Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 36 hetes terhes vagyok, és a...

36 hetes terhes vagyok, és a férjem állandóan eljár itthonról?

Figyelt kérdés

Mostanában többet találkozik a barátaival, ami nem is zavar, viszont most vasárnap el fog menni a Balatonra pár barátjával, aminek nem örülök. Az előző hidegfrontkor majdnem megszültem, és az orvos felkészített minket, hogy akár egy héten belül megszülethet a baba, mivel már nyitva van a méhszájam, és elég vékony is. Most vasárnap meg jön egy újabb hidegfront, és félek, hogy beindul a szülés, és nem lesz itt. Nem a férjem fog vezetni, nem a mi kocsinkkal mennek. Szóval ha úgy van hogy tényleg beindul a szülés, nem fog tudni hazajönni (és amúgy is 2,5 órára van tőlünk a Balaton legközelebbi pontja, de ők egy távolabbi pontjára mennek). Illetve én nem tudok vezetni, nem tudom, hogyan fogok bejutni a kórházba ha beindul a szülés. Nagyon félek, hogy egyedül leszek, így is állandóan görcsölök, minden nap vannak fájásaim, amik erősek, de naponta csak 6-8-10 db. De azok eltartanak 1-1,5 percig.

A legutolsó hidegfrontkor 15 percenként voltak a fájásaim, a kórházban magnéziumot adtak, hogy megállítsák a szülést, mert még csak 35 hetes voltam.

Szerintetek túlreagálom? Kértem a férjemtől, hogy ne menjen, de azt mondta hogy ez az utolsó alkalom, hogy el fog tudni menni bárhova a baba érkezése előtt, és nem akar lemondani az útról. Nagyon rosszul esik, egész nap itt sírok. Nem értem, miért viselkedik így, mintha nem is értené meg, hogy akár meg is születhet holnap a babánk.

Vagy túlreagálom? Első baba és annyira aggódok, hogy egyedül kell végigcsinálnom a szülést.

36 hetes kismama

2016. júl. 23. 11:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon gáz a férjed, jesszus... nem reagálod túl. Ennyire nem érdeklitek? Önző majom. :(
2016. júl. 23. 11:34
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem reagálod túl egyáltalán, nem tudom hogy mer otthon hagyni :O.
2016. júl. 23. 11:40
 3/21 A kérdező kommentje:
Azt gondolja, hogy mivel csak Augusztusra vagyok kiírva, ezért addig biztosan nem fog megszületni a baba. A múltkor is alig akart bevinni a kórházba, mert "ez még biztosan nem szülés, hiszen az Augusztus még messze van", és "normális, hogy nagyon fájnak a görcsök". Úgy beszélt mintha már szült volna, nem akarta megérteni, hogy 35 hetesen 15 perces fájások nem normálisak, főleg hogy meleg vízre se enyhültek, és 1 percig eltartottak minimum.
2016. júl. 23. 11:45
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

Mondd meg neki szépen, hogy az utolsó alkalom, amikor elmehetett bárhová, az az ezelőtti volt... -_- de egyébként meg ne pánikoljon szépen, ő el fog tudni menni szeptemberben is söröcskézni a haverokkal, NEKI nem fog megállni az élete.

Amúgy meg ha ilyen gyökér és ennek ellenére elmegy, akkor szépen izzítsd be a nagyszülőket, ha vannak kocsival, vagy a te haverjaidat, vagy legalább írd fel egy teaxitársaság számát jól látható helyre, ahol pánikban is megtalálod. Ha mázlija van a hülyéjének, nem marad le a gyereke születéséről...

