Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi idő elteltével indítana...

Mennyi idő elteltével indítanak szülést?

Figyelt kérdés
ideges vagyok,mert mára voltam kiírva és 3 hete az ultrahang szerint a babánk 3750-gr-os volt.mennyit hízhatott azóta?én érzem hogy nagyon nehéz már de a doki azt mondta hogy egy jó hetet várnak az indítással.félek,megtudom-e szülni.?
2008. szept. 26. 22:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát elöször is hallgass rá, de az idö napját el is lehet számolni, bár nekem is beinditotta a fogadott orvosom a szülést 3400gr-nál, és 3 orán belül meglett a pici, orvos függö, kérdezd meg nem -e lehet beinditani, bár mostanába már nagyon sok megszoritás van ilyen téren orvosok körében, lehet nem szabad, bár én ezt nem hiszem, én bementem azért ment elutazott volna az orvos 2 hétre,/ kb 4 napot hordtam tul kiirás után / és ö elinditotta.
2008. szept. 26. 23:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Én kereken két hetet húztam rá, mikor megindították.És akkor még normál mennyiségű magzatvizem volt és a lepény is jól bírta.(Elszámolás nem történt).ugyhogy én is azt tudom mondani, hogy orvosfüggő, ja és persze csak azoknál várnak még akiknél minden rendben van.Ne aggódj, minden rendben lesz.
2008. szept. 27. 08:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! Engem a kiírt nap után 2 nappal beutalt a klinikára. Ott feküldtem, minden nap ctg és vizsgálat...Szerintem elszámolás történt, de mivel kicsit kinyílt a méhszájam megindították a szülést, burokrepesztéssel. A vége (sajnos) mégis császár lett, rátekeredett a köldökzsinór a babámra...Így 1 héttel hordtam túl...

Az utolsó vizsgálaton minden rendben volt, tiszta magzatvíz stb. Szerintem ha várunk még 1 hetet magától is megindult volna... De a dokim meggyőzött róla, hogy a nyílt méhszáj veszélyezteti a babámat (a fertőzések miatt).

Nem tudom mi lett volna jobb...

2008. szept. 27. 09:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, igen...látom téged a babád súlya aggaszt. Ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani, ez mindenkinél változó. Függ a testfelépítésedtől, attól hogy mennyire és milyen gyorsan nyílsz... Az unokatesóm 2 hónapja szült természetes úton egy 4630 dkg-s kislányt, nehéz szülése volt, de rendben vannak:)
2008. szept. 27. 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Általában a kiírt időpont után fokozott figyelemmel kísérik a terhességet, ezért általában már be kell feküdni a kórházba. Ha bírja a lepény, tiszta a magzatvíz, nem pelyhes ( ha ázik a baba bőréről a magzatmáz akkor pelyhes a víz az UH-n látható, a teljesen érett babára jellemző ), a méhszáj zárt akkor várnak. Helyenként átlag 1 hetet, utána oxitocin próbával próbálnak indítani. A babád kb még 400-600 gr-ot hízhatott a 3 hét alatt.
2008. szept. 27. 09:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Én egyhéttel hordtam túl a babát amikor meginították.Mi kértük hogy indítsák meg,mert aggódtunk, és a magzatvíz is kevesebb volt a normálisnál. A dokim még várt volna. Aztán császár lett a vége mert a baba szive nembírta a vajúdást, és 2szer a nyakára volt tekeedve a köldökzsinór.
2008. szept. 27. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Kórháza válogatja, vagy egy hét, vagy 10 nap, de max két hét és indítanak.

A tulhordáskor már nem feltétlen nől a baba, sőt , van amelyik veszít a súlyából.

És volt, aki több mint 5 kilós babát szült:-)

Ne félj, várd, élvezd, szép élmény lesz:-)

2008. szept. 27. 22:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok.Csak olvasgattam a kérdéseimet,hogy miket tettem fel régebben.Jókat mosolygok,hogy mekkora butaságokat is kérdeztem,főleg miután megszületett a babánk.Csak annyit akartam megírni,hogy 2008.09.27-én 21.45-kor megszületett a babánk.Indított szülés volt,mert reggel mennem kellett ctg-re és a magzatvízvizsgálaton észrevették,hogy már 3 ujjnyira nyitva vagyok.(fájdalom nélkül)A szülőszobára küldtek,de vártunk hátha beindul magától.Du 5-ig semmi,aztán burkot repesztettek.18-30 kor még mindig semmi fájás nem volt így oxitocint kaptam és 21-45 kor már a karomban is volt az én 4200 grammos kisfiam:)A szülés csodálatos volt.Azóta született még egy fiam,2010 már 22-én.Őt is indították,csak annyi eltérés volt a két szülés között hogy a második kincsem az első fájástól számítva fél órán belül megszületett:)Az anyaság a világon a legjobb dolog.
2010. máj. 22. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!