Szülés után mikor használhatok először tampont és mikor csinálhatok hüvelyöblitést?
Szülés után 6,5 hónappal használtam először tampont, akkor jött meg először.
Hüvelyöblítést meg kb. a 10 héttől, de hetente csak 1szer.
en kulfoldon szultem. Ott az elso mensikor nem ajanljak a tampont, mert elvileg a sok eltelt hetnek koszonhetoen a mehnyalkahartya elegge megvastagodhatott es ennek precizen tavoznia kell, a tamponnal meg ez nem annyira konnyu.
Illetve ott azt is mondtak, hogy az elso mensit figyelni kell, nem-e nagyon darabos, vagy szokatlan a verzes.
A masodiktol mar lehetett.
Megjegyzem, hogy az elso szulesem utani elso mensim nyolcadik heten jott meg es olyan rosszul voltam kozben, mint meg sohasem. Nagyon gorcsoltem (korabban gorcsmentes mensik voltak), az egesz alhasam, huvelyem fajt (es nem a metszes miatt, mert nekem nem volt vagasom, hanem a gorcsoles miatt). Annak ellenere, hogy terhesseg elott nyolc evig csak tampont hasznaltam, az elso mensikor keptelen lettem volna felrakni.
Most szuletett a masodik babam nyolc hete, varom az elso mensit, de tuti, hogy most sem fogok meg tampont hasznalni, csak a kovetkezo alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!