Tegeznéd a veled egyidős szülész orvosodat?
cca 20 évvel idősebb nálam a nőgyógyászom. már anno a legelső vizsgálatra is hozzá mentem kamaszként.
aztán amikor nem jött a baba, egy hüvelyi uh közben (!) megkérdezte, hogy mi tulajdonképpen miért is nem tegeződünk... jó időpontot talált hozzá, na! Azóta tegezem.
Volt egy nála fiatalabb orvos is, ott kb 10 év közöttünk a különbség. Egy darabig magáztam, ha úgy jött ki a lépés, hogy hozzá kellett mennem. Aztán amikor ő lezseren letegezett, akkor én is őt. Azóta valahogy vegyesen jön a dolog... pl szülés után eszembe sem jutott, hogy mi amúgy tegeződni szoktunk :D
Amúgy kb 20 éves korom óta úgy vagyok vele, ha engem letegez valaki, akkor én visszategezem (kivéve, ha nagyon idős emberről van szó)
8.41.
Hol történt ez? Egyáltalán Mo-on? Hihetetlen; ha igaz.
Főleg 20 év -elméletileg apád is lehetne- korkülönbséggel.
"Hol történt ez? Egyáltalán Mo-on? Hihetetlen; ha igaz.
Főleg 20 év -elméletileg apád is lehetne- korkülönbséggel."
Igen, Magyarországon.
Azóta utánaszámoltam/néztem, 16 csak az a 20 :) szóval apám talán nem lehetne :P
Nem érzem én ezt olyan nagyon különleges dolognak. Azt gondolom, a tiszteletet tegeződés mellett is meg lehet adni... illetőleg én magázódva is simán el tudok küldeni bárkit finoman a bús *****ba.
A tegeződés-magázódás nem a tiszteletadás szempontjából különböző.
Hanem a távolságtartás miatt. Egy orvos a hozzá közelállókat jobb, ha nem kezeli. És a tegeződés a közelállás egyik jele, egyik mutatója.
Még a barátjaikat is inkább átküldik az orvosok másik kollegához.
Semmi köze a tiszteletadáshoz, tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!