vajúdás, burokrepesztés és fél 9-re meglett kislányom 3980 gral 54 cmel.

Csodás volt mindkettő, egyet még mindenképp végigcsinlunk szintén apával:-.)

2010. ápr. 18. 21:47
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
38+6 napos voltam, délután 4 óra fele éppen lefeküdtem volna pihenni a tévé elé, erre elöntött a magzatvíz, gyors telefon apának aki dolgozott de rohant haza, utána még lezuhanyoztam, vártam hogy ne folyjon annyira a magzatvíz, mert egy betét se bírta, mikor "lecsendesedett" irány a kórház 10 perc alatt benn voltunk, fájás még nagyon enyhe.Bejelentkezés, majd irány a szülőszoba, nst alatt már jöttek a fájások rendesen, a végén már nagyon nehezen tudtam feküdni, ügyeletes megvizsgált, már annyira nyitva voltam hogy nem volt idő beöntésre se, elküldtek zuhanyozni, melegvízzel csillapítsam a fájásokat, apa közben beöltözött kórházi ruhába, mikor visszajött már nagyon fájt, de semmi nem volt jó, csak járkálni tudtam közben megjött a dokim is, megvizsgált (azt hittem rögtön kiszedi a gyereket úgy fájt) tágultam szépen, kb.8 órakor felfeküdtem a szülőágyra, mondták hogy sokáig fog tartani a kitolás, mert nagyon fenn a baba, nyomtam-nyomtam jó jó látják már a haját, mindjárt meg lesz, nyomtam-nyomtam 2 doki nyomta a hasamat de semmi... a kislányom nem forgott be, arccal nem jó fele nézett ezért nem tudott kibújni, irány a műtő sajnos altatás, utána lassú ébredés (nagyon sokáig kómás voltam) férjem bejött mutatja a kamerán a kislányunkat, mikor magamhoz tértem egyből magamhoz hozattam, életem legszebb perce hogy megláttam!9/10es apgarral,gyönyörű fekete hajjal 3430 grammal és 48 cm megszületett!
2010. ápr. 18. 23:00
 10/20 A kérdező kommentje:

Életünk legszebb élménye. Fájhat és nyüsszöghetünk, de amikor a kezünkbe kapjuk, annál szebb érzés nincsen.

Sajnos. amikor Én szültem karantén (H1N1) volt, így nem lehetett apászülés. :-((

Én azért nem kértem érzéstelenítést, mert egyszer már elböktek (volt egy bokaműtétem), és így is ki lehetett bírni, és előttem is meg után is sokan kibírták/kibírják.

Aztmondta a dokim, hogy akkor szülünk, amikor már szívem szerint lekaparnám a falat.

2010. ápr. 19. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!