2016. júl. 23. 11:52
 5/21 A kérdező kommentje:
Úgy viselkedik mostanában, mintha a baba születése után megállna az élet, és soha többet nem tudna elmenni sehova. Hiába mondom neki, hogy ez azért nem úgy van, persze kevesebb ideje lesz, de nem kérném tőle, hogy hanyagolja el a barátait. Nyilván nem fog tudni annyit találkozni velük mint most, de ez azért túlzás, hogy mostanában több időt tölt a barátaival, mint velem. És én is pánikolok, félek hogy mi lesz, új, ismereten helyzet, e se tudom képzeni, hogy milyen lesz az életünk egy babával. De nagy szükségem lenne a támogatásara, de ehelyett ő alig van itthon. Munka után is sokszor beül sörözni a haverokkal, és csak késő este jön haza, és reggel meg már korán indul is munkába.
2016. júl. 23. 11:56
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát én a helyedben elkezdeném szervezni az apa nélküli szülést. Intézz el mindent, esetleg kérj meg egy rokont, barátot aki bevisz majd. Sírni nem érdemes, legyél felkészülve az megnyugtat. A férjedet meg nem minősíteném.
2016. júl. 23. 12:00
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Meg kéne vele értetned, hogy MOST nagyobb szükség van rá itthon, mint mondjuk egy hónap múlva. Ha már meglesz a baba, és nagyjából felépültél, és már van valami evés-alvás rendszer, akkor simán leléphet egy-egy este a haverokkal, mert ellesztek a picivel kettesben is. De a szülés, pláne előre, ismeretlenül para. És ha neked 15 perces jóslóid vannak, amit a kórházban kezelnek infúzióval, akkor bár statisztikai esélyed van rá, hogy akár szeptemberig is túlhordod, de maradjunk annyiban, hogy a jövő heti szülés esélyesebb.
2016. júl. 23. 12:00
 8/21 anonim ***** válasza:
93%

Hat oszinten sajnallak. :(

Neha en is ezt erzem,hogy egyszeruen keptelen felfogni,hogy barmikor szulhetunk.

Bar o nem jar el mar,de amikor megtudom hogy egyik ismerosom a 32 egy masik 30 es egy harmadik ismerosom a 33heten szult ...akkor azert az nem poenos

Es ha mondom neki akkor az a valasz,h te ugyis kihuzod vegig.

Neha tok egyedul erzem magam :/

Szoval azt hiszem tudom mirol beszelsz :(

35hkm

2016. júl. 23. 12:03
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Fővárosiak vagyunk, anno a férjemmel megállapodtunk, hogy az utolsó hónapban városon kívülre nem utazik, szórakozásnál pedig nem iszik alkoholt (ha gyorsan kocsiba kellene ülni). Teljesen egyetértett.

Szegényre egyszer a frászt hoztam, amikor a barátaival volt, én meg felhívtam, mert nem találtam valamit. Ő már fel is ugrott, hogy "basszus, szülsz? indulok!!". Mondtam, hogy nem, nyugodtan üljön vissza, csak a lakás elnyelt valamit.

Esetleg próbáld meg elvinni a férjedet a nőgyógyászodhoz és előzőleg telefonon kérd meg, hogy NEKI magyarázza el, hogy mik az esélyeid, kilátásaid és miért.

2016. júl. 23. 12:12
 10/21 anonim ***** válasza:
73%
nagyon megértelek...én 34 hetes leszek, mikor lemegy a Balatonra 3 éjszakára a haverjaival...én is morgok emiatt, pedig nekem nincs nyitva a méhszájam, semmi bajom, az előző babám is túlhordtam, szóval nincs túl nagy valószínűsége hogy bármi gond legyen, de akkor sem örülök ha elmegy...megbeszéltük hogy a 36. hét után már nem megy el, nekem is jött a bla blával hogy a gyerek mellett már úgysem fog tudni eljárni, de jó ha tudod hogy ez egy nagy kamu duma, ugyanúgy eljárnak ám, a férjem is havi kétszer háromszor kimarad a haverjaival estére, mondván megfürdetni meg tudom én is, éjjel meg úgyis alszik és nem tud segíteni....szóval ez egy nagy maszlag hogy ez az utolsó alkalom, de sajnos az én férjem olyan, hogy neki aztán nem lehet megmondani mit csináljon, mondjuk azt gondolom ha olyan "állapotban" voltnék mint Te akkor viszont nem hagyna itt....ha már dokinál is voltatok mert majdnem beindult...akkor nem menne el az enyém, ennyire azért ismerem. de nem reagálod túl.
2016. júl. 23. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!