Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most táppénzen vagyok, ha...

Most táppénzen vagyok, ha szülés előtt mennék tgyásra, akkor a háziorvosnál előbb le kell mondani a táppénzt, vagy hogyan?

Figyelt kérdés
Mindenképp a 28 nappal előbb el kell mennem tgyásra, mert a munkahelyem megszűnik és nehezen elérhető a munkaügy, a táppénzt meg 2 hónapja nem kapom..ezért szeretnék tgyásra menni, csak nem tudom hogyan intézzem.
2008. szept. 29. 18:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem is ugyanez volt a problémám, az én cégem is megszűnt jogutód nélkül. Fontos, hogy igénybevedd a tgyást amíg "él" a munkahelyed, mert gyedre is csak akkor leszel jogosult, ha a tgyás igénybevételekor biztosítottt vagy, vagyis még megvan a munkahelyed. Ha nem igényled időben, akkor csak a gyesre leszel jogosult! Az a lényeg, hogy a következő papírokat küldd el a munkahelyedre:

-személyi igazolványod, lakcímkártyád, adókártyád, tajkártyád fénymásolatát

-terhességi kiskönyved azon oldalainak fénymásolatát, ahol igazolják a terhesgondozásokon való részvételt, és a szülésed várható időpontját

-"Terhesállománybavételt igazoló orvosi igazolást", amit a háziorvosod állít ki számodra.

Ez egy rózsaszínű nyomtatvány, amire rá kell írni a szülés várható időpontját. Írnod kell kézzel egy nyilatkozatot a cégednek, hogy a tgyás-t a szülésed várható időpontja előtti 28. naptól kívánod igénybevenni. Ezt is fénymásold le, hogy neked is meglegyen. Ezekkel a papírokkal el kell hogy indítsák neked a tgyás igényed. Ha elmész a háziorvosodhoz kérni ezt a rózsaszínű papírt, akkor az utolsó táppénzesnapod a szülés előtti 29. nap legyen, a 28.-tól pedig már tgyás-on legyél, úgyis erről fogja adni a terhesállománybavételi igazolást. Ha van rá lehetőséged, ezeket a papírokat vidd el személyesen a munkahelyedre, ha nem, akkor ajánlva add fel. Remélem tudtam segíteni.

2008. szept. 29. 21:07
 2/2 A kérdező kommentje:

nagyon-nagyon köszönöm.

Ez fontos volt és tényleg kétszer is rányomnám a 100%-ot a válaszra, mert eddig senki sem tudott válaszolni erre itthon!

2008. szept. 30. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!