Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti kértetek érzéstelenítést...

Ti kértetek érzéstelenítést szülésné? Ha igen milyet? Aki nem kért kérem mondja el mennyire bírta a nélkül.

Figyelt kérdés
2016. júl. 29. 13:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Érzéstelenítést nem kértem, de ha kértem volna, akkor sem adtak volna. Az ugyanis csak császárhoz jár.

Epidurális fájdalomcsillapítást kértem, mikor már 2 ujjnyira kitágultam. A saját orvosom adta be. Így is éreztem némi fájdalmat, de messze nem akkorát, mint a szuri előtt.

2016. júl. 29. 15:11
 12/21 anonim ***** válasza:
Mire eljutottam odáig, hogy mostmár nagyon fáj, és ideje bemenni a kórházba, addigra már mindkét szülésnél a kitolás jött. Fájt a vajúdás, nagyon, de jól kontrollálható minden fájás légzéssel, számolással, és arra figyelve, hogy mindjárt vége lesz...
2016. júl. 29. 15:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Eredetileg nem akartam kérni. Éjjel indult be a szülésem tehát nem is kaphattam volna az elején, mert nálunk éjjel nincs aki beadja. 8-kor jött az orvosom vizsgálni, akkor eldöntöttem, hogy ha nem állok túl jól, akkor mégis kérek, mert nem bírom. De már 8 centinél jártam, szóval ha jól tudom akkor már amúgy se adnak. Így csak maradtam nélküle.
2016. júl. 29. 15:56
 14/21 anonim ***** válasza:
Én kértem fájdalomcsillapítót, ami nem hatott-doki szerint 3-ból 2-nek hat, az pont nem én voltam. Edat meg nem kaptam, mert mondta az orvos, hogy akkor le kell állítani a szülést stb, és mikor megszületett a lányom, mondta, hogy ha kérek edat, kb mostanra kezdett volna el hatni! Hát kösz! Inkább akkor így előbb túl voltam rajta. Én az oxitocint sosem kaptam, de attól jobban félnék, mint magától a szüléstől. Egyébként ki lehet bírni.
2016. júl. 29. 15:59
 15/21 anonim ***** válasza:
Én nem kértem, de szerintem nem is nagyon adtak volna. Csak egy méhszájlazitó szurit amiben elvileg volt egy kis fájdalomcsillapító, hát azt nem éreztem...:-D Szerencsére nem volt hosszú szülés, kb 3ora volt az egész, de abból 2óra durva 2perces fájàsokkal, kibirtam, sokkal jobban tartottam/tartok az eda-tól mint a fájdalomtól, kibirható.
2016. júl. 29. 16:01
 16/21 anonim ***** válasza:

Elsőnél kértem EDÁ-t, másodiknál nem.

Első mondjuk sokkal-sokkal fájdalmasabb volt, azért is kértem. A másodiknál csak az utolsó fél óra volt durva, azt meg már kihúztam valahogy. :)

2016. júl. 29. 16:38
 17/21 anonim ***** válasza:
Kifejezetten megtiltottam az orvosnak, hogy adjon. Mivel így szuperül tudott működni a testem, jöttek a hormonok és az endogén fájdalomcsillapítás. Alig éreztem fájdalmat, inkább összehúzódásokat.Bőven kibírható volt, lényegében hangtalanul megszültem. Életem legszebb órái voltak.
2016. júl. 29. 18:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Elsőnél kértem EDÁ-t, megkaptam. Majd rá fél órára Oxyt kellett bekötni, az pedig "kiütötte" az EDÁ-t. Az a kb 25 perc amit a fájdalomcsillapítóval töltöttem, az nagyon jó volt. Majd oxy után brutál fájásaim lettek, viszont megindult a tágulás rendesen.

A második szülésnél ( tavaly november) már amikor beért az orvos, már akkor 3 újjnyi tágulásnál jártam, mire elment átöltözni és vissza addig már bő 4-nél, de ez iszonyúan fájt, azt hittem ott maradok, már majdhogynem a császárért kezdtem könyörögni, de végülis irtó hamar meglett a baba, így csak egy fájdalomcsillapító injekciót kaptam amivel kb kitörölhettem, semmit nem ért. De végülis még másfél óra sem volt onnantól, hogy beértünk a kórházba, szóval legalább gyorsan lezajlott.

Ha mégegyet szülök, akkor is biztosan kérni fogok, ha még idejében bent leszünk és beadható.

Én azon az állásponton voltam/vagyok, hogy ha lehet,miért ne kérhetnék, hisz többek között ezt a célt is szolgálja az EDA.

De nyilván erről mindenki maga és adott helyzetben az orvos dönt.

2016. júl. 30. 06:47
 19/21 anonim ***** válasza:

En az elso gyerek elott ugy gondoltam, hogyha kell, akkor kerni fogok, de nem ragaszkodtam hozza. Mivel fogalmam sem volt, hogy milyen lesz, igy nem tudtam elore donteni.

Otthon kezdtem vajudni, nem rohantunk egybol a korhazba, telefonon tartottam a kapcsolatot a korhaztal (mar amennyire birtam vajudas kozben kommunikalni). Eljott az a pont, amikor mar nagyon fajt es bementem, hogy most mar kerem az eliduralt, mert nem birom tovabb. Megvizsgaltak es kiderult, hogy 4 ujjnyira nyitva vagyok, Akkor mar egyreszt nem is kotik be, mert keso, masreszt akkor atestem a holtponton, tudtam, hogy lassan vege a vajudasnak es jonnek a tolofajasok. Igy is lett.

Ennek kovetkezmenyekent a masodik szulesnel mar nem is akartam fajdalomcsillapitast kerni, ugy ereztem, hogy fajni fog, ez igaz, de kibirhato es szep elmeny volt a szules igy is, izgalmas, igy feleslegesen nem kerek semmit. Pedig vegig kinalgattak, mert a masodik szules inditott volt, mar en ereztem cikinek, hogy el kell utasitanom ujra es ujra.

vegul a gazt rameroltettek, hogy legalabb azt probapjam ki. Hiba volt. Parat szivtam bele, forgott velem minden, ugyanugy ereztem a fajast, de nem tudtam ra koncentralni, se a nekem bevalt legzest nem birtam percekig csinalni, mert rettenetes hanyingerem lett tole. Igy a fajas mellett meg logathattam a fejem a talba is, mert kijott belolem a viz, amit addig megittam. Hat, nem segitett sokat, epp ellenkezoleg. Utana eszembe sem jutott ujra kerni.

2016. júl. 30. 09:04
 20/21 anonim ***** válasza:
Nálunk sincs lehetőség fájdalomcsillapítót kérni. Oxitocint én is kaptam, attól olyan brutális egybefüggő fájásaim lettek, hogy csak üvölteni tudtam, aztán egyszer csak kijött a baba és minden fájdalom megszünt. Szerencsére(?) nekem nem császár lett a vége. A gátmetszéshez kaptam helyi érzéstelenítőt, de fájt annak ellenére a varrás.
2016. júl. 31. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!