Írd le vajudásod, szülésed rövid történetét. Neked, hogy volt?
Én 2009 december 11-én szültem meg a fiamat, előtte 2 nappal, 10-én este 8-kor kezdődtek a fájásaim, hajnali 2 -kor 10 perces fájásokkal kórházba mentünk, ekkor 1 újnyira voltam nyitva.Csütörtök de. 11-ig vártam a szülőszobán , de semmi tágulás, így tűgított az orvos egy újnyit, majd vissza szobámba. Délután 5-kor megint át kellett mennem a szülőszobára, mert 3- 5 perces fájásaim voltak, de tágulás nem változott. Az éjszakát 3 perces fájásokkal "aludtam" végig. Péntek reggel 10-kor ismét szülőszoba, a doki tágított 3 újnyira, elékészületek, infúzió, tágítás és 11.45-kor meglátták a buksiját. 3 fájás és 5 perc alatt megszületett a fiam.
40 óra vajudás utan végre a kezembe foghattam a kisfiamat.
4 öltés bent, 5 kint.
Lassan 3 hete történt..............
Semmi előjel nem volt, se jósló, se semmi, nst tökéletes....a kiírt előtt voltam 3 nappal.
Aztán éjfél előtt fél órával egy fura pár pillanatig tartó hasfájás, és már ömlött is a magzatvíz.
Reggel 6-kor még semmi fájásom nem volt, az nst majdhogynem egy egyenes vonalka volt. Na aztán egy jó nagy adag oxitocin, majd bivaly erős fájások......hipp-hopp méhszáj eltűnt, és a Babám fél 10-re meg is volt.
Mindenki csak csodálkozott, hogy először szülőnél ez nem szokott ilyen gyorsan történni. Bár igaz, hogy minden olyan hirtelen volt, és olyan hirtelen lettek erősek a fájásaim, hogy azt hittem ott akkor, hogy itt a vég, és én onnan élve már nem megyek ki.
Na persze nem így lett............életem legcsodálatosabb, legmeghatározóbb élménye volt.
Szerintem még most sem fogtam fel igazán.......ezt a csodát idő feldolgozni, megérteni..........és azóta is könnyes szemekkel figyelem a mellettem fekvő kis Angyalkát.
Tulhordam a harmadikat is mint az elsö kettöt.
Délelött megkértem a szülésznöt válssza el a burkot a méhszálytol(41.hét)délután elöfájások használt a vizsgálat.
Este megnéztünk egy jo filmet a fájások alatt 23.oo altato bevettem gondoltam utolso alvás szülés elött.Egy ora mulva 2 perces fájások.hajnali 3 körül bementünk a korházban Meconiumos volt a magzatviz(minden szülésemnél)Utána csöndben sötétben egyedül (férjem aludt a sarokban).vajudtam fájdalomcsillapito nélkül.5cm nél nyomási ingerem lett az orvos azt monda nagyon korai még birjam ki lihegjek.Elment a doki és én egy tolofájással váratlanul megszültem a szülésznö kezében se gátmetszés se repedés.Nem fájt egy cseppet se!!!
A lepényt a mütöben kellett leszedni jo sok vért vesztettem.De délután már szoptattam másnap hazamentünk mind a hárman.
At elsővel túlhordtam 8 napot. Este vettem egy jó fürdőt, és már alig tudtam kimászni, ez volt az első fájás. Éfjélig óránként, 3-ig 20 percenként, majd utána beállt 7-8 percesekre. Aludnom persze nem kellett egész éjjel... Reggel 10-re mentünk NSTre, aminek már nem lett jó eredménye, délben vizsgált a doki, fél 2-kor felvettek, előkészítés, fél 3-kor burokrepesztés és fél 6-re meglett első lányom 3330 gral és 51 cmel.
A másodikat 2 nappal hordtam túl, reggel NST, majd plázázás, és mikor végre otthon leültünk pihenni este fél 6-kor jött egy fájás, és mindjárt 6 percesek lettek. Azonnal indulás, gyerekre a mama vigyázott, a kórházban mindjárt előkészítés, kis vajúdás, burokrepesztés és fél 9-re meglett kislányom 3980 gral 54 cmel.
Csodás volt mindkettő, egyet még mindenképp végigcsinlunk szintén apával:-.)
Életünk legszebb élménye. Fájhat és nyüsszöghetünk, de amikor a kezünkbe kapjuk, annál szebb érzés nincsen.
Sajnos. amikor Én szültem karantén (H1N1) volt, így nem lehetett apászülés. :-((
Én azért nem kértem érzéstelenítést, mert egyszer már elböktek (volt egy bokaműtétem), és így is ki lehetett bírni, és előttem is meg után is sokan kibírták/kibírják.
Aztmondta a dokim, hogy akkor szülünk, amikor már szívem szerint lekaparnám a falat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!