Van még valaki a 41. hétben? Hogy birjátok a várakozást? Van ötletetek mitöl lehetne kicsit megsürgetni?
Anno a kiírt dátum másnapján mentem vizsgálatra. Az orvos mondta, hogy hát, ha nem indul be, akkor a 41. betöltött héten befektetnek, addig 2 naponta NST, stb...
Ott nagyon határozottan mondtam, hogy NEM. A gyerek már nem profitál abból, ha bennem van, nekem is mindenem fáj, eszem ágában sincs túlhordani, valamit machináljon.
Jó, megnézi, mit tehet. Meg is lepődtem, mert az amúgy finom mozdulatokkal dolgozó orvos elég durván vizsgált meg. De mondta, hogy sajnos, még zárt minden, két nap múlva ismét megpróbálja, addig legyek türelemmel.
Csüggedten hazamentem, majd pár órával később elfolyt a magzatvíz, rá 5 órára megszületett.
Amikor beért az orvos, kacsintva annyit mondtam, hogy "köszönöm a segítséget", ő szerény mosollyal mondta, hogy "szívesen".
Nem került többet szóba, nem is tudom, hogy pontosan mit csinált, de valamit a méhszájnál megbütykölt, ami rásegített a szülés beindulására. Eszközt is használt, elképzelhetőnek tartom, hogy talán a burkon próbált repeszteni, de mivel nehezen ment, vagy nyomta a baba feje, nem erőltette tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!