6 hetes kontrollon szokták (kell-e) ellenőrizni, hogy nem nyílt szét a hasizom?
Ezt hogy gondolod?
Kívülről nézi meg a doki a sebet, illetve megtapogatja. Ha nincs semmi panaszod (nem fáj stb.), akkor mást nem csinál a sebbel.
Hüvelyi vizsgálat persze még van de ennyi.
Ultrahang, tapintás, hüvelyi vizsgálat igen, de a szétnyílt hasizmot nem nézik. Azt vizsgálják, hogy méh rendesen visszahúzódott-e, heggyógyulás állapotát...stb.
Nekem szétnyílt, később bizonyosodtam meg. A kontrollon erről a doki hallgatott, mint a sír (=egyáltalán nem nézte, lejjebb tapogatózott).
Én kértem, hogy azt is nézze meg. Megnézte (mást típusú vizsgálat, hanyatt fekve, felemelt fejjel betapintja a hasat) és mondta, hogy szétnyílt.
Viszont a maradandóság általánosságban 1 éves időtartam. Addig spontán gyógyulhat bármi, a szülési dolgoktól a traumás sérülésekig. Baleset után is 1 évvel lehet orvosi szakvéleményt kérni, hogy fizessen a biztosító.
Nekem 1 évvel utána is jelen volt, a nőgyógyászom átirányított általános sebészhez, aki műtéti úton rendbetette a meggyengült kötőszövetet (összevarrta úgy, hogy csak a köldöknél ejtett metszést, onnan bőr alatt dolgozott). Annyiból "szerencsém" volt, hogy köldöksérv is kialakult, így Tb alapon történt a műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!