Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülési fájdalom mihez hasonlí...

Szülési fájdalom mihez hasonlít leginkább?

Figyelt kérdés
Egyáltalán hasonlít bármilyen más fájdalomhoz? Ha erősségében nem is, de típusában mi az, ami leginkább emlékeztethet rá? Első gyerekemet várom és nagyon kíváncsi vagyok.
2016. júl. 21. 12:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%
mint mikor begörcsöl valamilyen izmod, pl. vádligörcs. itt is arról vam szó tulajdonképp, a méh izma hózúdik össze, préselve ezzel kifele a babát. ezek sorozatosan jönnek, fokozatosan erősödik, a csúcson kitart (fél perc-egy percig, attól függ, hol tart a szülés) majd enyhül a fájdalom. Ez megy szerencséseknek egy-két óráig,másnak fél-egy napig is akár, aztán megszületik a baba. Ez az érzés végig ugyanaz marad, csak erősödik/sűrűsödik. A legvégén kakilási inger is társul hozzá, akkor már tényleg nincs sok hátra :)
2016. júl. 21. 12:36
 2/15 anonim ***** válasza:
Igazából nem tudnám megmondani.Azt hallottam,hogy sokan a vesegörcshöz hasonlítják,de nekem olyan még nem volt.Amit írni tudok róla,hogy nekem a derekamban nyílalt a fájdalom,és úgy haladt előre a hasam aljába.Erősségre nem tudok mit mondani,de olyan erős görcs volt,hogy mozdulni sem tudtam egy-egy összehúzódás közben.
2016. júl. 21. 12:37
 3/15 A kérdező kommentje:
Izomgörcsöm volt már, illetve vese- nem, de epegörcsöm egyszer, az szörnyű volt. Úgy nyilallt a derekamba meg az oldalamba, hogy két napig nem bírtam kimászni az ágyból. Ha kicsit is ilyen lesz szülni, akkor a jó ég segítsen. :D
2016. júl. 21. 12:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Epe görcsöm a szülés óta többszőr is volt.A szülés elején hasonlóak voltak a fájásaim,de utána már inkább az epegörcs.
2016. júl. 21. 12:47
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 4 vesegorcsom volt eddig.Hat az semmi a szuleshez kepest.Persze nem mindenkinek ugyan olyan.Vannak szerencsesebbek is.
2016. júl. 21. 12:53
 6/15 anonim ***** válasza:

Terhesen volt epe- és vesegörcsöm is, hát attól "nem szültem meg". Úgy értem hogy se nem hasonlított, se olyan erős nem volt egyik se, mint a szülés.

Az nekem leginkább olyan volt, mintha belülről akarna valami szétszaggatni. Feszített, görcsölt, feszített, hullámokban jött.

A gyorsítástól (oxi) még rosszabb lett, főleg mert az eda másodjára sem hatott, de ezzel nem törődve az oxit nem vették vissza, max. csepegésszámra vokt tekerve (hogy rúgnám tökön az orvost úgy 10 órányi vajúdásnyi ideig újra és újra).

2016. júl. 21. 13:11
 7/15 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem nem hasonlítható a többihez. Mert pozitív a fájdalom.

Nekem elég sok minden volt már, felsorolom, mimindent éltem meg rosszabbul a szülés(ek)nél.

Bölcsesség fog műtét (íny alól), aranyér műtét, migrénes fejfájás (az a hányós verziós roham), és az epeműtétem épp nemrég volt.

Minden fejben dől el.

Első szülésemnél nekem sem sikerült ezt megvalósítanom, de a második-harmadiknál igen.

Amikor jön a fájás, el kell lazítani az izmokat, ez segíti a tágulást, lehetőleg függőleges pozícióban jó lenni, mert akkor a gravitáció is segít.

Nem arra kell koncentrálni, hogy "nekem fáj", meg "nem bírom", hanem örülni kell, hogy "igen, most csusszan előbbre a baba". Mert két fájás közben csak egy helyben van.

Ha a szád izmai lazák, akkor odalenn is laza vagy.

Szép szülést Neked!

2016. júl. 21. 13:16
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Az első pár összehúzódás olyan, mint egy alattomos, igazán fájdalmas és erős menstruációs görcs.

Aztán ez fokozódik, és hosszabbodik.

Amúgy olyan kicsit, mint a tetoválás. :D

Mindenki tudja, hogy fáj, és tényleg nem kellemes, de mikor végre túl vagy rajta, büszke vagy magadra, hogy végigcsináltad, a végeredmény csodálatos, és bármikor újra bevállalnád.

2016. júl. 21. 13:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem a szülés után 2 hónappal brutál hasmenésem volt. Olyan egész éjszaka a wc-n ülős fajta. Na az visszaidézte, ugyanúgy fájt, húzódott/rándult görcsbe az alhasam, csak jóval kisebb területen. :)
2016. júl. 21. 13:51
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem a kamionos gázoláshoz hasonlított
2016. júl. 21. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!