Szülési fájdalom mihez hasonlít leginkább?
Terhesen volt epe- és vesegörcsöm is, hát attól "nem szültem meg". Úgy értem hogy se nem hasonlított, se olyan erős nem volt egyik se, mint a szülés.
Az nekem leginkább olyan volt, mintha belülről akarna valami szétszaggatni. Feszített, görcsölt, feszített, hullámokban jött.
A gyorsítástól (oxi) még rosszabb lett, főleg mert az eda másodjára sem hatott, de ezzel nem törődve az oxit nem vették vissza, max. csepegésszámra vokt tekerve (hogy rúgnám tökön az orvost úgy 10 órányi vajúdásnyi ideig újra és újra).
Szerintem nem hasonlítható a többihez. Mert pozitív a fájdalom.
Nekem elég sok minden volt már, felsorolom, mimindent éltem meg rosszabbul a szülés(ek)nél.
Bölcsesség fog műtét (íny alól), aranyér műtét, migrénes fejfájás (az a hányós verziós roham), és az epeműtétem épp nemrég volt.
Minden fejben dől el.
Első szülésemnél nekem sem sikerült ezt megvalósítanom, de a második-harmadiknál igen.
Amikor jön a fájás, el kell lazítani az izmokat, ez segíti a tágulást, lehetőleg függőleges pozícióban jó lenni, mert akkor a gravitáció is segít.
Nem arra kell koncentrálni, hogy "nekem fáj", meg "nem bírom", hanem örülni kell, hogy "igen, most csusszan előbbre a baba". Mert két fájás közben csak egy helyben van.
Ha a szád izmai lazák, akkor odalenn is laza vagy.
Szép szülést Neked!
Az első pár összehúzódás olyan, mint egy alattomos, igazán fájdalmas és erős menstruációs görcs.
Aztán ez fokozódik, és hosszabbodik.
Amúgy olyan kicsit, mint a tetoválás. :D
Mindenki tudja, hogy fáj, és tényleg nem kellemes, de mikor végre túl vagy rajta, büszke vagy magadra, hogy végigcsináltad, a végeredmény csodálatos, és bármikor újra bevállalnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!